Keystone logo
Academy of Fine Arts, Katowice

Academy of Fine Arts, Katowice

Academy of Fine Arts, Katowice

Invoering

Over de Academie voor Schone Kunsten in Katowice

Wij zijn kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers. De Academie voor Schone Kunsten in Katowice is een ontmoetingsplaats, een veld voor het uitwisselen van ideeën over actieve deelname aan cultuur, kritische perceptie en sociale verandering.

We creëren een diverse gemeenschap van mensen die niet neutraal willen zijn. Neutraal is niet natuurlijk.

Vanuit de traditie van de plaats waar we werken, putten we uit de arbeidsethiek en het vermogen om de aard van transformatie te begrijpen.

Figuren:

 • 70 jaar van bestaan
 • 17 jaar onafhankelijkheid
 • 2 faculteiten
 • 4 studiegebieden
 • 526 studenten
 • 28 doctoraatsstudenten
 • 134 leraren
 • 212 werknemers in totaal
 • 1 campus: 3 gebouwen
 • Totale oppervlakte van 21.141,60 m2

Geschiedenis

De Academie voor Schone Kunsten in Katowice is sinds 2001 een onafhankelijke staatsinstelling voor hoger onderwijs.

De school werd in 1947 opgericht als een filiaal van een Wrocław-instelling en functioneerde later als onderdeel van de oudste kunstuniversiteit van Polen in Krakau.
Belangrijker nog, tijdens de groei van de school hebben we met succes de intieme sfeer behouden, een studentgerichte onderwijsstijl ontwikkeld en kunst en design gedefinieerd als de belangrijkste onderzoeksgebieden.

In 2017 heeft het ministerie van Wetenschap en Hoger Onderwijs de evaluatieresultaten van Poolse academische scholen bekendgemaakt. Onze Faculteit der Kunsten is gerangschikt A, en Faculteit Ontwerp A. Geen andere kunstacademie in Polen is zo hoog gerangschikt.

Priscilla Du Preez / Unsplash

114334_photo-1523240795612-9a054b0db644.jpg

campus

De ASP-campus is een zichtbaar teken van onze integratie.

Het oudste van de 3 gebouwen - een icoon van de modernistische architectuur - is momenteel de zetel van de universiteitsautoriteiten, het bestuur en de faculteit van Design. De afdelingen Graphic Arts and Graphic Design zijn gehuisvest in een aangepast militair kazernegebouw en zijn verbonden door een modern gebouw ertussen, ontworpen als een plaats van onderwijs en ruimte voor culturele activiteiten. Hier vindt u het Department of Painting en de studio's die beschikbaar zijn voor alle studenten: schilderen, tekenen, beeldhouwen, filmstudio's, lezingen en computerworkshops, laboratoria voor de productie van films, modellering en een ruimte voor ruimtelijke activiteiten, die ook een tentoonstellingsruimte is. voor grootformaatwerken, een bibliotheek, een auditorium en een bioscoopzaal, een restaurant en een winkel met kunstbenodigdheden.

De Rondo Sztuki Gallery van de Academie ligt in het centrum van Katowice.

Katowice

Katowice ondergaat een proces van herdefiniëring: vanuit een centrum van zware industrie wordt het een plaats van culturele evenementen, congressen en zakelijke bijeenkomsten.

De overgang wordt vertegenwoordigd door de cultuurzone, gemaakt op de site van de voormalige Katowice kolenmijn en bestaat uit het Silezisch Museum, het Nationaal Symfonisch Orkest van de Poolse Radio en het Internationaal Congrescentrum.

Het stadsbeeld van Katowice is een ruimtelijke collage: eengezinswoningen (oude huizen met meerdere gezinnen voor mijnwerkers), modernistische wijken en iconen van de hedendaagse architectuur illustreren allemaal de dynamisch veranderende geschiedenis van de stad en haar diversiteit - de lokale gehechtheid en wereldwijde aspiraties.

In 2015 werd Katowice een UNESCO Creative City als de City of Music, gastheer voor elektronische en alternatieve muziekfestivals: Festival Tauron Nowa Muzyka, OFF Festival, Rawa Blues Festival. De stad is de thuisbasis van beroemde muzikanten en kunstenaars: Wojciech Kilar, Henryk Mikołaj Górecki, Hans Bellmer, Konrad Swinarski.

Katowice is ook de plaats van grote internationale evenementen, waaronder de UN Climate Summit in 2018 (COP24).

Locaties

 • Katowice

  Raciborska,37, 40-074, Katowice

Vragen