Keystone logo
Turkije

Studie Mastergraad in Turkije 2024

Studeer in Turkije

Opgericht in 1923, Turkije is letterlijk een brug tussen Europa en Azië, het land verblijft op beide continenten. Hoewel de meerderheid bevindt zich in West-Azië en grenst aan Syrië, Irak, Iran en Irak, is een klein deel ligt in Zuidoost-Europa en grenst aan Bulgarije, Griekenland, en Georgië. Het land heeft ook kustlijnen op drie zeeën, waaronder de Egeïsche Zee, de Zwarte en de Middellandse Zee. Turkije is een multicultureel land met een lange geschiedenis terug te vinden in de vele historische bezienswaardigheden en monumenten in het hele land waar bezoekers sporen van legendes als Alexander kan vinden. Turkije was een van de oprichters van de Verenigde Naties en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Klimaat

Hoewel de kustgebieden van Turkije hebben over het algemeen een gematigd mediterraan klimaat, kenmerken zoals open vlaktes en bergen te maken voor een breed scala van klimatologische omstandigheden.De gemiddelde hoge temperatuur in Istanbul is ongeveer 29 graden C in augustus en de gemiddelde lage is ongeveer 3 graden C in januari. Gemiddelde temperaturen in het Middellandse Zeegebied en Zuidoost-Anatolië regio's zijn zo hoog als 35 graden C en de gemiddelde lage temperatuur in Ankara zijn zo laag als -7 graden C.

Cultuur

Turkije is al lang omarmd multiculturalisme, en het land streeft naar seculiere en westerse ideeën te integreren in hun samenleving en cultuur. Bij haar oprichting, het Latijnse alfabet vervangen het Arabische alfabet, en de vrouwen kregen het recht om te stemmen. In het moderne Turkije, mensen van vele godsdiensten en tradities in harmonie leven. Dress varieert van westerse kleding zoals jeans tot elegante avondkleding en traditionele kleding die kleurrijke sjaals en petten omvat.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Turkije zijn laag, en een internationale student kunt verwachten om ongeveer 400 $ betalen - $ 500 (US) per maand voor huisvesting, voeding en diverse kosten. Boeken en andere vergoedingen zal lopen ongeveer $ 150 (US) per semester. Om de kosten laag te houden, universiteiten algemeen bieden slaapzalen of andere huisvesting voor internationale studenten.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  264
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  18
 • Internet abonnement

  9
 • Lokaal vervoer

  25

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  4
 • Pint lokaal bier

  2

Over Turkije

Hoger Onderwijs in Turkije

Hoger onderwijs aan universiteiten omvat bachelor-, master-, doctoraal niveau. In aanvulling op de master's degree, is een hoger diploma ingenieurswetenschappen ook bekroond dat is het equivalent van een master's degree. Beide graden vereisen een scriptie worden ingevuld en verdedigd. Universiteiten zijn verdeeld in twee soorten, met 104 openbare universiteiten en 62 prive-universiteiten. Turkse universiteiten worden in hoog aanzien, met 5 scholen in de top 400 wereldwijd, volgens de 2012 Times Higher Education World University Rankings .

Waarom studeren in Turkije?

Studenten die master's graden in elke academische discipline zal een veilige, gastvrije en lonende multiculturele omgeving, dat is een brug tussen West-en Midden-oosterse culturen vinden.Turkse instellingen voor hoger onderwijs staan ​​bekend om hoge kwaliteit ten opzichte van de lage collegegeld en veel programma's worden in het Engels. Niet-Engels sprekende studenten die traditionele programma's bij te wonen vindt er ook veel mogelijkheden om de Engels taal te leren als ze hun primaire studie te voltooien.

Universiteiten in Turkije

Programma's op openbare universiteiten zijn over het algemeen onderwezen in het Turks, hoewel sommige programma's worden in het Engels, Duits of Frans. Studenten niet bedreven in het Turks, die Turkse programma's in te voeren kan een jaar van taaltrainingen duren voordat het nastreven van hun studie. De meeste internationale programma's worden gegeven in prive-universiteiten, waar de voertaal is meestal Engels. Prive-universiteiten zijn ook bekend als fundament universiteiten.

Momenteel ongeveer 30.000 internationale studenten ingeschreven in onderwijsprogramma's in het land, maar Turkije heeft een doel om dat aantal te verhogen tot 150.000.Hoewel de meeste academische disciplines beschikbaar zijn, populaire programma's voor internationale studenten zijn internationale betrekkingen, Eastern Mediterranean Studies, Multiculturele Vraagstukken Studies, Engineering, Business Management en Hospitality.

Collegegeld en Programma Duur

Collegegeld per semester aan rijksuniversiteiten waarin zij les in het Turks is ongeveer $ 100 - $ 200 (US) voor Turkse onderdanen en studenten uit Azerbeidzjan, Bashkortostan, Bosnië en Herzegovina, Dagestan, Karatsjai-Cherkessia, Kazachstan, Kirgizië, Macedonië, Mongolië, Moldavië, Nakhchivan , Oezbekistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Tartarstan, Turkmenistan en Oekraïne. Internationale student collegegeld per semester aan rijksuniversiteiten waarin zij les in het Turks is ongeveer $ 300 - $ 600 (VS). Collegegeld is ongeveer 1,5 tot 2 keer hoger bij overheidsinstellingen waarvoor zij instructie in het Engels.

