MasterPhDLawBachelorMBAHealthcareCoursesOnline
Keystone logo
Åbo Akademi University
Åbo Akademi University

Åbo Akademi University

Åbo Akademi University Grenzen Åbo Akademi University

  • Zweeds-talige universiteit in Finland
  • Inspirerend - internationaal - individueel

Taak

De taak van de Åbo Akademi University van Åbo Akademi University is om een ​​open universitaire omgeving te bieden voor kwaliteitsonderzoek en -studies met een Noordse en internationale ankerplaats. Åbo Akademi University is met name belast met het opleiden van Zweedstalige deskundigen om te voorzien in de toekomstige behoeften in Finland.

Visie

Door grenzen te breken Åbo Akademi University , staat het op grote schaal bekend om een ​​studiebeurs op het hoogste wetenschappelijke niveau binnen haar profielgebieden, en voor een Zweeds-sprekende omgeving voor internationaal concurrerend onderzoek en onderwijs.

ÅAU in een notendop

  • Opgericht in 1918
  • Campussen in Åbo en Vasa, activiteiten ook op de Åland-eilanden
  • 5.700 niet-gegradueerde studenten en 700 postdoctorale studenten
  • In totaal 1.100 werknemers, 650 werkzaam in onderwijs en onderzoek
  • Totaal jaarlijks budget ca 101 miljoen euro met 42 miljoen externe financiering
  • 1.300 wetenschappelijke publicaties per jaar

126861_MasterStudiesSida2.jpg

126865_MasterStudiesSida6.jpg

Redenen om voor ÅAU te kiezen

  • Hoogwaardig onderwijs en onderzoek
  • Een erkende positie in de voorhoede van onderzoek op het gebied van biotechnologie, informatica, chemische verbranding, mensenrechten, materiaalwetenschappen, proceschemie en psychologie
  • Vriendelijke en gastvrije omgeving in de oudste universiteitsstad van Finland
  • Dicht bij de unieke, prachtige archipel met meer dan 20.000 eilanden
  • Studentenleven
  • Actieve studentenvereniging
  • Studentenflats en kamers tegen een redelijke prijs
  • Veelzijdige studentencultuur
  • > 80 studentenverenigingen
  • ESN voor internationale studenten
  • Excursies, feesten, taaluitwisseling, traditionele studentenfestiviteiten
    • Actieve studentenvereniging
    • Studentenflats en kamers tegen een redelijke prijs
    • Veelzijdige studentencultuur
    • > 80 studentenverenigingen
    • ESN voor internationale studenten
    • Excursies, feesten, taaluitwisseling, traditionele studentenfestiviteiten
  • Een internationale universiteit
  • 1000 internationale studenten
  • Ongeveer 380 van hen zijn uitwisselingsstudenten
  • Internationale studenten uit 80 landen
  • Ongeveer 200 ÅAU-studenten in het buitenland in verschillende uitwisselingsprogramma's
  • 8 internationale masterprogramma's gegeven in het Engels.
    • 1000 internationale studenten
    • Ongeveer 380 van hen zijn uitwisselingsstudenten
    • Internationale studenten uit 80 landen
    • Ongeveer 200 ÅAU-studenten in het buitenland in verschillende uitwisselingsprogramma's
    • 8 internationale masterprogramma's gegeven in het Engels.

126920_MasterStudiesSida10.jpg

Geaccrediteerd door AACSB

Nicolas (Colombia)

Åbo Akademi Universiteit: masterprogramma in de engineering van data-intensieve intelligente softwaresystemen (EDISS)

Nicolás in a winter wonderland, standing on a bridge with rapids flowing

Hoe kwam je op het idee om in Finland te gaan studeren?

De Scandinavische landen zijn altijd mijn persoonlijke perceptie geweest van een fijne plek om te wonen. Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar samenlevingen die een sterk maatschappelijk systeem lijken te hebben en die zorg dragen voor hun burgers, gecompenseerd door het feit dat er duidelijk hoge belastingen zijn. Dit is vooral interessant als factoren als politiek en extreme klimaten worden toegevoegd. Bovendien was ik er, in een meer stereotiepe perceptie, dol op om een deel van de materiële cultuur van het land en de identiteit, zoals de metalcultuur, dieper te leren kennen. Dit komt omdat naar mijn mening, nog belangrijker dan het luisteren naar een bepaald genre zelf waar ik van geniet, ik denk dat dit iets zegt over het land zelf, omdat er een openheid is bij het luisteren naar muziek die als ‘extreem’ wordt bestempeld.

