Keystone logo
Zuid-Afrika

Studie Mastergraad in Zuid-Afrika 2024

Studeer in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is gelegen op het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent, waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Het grenst aan Namibië, Botswana, Zimbabwe, Swaziland en Mozambique. Daarnaast is het kleine land van Lesotho volledig vervat in Zuid-Afrika. Zuid-Afrika is het thuis van meer dan 50 miljoen inwoners die afkomstig zijn uit een breed scala van culturen en religies en die een veelheid van talen te spreken. Zuid-Afrika is het meest geïndustrialiseerde land van Afrika. De munteenheid is de Zuid-Afrikaanse Rand (R), die een wisselkoers van ongeveer 0,1 USD heeft.

Klimaat

Zuid-Afrika is op het zuidelijk halfrond, zodat de seizoenen tegengesteld zijn die van het noordelijk halfrond - zomer is in januari en de winter is in juli.De Zuid-Afrikaanse kust is meer dan 2.500 km lang, maar veel van het land grenzend aan de kust is bergachtig, die vervolgens verandert in een hoog plateau in het binnenland. Het noordelijke deel van het land wordt een woestijn.

Overall, Zuid-Afrika heeft een relatief droog klimaat, en de temperaturen hebben de neiging om enigszins lager dan landen op vergelijkbare breedtegraden vanwege het bergachtige terrein en de hoge interieur plateau. Interieur temperatuur zelden boven de 30 graden C in de zomer. In Kaapstad, de maximale temperaturen in de zomer zijn ongeveer 26 graden C en minimum temperaturen in de winter zijn ongeveer 7 graden C.

Cultuur

Zuid-Afrika beschikt over een breed scala van levensstijlen en landschap met iets voor iedereen, van kosmopolitische stedelijke omgevingen en rustige historische steden te bergen voor klimmen en wandelen tot woestijnen voor safari's en stranden om te surfen en duiken.Naast de culturele instellingen, zoals musea en galeries en evenementen zoals theater, dans en festivals, een belangrijke halte voor bezoekers is het Apartheid Museum in Johannesburg. Het museum biedt een krachtige inzicht in het land soms gewelddadig verleden en de reis naar herstel en verzoening.

Zuid-Afrikaanse keuken is zwaar op basis van vlees en barbecue is een favoriete bereidingswijze. Zuid-Afrika wordt ook steeds meer bekend als producent van fijne wijnen.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Zuid-Afrika is relatief laag in vergelijking met andere hoogontwikkelde landen. Een een-slaapkamer appartement kost ongeveer $ 350 - $ 450 US per maand, en nutsbedrijven lopen nog eens $ 100 US of zo. Een goedkope maaltijd kost ongeveer $ 7 VS en een redelijk geprijsde drie-gangen maaltijd voor twee kan worden gevonden voor ongeveer $ 30 US.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  229
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  30
 • Internet abonnement

  39
 • Lokaal vervoer

  36

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  4
 • bioscoopkaartje

  5
 • Pint lokaal bier

  2

Over Zuid-Afrika

Hoger Onderwijs in Zuid-Afrika

Hoger onderwijs en opleiding omvat zowel undergraduate en graduate graden, zoals bachelor-, master-en doctoraal niveau. Zowel publieke als private instellingen voor hoger onderwijs bestaan, met inbegrip van universiteiten, technische universiteiten, en uitgebreide instellingen. De universiteiten bieden traditionele theorie en onderzoek-georiënteerde graden, de andere instellingen richten zich op professionele en beroepsonderwijs en-opleiding.

Waarom studeren in Zuid-Afrika?

Naast de mogelijkheid om te studeren in het Engels binnen een multiculturele omgeving, Zuid-Afrika heeft vele wereldklasse scholen van het hoger onderwijs die state-of-the-art onderzoek zijn onder andere samen met de opleidingen van hoge kwaliteit master. Zuid-Afrika heeft drie universiteiten in de top 400 universiteiten wereldwijd, zoals volgorde van de 2012-2013uk / wereld-universiteit-rankings / "> Times Higher Education World University Rankings.

Universiteiten in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft 23 staat gefinancierde instellingen voor hoger onderwijs, dat master-opleidingen aanbieden, waaronder 11 universiteiten, 6 technische universiteiten, en 6 uitgebreide instellingen. Particuliere instellingen bestaan ​​ook, in totaal 115. Programma's worden aangeboden in de meeste academische disciplines, en masters in bedrijfskunde, economie en financiën zijn vooral populair. Internationale studenten zijn welkom en maken gebruik van dezelfde aanvraagprocedures als Zuid-Afrikaanse staatsburgers.