Jaarlijkse collegegeld bij stichting universiteiten is typisch $ 6.000 (US) tot 20.000 dollar (US), maar stichting universiteiten bieden ook veel studenten met beurzen die 30 tot 40 procent van hun collegegeld te dekken.

De meeste masters duren twee jaar in beslag, maar dit verschilt per programma en instelling.

Te bekostigen kosten te helpen, kunnen internationale studenten werk vinden met een universiteit als onderzoeker, maar hoeft internationale studenten geen recht om te werken in andere organisaties binnen de publieke of private sector.

Academisch Jaar

Het academisch jaar in Turkije is gebaseerd op twee semesters en loopt van oktober tot juni.

Post-Graduate Kansen

Na het afstuderen, kunnen internationale studenten mogelijkheden voor het vinden van werk als onderzoeker of op het personeel van universiteiten, met name universiteiten met programma's in het Engels gegeven.Turkse studenten en internationale studenten met goede Turkse taalvaardigheid vindt mogelijkheden in andere bedrijfstakken ook. Niet-Turkse burgers moeten een werkvergunning te krijgen als ze eenmaal een baan aangeboden.

Visa Requirements

Internationale studenten moeten een studentenvisum hebben, en het visum moet worden verkregen voor aankomst in Turkije of de student zal niet worden toegestaan ​​in te schrijven bij een universiteit. Studenten moeten zijn aanvaard aan een Turkse universiteit alvorens voor het studentenvisum bij een Turkse consulaat in hun thuisland. Het proces duurt ongeveer 8 weken en paspoort van de student zal worden gestempeld met het studentenvisum zodra deze is goedgekeurd.

Zorgverzekering

Alle universiteiten bieden gratis gezondheidszorg op hun medische faciliteiten.Echter, deze zorg is over het algemeen beperkt tot de hulpdiensten en de behandeling voor minder belangrijke voorwaarden, zodat internationale studenten worden aangemoedigd om ziektekostenverzekering aan andere medische kosten die kunnen ontstaan ​​te dekken kopen. Het beleid moet betrekking hebben op zowel de Europese en Aziatische Turkije. Veel particuliere verzekeringen zijn verkrijgbaar in Turkije.

Studenten met een verblijfsvergunning voor meer dan 6 maanden zal ook worden geregistreerd bij het Turkse Instituut voor Sociale Zekerheid (SGK) en zijn verplicht te verkrijgen en te betalen voor een lokale zorgverzekering.

Visumvereisten

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

De visumverwerkingskosten variëren afhankelijk van uw nationaliteit.

Wie kan het visum aanvragen?

Alle internationale studenten hebben een studentenvisum nodig om in Turkije te kunnen studeren. Uitzonderingen zijn mensen die wettelijk afhankelijk zijn van iemand in Turkije met een diplomatiek visum.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Turkse ambassade of consulaat

Alle internationale studenten moeten het studentenvisum aanvragen bij hun dichtstbijzijnde Turkse ambassade of consulaat.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Om een studentenvisum voor Turkije te krijgen, moet je je eerst inschrijven voor een Turkse universiteit, school of een door het Ministerie van Onderwijs gecertificeerde taalcursus.

U moet een visumaanvraagformulier invullen en indienen bij de Turkse ambassade met de vereiste documenten die meestal het volgende bevatten:

 • Paspoort: Geldig voor een periode langer dan 90 dagen
 • 2 pasfoto's
 • Acceptatiebrief van de Turkse instelling voor hoger onderwijs
 • Zorgverzekering bewijs
 • Retourticket bewijs
 • Bewijs van voldoende financiële middelen om je studie en leven in Turkije te ondersteunen
 • Bewijs van goed gedrag
 • Medisch attest

Verder dienen studenten binnen 1 maand na aankomst in Turkije een verblijfsvergunning aan te vragen bij de lokale autoriteiten (als de student zich in Turkije bevindt). De volgende documenten moeten worden ingediend bij de afdeling Buitenlandse Betrekkingen van het lokale hoofdbureau van politie:

 • Aanvraagformulier en kosten
 • Reisdocument: 2 exemplaren samen met het studentenvisum
 • 4 pasfoto's
 • Brief of document van de instelling: het moet worden afgegeven door de gastuniversiteit, waarin de start- en einddatum van de studie in Turkije wordt vermeld

Om uw verblijfsvergunning te verlengen, moet u 60 dagen voordat uw verblijfsvergunning verloopt langs de lokale autoriteiten gaan.

Wanneer moet je solliciteren?

Het duurt over het algemeen ongeveer acht weken vanaf de dag dat u uw aanvraag indient totdat u uw visum ontvangt.

Het studentenvisum is over het algemeen een jaar geldig voor een enkele binnenkomst. Hoewel er een tijdslimiet op je visum staat, blijft je studentenvisum geldig zolang je ingeschreven staat op de school.

Verwerkingstijd

8 Weeks

Werkmogelijkheden

Meestal hebben internationale studenten geen wettelijk recht om te werken tijdens hun studie in Turkije. Studenten kunnen als internationale onderzoekers onderzoekswerk doen aan Turkse universiteiten.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.