Waarom heb je voor EDISS gekozen?

Terug in Colombia zijn de mogelijkheden om in een internationale omgeving te werken niet zo gebruikelijk en ik kijk er echt naar uit om het gevoel van stagnatie te voorkomen. Daarom waren EMJMD-programma's een manier om dit te bereiken, ik wilde mezelf ontwikkelen door de volgende stap in mijn opleiding te doen (mijn vooropleiding is B.Sc. Computer Systems Engineering). EDISS was een van de meest ambitieuze programma's qua curriculum die ik kon vinden en ook een programma dat ook de technische zaken relevant hield in de cursussen. Ik vond het ook leuk dat de marketing van het programma meer was dan alleen informatie over de studies, omdat een masterprogramma meer is dan alleen het verzamelen van kennis, maar eerder een compilatie van ervaringen die bijdragen aan het grote geheel van iemands leven.

Waarom zou je in Finland studeren?

Ik vind de inspanningen die in Finland zijn gedaan om een onderwijssysteem te creëren dat robuust en betrouwbaar is voor de studenten erg leuk. Er wordt ondersteuning geboden, van het werkleven tot enkele persoonlijke dagelijkse zaken, zoals goedkope studentenlunches. Ook professoren voelen zich gelijkwaardig en dit creëert een zeer bloeiende omgeving die een niet-hiërarchische communicatie tussen partijen mogelijk maakt. Bovendien werkt het feit dat het Fins op de korte termijn een complexe taal is om te leren, als een tweesnijdend zwaard, omdat de taalbarrière ervoor zorgt dat mensen gewoon meer bereid zijn om in het Engels te communiceren, en dit is comfortabel voor het internationale publiek dat dat misschien niet doet. vaardig zijn in de plaatselijke taal. In andere landen zouden studenten tweederangsburgers kunnen zijn, simpelweg omdat ze op veel gebieden gesubsidieerd en geholpen moeten worden, en Finland regelt deze kwestie. Studenten zijn niet alleen mensen die zich in een zeer vroege fase van hun leven zouden kunnen bevinden en zichzelf op de korte en lange termijn willen definiëren, maar ook mensen die misschien niet de kans hebben om onderwijs te betalen en die proberen de cirkel van armoede te doorbreken. daarom zeer gewaardeerd.

____________________________________________________________________

Jessica (Verenigd Koninkrijk)

Åbo Akademi Universiteit: masterprogramma in governance van digitalisering.

A photo of Jessica, smiling and wearing a red floral shirt.

Mijn naam is Jessica, vóór mijn studie Governance of Digitalization heb ik de bacheloropleiding International Business aan Turku University of Applied Sciences gestudeerd (2016-2019). Daarvoor woonde ik in Hertfordshire in Engeland.

Ik had een paar vrienden uit Finland. Ik overwoog bij welke universiteit ik zou solliciteren, sommige van mijn leeftijdsgenoten overwogen opties in het buitenland en ik werd nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om voor mijn studie naar Finland te gaan. Mijn vrienden moedigden me aan en deelden informatie over welke programma's beschikbaar waren om in het Engels te studeren.

Waarom heb je voor de Governance of Digitalization gekozen?

Ik zocht op LinkedIn naar mensen die mijn bacheloropleiding hebben gevolgd en keek welke masteropleiding ze daarna deden en waar ze werkten. Velen zijn het bestuur van de digitalisering gaan bestuderen. Ik heb ook contact opgenomen met een aantal van die mensen om te vragen naar het programma. Ook de beschrijving van het studieprogramma trok mijn interesse. Ik had ook deelgenomen aan een aantal cursussen die verband hielden met digitalisering en het was een vakgebied waarin ik me wilde ontwikkelen.

____________________________________________________________________

Chang Zhang (China)

Åbo Akademi Universiteit: masterprogramma in geavanceerde praktijkverpleegkunde.