Collegegeld en Programma Duur

De jaarlijkse collegegeld voor master studies varieert sterk per programma en de school, maar is over het algemeen laag in openbare scholen, van ongeveer $ 1.500 tot $ 5.000 (US); particuliere scholen zijn iets hoger. Masteropleidingen ook variëren in duur, maar zijn meestal 1-2 jaar.

Academisch Jaar

Het academisch jaar loopt van februari tot december en omvat twee semesters. Elk semester bestaat meestal uit zes weken les, een week pauze, daarna zeven weken les, en tenslotte een week voor de studie (genaamd swot week) en dan examens.

Post-Graduate Kansen

Veel multinationals opereren in Zuid-Afrika, en afgestudeerden met masters zullen tal van mogelijkheden te vinden voor de werkgelegenheid, of ze zijn Zuid-Afrikaanse onderdanen of expats. Industriesectoren die momenteel groeien uit de automobiel-, informatietechnologie, communicatie, mijnbouw-, bank-en dienstverlening. De overgrote meerderheid van de banen zijn geconcentreerd in Kaapstad, Port Elizabeth, Durban, Pretoria en Johannesburg. Om een ​​werkvergunning te krijgen, moet een internationale student meestal eerst een jobaanbieding voor een positie die niet lokaal kunnen worden ingevuld.Echter, kunnen studenten van de vaardigheden in gespecialiseerde gebieden of hooggekwalificeerde deskundigen op bepaalde terreinen kunnen een werkvergunning te verkrijgen, zelfs zonder een specifieke jobaanbieding.

Visa Requirements

Internationale studenten studeren in Zuid-Afrika zijn verplicht om een ​​studie vergunning hebben voordat ze het land naar school te gaan voeren. Vergunning van een bezoeker kan niet worden ingewisseld voor een studie vergunning na aankomst. Zodra een student heeft aan een universiteit is geaccepteerd, kunnen ze een aanvraag voor een studie vergunning op het kantoor van Zuid-Afrika in hun thuisland.

Zorgverzekering

Internationale studenten zijn verplicht om Zuid-Afrikaanse verkrijgen ziektekostenverzekering, zelfs als ze worden gedekt door de ziektekostenverzekering in hun thuisland. Het bewijs van deze dekking is vereist bij het aanvragen van de studie visum. Studenten moeten betalen voor het gehele academisch jaar van tevoren, maandelijks of andere betalingen zijn niet toegestaan.

Tips

Hoewel het Engels in de overheersende taal voor openbare uitwisselingen en bedrijfsleven in Zuid-Afrika, het land heeft 11 officiële talen, waaronder Afrikaans (een afgeleide van het Nederlands), Ndebele, Noord-Sotho, Sotho, Swazi, Tswana, Tsonga, Venda, Xhosa en Zulu . Studenten kunnen ondervinden inheemse talen in het hele land, maar de meeste Zuid-Afrikanen kunnen meer dan een taal te spreken en Engels is wijd en zijd bekend.

Sporten zijn erg populair in Zuid-Afrika, met de grote sporten zijn voetbal, rugby en cricket. Andere sporten met grote achterban en internationale aanwezigheid onder meer zwemmen, golf, boksen en tennis.

Visumvereisten

 1. Zuid-Afrikaans studentenvisum (voorheen een Zuid-Afrikaanse studievergunning genoemd)
 2. Zuid-Afrikaans uitwisselingsvisum - Als u ouder bent dan 25 jaar en naar Zuid-Afrika wilt komen via een cultureel, economisch of sociaal uitwisselingsprogramma, georganiseerd tussen een onderwijsinstelling of overheidsinstantie in Zuid-Afrika en een in het buitenland.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Zuid-Afrikaans studentenvisum; Zuid-Afrikaans uitwisselingsvisum

Prijs en valuta

USD 47

De kosten voor het aanvragen van een Zuid-Afrikaans studentenvisum zijn afhankelijk van uw land van herkomst, maar bedragen ongeveer US $ 47.

Wie kan het visum aanvragen?

Een internationale student die in Zuid-Afrika wil blijven en studeren voor een cursus die 3 maanden (90 dagen) duurt, moet een studentenvisum aanvragen. Dit visum wordt verleend aan die studenten die al zijn geaccepteerd voor toelating door een erkende onderwijsinstelling in Zuid-Afrika.

Om in aanmerking te komen voor een studievisum voor Zuid-Afrika, moet de school of hogeschool zelf eerst kwalificeren als 'lerende instelling'. Dit betekent dat het geregistreerd moet zijn bij het Department of Basic Education of het Department of Higher Education. Dus als je naar een privé taalschool wilt gaan of naar een school die alleen korte technische cursussen aanbiedt, kom je mogelijk niet in aanmerking voor een Zuid-Afrikaans studievisum.

