Keystone logo
Spanje

Studie Mastergraad in Spanje 2024

Studeer in Spanje

Spanje is een Europees land op het Iberisch schiereiland in het Middellandse Zeegebied, waardoor het een brug tussen Europa en Afrika. Het land heeft een lange en rijke culturele geschiedenis en beschikt over een breed scala aan terrein zoals stranden, weilanden, bergen en woestijn-achtige gebieden. Bekend voor kunst, muziek, gerechten en andere culturele activiteiten, Spanje is ook een leider in de ontwikkeling van hernieuwbare energie, met name op het gebied van zonne-energie en windenergie. Daarnaast heeft Spanje een doel om een ​​miljoen auto's met elektrische voertuigen te vervangen door 2014. Spanje produceert ook bijna de helft van de olijven van de wereld.

Klimaat

Spanje heeft een van de warmste klimaten in Europa. Hoewel het land ervaart alle vier de seizoenen, het algehele klimaat is zeer mild, met temperaturen in de winter vaak oplopend tot 15 graden C gedurende de dag. Temperaturen in Madrid meestal 25-36 ° C in de zomer en 9-15 ° C in de winter.

Cultuur

Spaanse cultuur benadrukt de kunst en gezonde gerechten geïnspireerd door de mediterrane voedingsmiddelen zoals olijfolie. Castiliaans Spaans is de officiële taal, maar een aantal andere Spaanse dialecten worden ook erkend door het hele land. Regionale identiteiten zijn zeer sterk in sommige delen van het land.

Spaanse nachtleven staat bekend voor de voortzetting van ver in de volgende ochtend. Een typische avond zou kunnen beginnen met een diner en een drankje of een film, gevolgd door een bezoek aan een bar of discotheek. Er zijn veel all-night disco's en after-hours clubs waar feest kan doorgaan naar de volgende dag.

Kosten van levensonderhoud

Spanje heeft een van de laagste kosten van levensonderhoud in Europa, met de huur en voedsel kost ongeveer € 800 per maand. Om te helpen met het bekostigen kosten, zijn internationale studenten mogen werken voor maximaal 20 uur per week.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  416
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  42
 • Internet abonnement

  33
 • Lokaal vervoer

  34

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  8
 • bioscoopkaartje

  8
 • Pint lokaal bier

  3

Over Spanje

Hoger Onderwijs

Spanje maakt gebruik van het Europese Ruimte voor hoger onderwijs (EHES) en verdeelt graden in drie fasen:

 • Grade graden - undergraduate studies
 • Universitair masterdiploma - graduate studies
 • Doctoraten - postdoctorale studies


Spaanse universiteiten bieden ook "onofficiële Master graden" genoemd Maestrias. Deze graden meestal om 1-2 jaar van studie en zich richten op praktische studies naar gespecialiseerde beroepen.

Voor het aanvragen van graduate studies, in aanvulling op een undergraduate degree studenten zijn meestal verwacht dat 2-3 jaar ervaring hebben het werken in hun vakgebied.

Internationale studenten die willen studeren in Spanje moet de Selectividad passeren, de Spaanse universitaire toelatingsexamens. Deze examens zijn tweemaal per jaar beschikbaar in vele landen. Zodra een kandidaat-student de tentamens is geslaagd, kunnen ze rechtstreeks van toepassing op alle Spaanse universiteit.


Waarom studeren in Spanje?

Spaanse instellingen voor hoger onderwijs zijn snel gegroeid in de afgelopen twee decennia. Als gevolg hiervan, veel scholen hebben zeer moderne faciliteiten die geavanceerde technologieën te integreren in de leeromgeving.Op het master-niveau, MBA graden en andere business-gerelateerde graden zijn vooral populair en worden wereldwijd erkend om hun hoge kwaliteit.

De Spaanse internationale studentenpopulatie is multi-cultureel, met 31 procent afkomstig uit Latijns-Amerika en nog eens 5 procent uit Noord-Amerika. Studies worden uitgevoerd in het Spaans, de moedertaal van meer dan 400 miljoen mensen. Studenten niet al bedreven in het Spaans zou willen overwegen het bijwonen van een cursus van instructie in het Spaans voor het begin van studies van hun meester. Spaanse instellingen bieden een breed scala aan cursussen om Spaans te leren, van een maand lang onderdompeling cursussen om volledige academische opleidingen.

Universiteiten

Spanje heeft 81 universiteiten; ongeveer 50 zijn openbaar en de rest zijn prive. Universiteiten liggen verspreid over het land en al welkom internationale studenten voor zowel de graduate en undergraduate studies.Studenten kunnen een master's degree te verkrijgen van alle academische disciplines in Spanje, waaronder kunst-en menswetenschappen, wetenschap, gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen, recht, techniek en architectuur.

Spaanse universiteiten staan ​​bekend om hun kwaliteit, met vijf universiteiten die in de top 400 scholen volgorde van de 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings . Deze scholen zijn de Autonome Universiteit van Barcelona, ​​de Universiteit van Barcelona, ​​de Universiteit van Valencia, de Polytechnische Universiteit van Valencia, en de Universiteit van Vigo.