Ik ben Chang Zhang, 33 jaar oud, en ik kom uit China. Ik kwam in 2008 naar Vaasa, Finland, om mijn studie verpleegkunde af te ronden. Nu werk ik al meer dan 11 jaar als verpleegkundige in het Vaasa Central Hospital in Finland, naast mijn studie Advanced Practice Nursing (APN).

Al op de middelbare school had ik een passie voor talen en verschillende culturen. Mijn studentendecaan adviseerde mij om te solliciteren bij Fujian University of Traditional Chinese Medicine (FJUTCM), aangezien de universiteit een samenwerking had met Novia UAS in Finland. Ik heb een jaar gestudeerd aan FJUTCM en mijn studie afgerond in Vaasa.

Ik heb bij APN gesolliciteerd omdat ik geavanceerde klinische competenties wilde verwerven, om de gezondheidszorg beter te kunnen bieden aan de vergrijzende samenleving. Ik hoop dat ik er aan kan bijdragen dat de zorg in de toekomst meer persoonsgericht en kosteneffectief kan zijn.

Het Finse onderwijs is van hoge kwaliteit. Bovendien is een van de beste delen van Finland de adembenemende natuur. Ik geniet van skiën in de winter en joggen in de zomer. De mogelijkheid om een goede balans tussen werk en privé te vinden is ook aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen. De mogelijkheid hebben om zowel Fins als Zweeds te leren in dezelfde stad is alsof je twee vliegen in één klap slaat, dat is gewoon geweldig.

____________________________________________________________________

Oona (Finland)

Åbo Akademi Universiteit: masterprogramma sociale uitsluiting

Mijn naam is Oona en mijn vorige diploma is Bachelor of Arts in Politieke Wetenschappen. Ik woonde in de Verenigde Staten toen ik mijn bachelor studeerde. Oorspronkelijk kom ik echter uit Åbo, Finland.

Hoe kwam je op het idee om in Finland te gaan studeren?

Toen ik aan mijn studie in het buitenland begon, dacht ik niet dat ik voor studie naar Finland zou terugkeren – ik wilde reizen en ervaren hoe het was om in het buitenland te wonen. Toen het einde van mijn bachelor dichterbij kwam, begon ik er echter aan te denken om terug te keren naar Finland om mijn master te doen. Vooral de gedachte aan de hoge kwaliteit van het onderwijs, de rust en stilte van Finland en het bruisende studentenleven spraken mij aan.

Waarom heb je voor Sociale Uitsluiting gekozen?

Sociale uitsluiting maakte al vóór mijn master indirect deel uit van mijn studie, omdat mijn onderzoeksinteresse uitgaat naar gendergerelateerde uitsluiting en discriminatie van vluchtelingen. Toen ik de programma's in het Engels bij ÅAU bekeek, viel mijn aandacht meteen op Sociale Uitsluiting. Ik wist eerst niet zeker of dit de studie was die ik wilde studeren. Ik besloot toch te solliciteren, en sinds ik met mijn studie begon, heb ik geleerd hoe veelzijdig en complex de kwestie van sociale uitsluiting is en hoe het zoveel vakgebieden en studiegebieden doorkruist. Het was absoluut de beste keuze voor mij; het heeft mijn benaderingen en aannames op onvoorziene manieren ter discussie gesteld en mij instrumenten gegeven die in de toekomst van onschatbare waarde zullen zijn.

Waarom zou je in Finland studeren?

Ik vind het studentenleven in Finland geweldig. Er zijn veel studentenactiviteiten en organisaties waar je aan mee kunt doen. Het biedt ook een prachtige omgeving, omdat de steden verweven zijn met de natuur en bossen of wateren nooit te ver weg zijn. Wat de onderzoeken zelf betreft, zijn de groepsgroottes op Finse universiteiten relatief klein, wat meer dialoog en persoonlijke betrokkenheid mogelijk maakt. Ik heb het gevoel dat het onderwijs tijdens mijn studie over het algemeen zeer persoonlijk is afgestemd op mijn academische en professionele behoeften en interesses.

  • Turku

    Visiting Address: Åbo Akademi Domkyrkotorget 3 Postal address: Åbo Akademi Education Services Tavastgatan 13

    • Vaasa

      Visiting address: Åbo Akademi i Vasa Åbo Akademi Strandgatan 2

      Åbo Akademi University