Let op: u kunt niet naar Zuid-Afrika komen met een bezoekersvisum en vervolgens een Zuid-Afrikaans studentenvisum aanvragen. U kunt niet met een bezoekersvisum naar Zuid-Afrika komen en vervolgens een Zuid-Afrikaans studentenvisum aanvragen.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Zuid-Afrikaanse Hoge Commissie, consulaat of ambassade

Om een visum voor Zuid-Afrika te krijgen, moeten studenten contact opnemen met de Zuid-Afrikaanse Hoge Commissie, het consulaat of de ambassade in hun land van verblijf.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Eerst moet je als student worden geaccepteerd door een geregistreerde Zuid-Afrikaanse school, hogeschool of universiteit en een acceptatiebrief ontvangen op het briefhoofd van de instelling en ondertekend door of namens de directeur of registrar.

U moet dan het aanvraagformulier voor een tijdelijke verblijfsvergunning B1-1738 invullen en persoonlijk naar de Zuid-Afrikaanse ambassade, het consulaat of de hoge commissie in uw eigen land brengen.

Bij het BI-1738-aanvraagformulier moeten de volgende documenten worden ingediend:

 • Een paspoort dat niet minder dan 30 dagen geldig is na het verstrijken van het voorgenomen bezoek
 • Betaling van de voorgeschreven vergoeding
 • Een vaccinatiebewijs, indien wettelijk vereist
 • Bewijs van financiële middelen om de verwachte kosten van levensonderhoud tijdens het verblijf in de Republiek te dekken en ook om het collegegeld te betalen. Dit dient in de vorm van bankafschriften / beschikbare contanten / reischeques te zijn
 • Bewijs van medische dekking
 • Een contante borg die gelijk is aan de waarde van een retourticket.
 • In het geval van Afrikaanse studenten, een toezegging van de relevante overheid om de volledige verantwoordelijkheid van de student op zich te nemen en alle kosten te betalen, mocht het nodig blijken de student uit te zetten
 • Medische en radiologische rapporten
 • Een onverkorte geboorteakte in het geval van minderjarigen.
 • In het geval van een minderjarige, de gegevens van de persoon in de Republiek Zuid-Afrika die zal optreden als de voogd van de leerling en een brief van deze persoon waarin de voogdij wordt bevestigd
 • Toestemming van beide ouders voor uw verblijf in Zuid-Afrika, of van de ouder die de volledige voogdij heeft, samen met een bewijs van enige voogdij
 • Een officiële brief van de onderwijsinstelling waar je gaat studeren, waarin de voorlopige acceptatie en de duur van de cursus wordt bevestigd.
 • Bewijs van medische dekking jaarlijks vernieuwd voor de periode van studie met een medische regeling geregistreerd in termen van de Medical Schemes Act.
 • Als u 18 jaar en ouder bent, is een politieverklaring vereist van elk land waar u sinds uw 18e 12 maanden of langer hebt verbleven.

Een uitwisselingsvergunning (Zuid-Afrikaans uitwisselingsvisum) vraagt u aan met hetzelfde aanvraagformulier B1-1738.

Wanneer moet je solliciteren?

De duur van het aanvraagproces varieert van land tot land, maar duurt ongeveer zes weken.

Het studentenvisum is geldig voor de gehele duur van de opleiding van de student, alternatief 36 maanden voor scholen en 24 maanden voor andere instellingen.

Zuid-Afrikaans uitwisselingsvisum - dit visum wordt verleend voor de duur van de uitwisseling, meestal niet langer dan 12 maanden. Het Zuid-Afrikaanse uitwisselingsvisum kan niet worden verlengd of verlengd. Als je eenmaal zo'n vergunning hebt gehad, kun je pas een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd aanvragen nadat je minimaal een jaar buiten Zuid-Afrika hebt gewoond.

Verwerkingstijd

6 Weeks

Werkmogelijkheden

Als je in het bezit bent van een Zuid-Afrikaans studentenvisum en op tertiair niveau studeert, mag je tijdens het schooljaar niet meer dan 20 uur per week in deeltijd werken en tijdens vakanties voltijds.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Er zijn tal van redenen waarom uw studentenvisumaanvraag voor Zuid-Afrika kan worden geweigerd, zoals:

 • Spaties achterlaten op uw formulieren
 • Liegen over alles in uw aanvraag
 • Een verouderd paspoort hebben zonder blanco pagina's
 • Uw naam verkeerd gespeld op documenten
 • Geen bewijs leveren van voldoende geld