Collegegeld en Programma Duur

Jaarlijkse collegegeld aan een prive-universiteit zijn ongeveer € 6.000. Masters programma's vereisen 60-120 kredieten, die normaal gesproken duurt 1-2 academiejaren. Een scriptie van 6-30 kredieten met een openbare verdediging is ook vereist.

Academisch Jaar

De meeste instellingen beginnen met het academisch jaar in oktober en eindigt in juni. De meeste scholen hebben twee semesters, met examens op het einde van elk semester.

Post-Graduate Kansen

Door de huidige economische situatie in Spanje, post-graduate werkgelegenheid in Spanje is minder waarschijnlijk dan voorheen. Echter, werkgevers over de hele wereld houden van de master's degree verkregen van een Spaanse universiteit in hoog aanzien.

Afgestudeerden van masteropleidingen kan ook overwegen vervolg op het werk in een doctoraal programma of toepassing voor onderzoek functies bij officieel erkende onderzoekscentra.

Visa Requirements

Internationale studenten uit EU-lidstaten, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland zijn niet verplicht om een ​​visum te hebben.Alle andere internationale studenten die verblijft voor meer dan 90 dagen moet een aanvraag voor een langdurige studentenvisum. Aankomende studenten moeten een visum aanvragen bij het Spaanse consulaat of ambassade in hun thuisland.

Om een ​​studentenvisum te verkrijgen, moet de student een bewijs van hun studie bieden, samen met een medisch attest, een bewijs van solvabiliteit voor de periode van de studies, en een uittreksel uit het strafregister van hun land van verblijf voor de afgelopen vijf jaar.

Zorgverzekering

Internationale studenten onder de 28 jaar komen in aanmerking voor een student ziektekostenverzekering plan. Studenten ouder dan 28 kan de nationale gezondheidszorg, die diensten garandeert voor alle legale inwoners in Spanje gebruiken.

Tips

Spanje maakt gebruik van de euro voor de munt en alle grote internationale creditcards worden geaccepteerd bij de meeste winkels.

Fooi geven is een gangbare praktijk in bars, restaurants, hotels en taxi's.Tips zijn meestal ongeveer 5-10 procent van de totale prijs.

Studenten die willen een auto te rijden in Spanje moet een internationaal rijbewijs hebben, tenzij ze van een EU-lidstaat, Zwitserland, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein.

Visumvereisten

Voor studenten buiten de EU/EER of Zwitserland die willen deelnemen aan een studentenuitwisseling, onderzoek of opleiding willen doen of langer dan drie maanden als onbetaalde stagiair of vrijwilliger in Spanje willen werken.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (type D)

Prijs en valuta

EUR 160

De prijzen voor een studentenvisum naar Spanje liggen rond de EUR 160. De kosten voor het aanvragen van een visum kunnen op elk moment worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Burgers uit de EU/EER of Zwitserland hebben geen studentenvisum nodig, ongeacht de duur van hun verblijf in Spanje. EU/EER/Zwitserse studenten hebben geen visum nodig om in Spanje te wonen, maar moeten zich wel inschrijven bij de lokale autoriteiten en een verblijfsvergunning krijgen.

Burgers van alle andere landen hebben een studentenvisum nodig als ze van plan zijn langer dan 90 dagen in Spanje te blijven en te studeren. Dit visum wordt verleend aan die studenten die al zijn geaccepteerd voor toelating door een erkende onderwijsinstelling in Spanje.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Spaans consulaat of ambassade

Een studievisum vraagt u aan bij het Spaanse consulaat of de Spaanse ambassade in uw eigen land.

Website:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hoe de aanvraag doen?

Voordat je een studievisum kunt aanvragen, moet je een cursus of programma vinden bij een officieel erkende instelling in Spanje. U moet dan een officiële bevestiging van de organisatie krijgen waarin staat dat u bent geaccepteerd voor de cursus of het programma, in de vorm van een certificaat of acceptatiebrief. Zodra je dit hebt, kun je contact opnemen met de Spaanse ambassade of het consulaat in je eigen land en een studentenvisum aanvragen.

Wat precies vereist is, kan van consulaat tot consulaat verschillen, maar over het algemeen moet u uw paspoort laten zien, evenals het volgende:

 • details van de studie, training of onderzoek die je in Spanje gaat doen, inclusief de uren studie per week (minstens 20);
 • bewijs dat u een ziektekostenverzekering heeft;
 • een medische verklaring waarin wordt bevestigd dat u geen ziekten heeft waarvoor u in quarantaine moet worden geplaatst;
 • bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt om u tijdens uw verblijf in Spanje te onderhouden (bijv. beursgegevens, een Spaanse bank die over voldoende financiële middelen beschikt, of een brief van ouders/voogden die de volledige financiële verantwoordelijkheid op zich nemen);
 • informatie over waar je gaat wonen;
 • een uittreksel uit het strafregister dat in de afgelopen vijf jaar is afgegeven door de relevante autoriteiten in uw eigen land.

Als je langer dan zes maanden in Spanje verblijft om te studeren, moet je binnen 30 dagen na binnenkomst in Spanje een verblijfsvergunning voor studenten aanvragen. U vraagt het aan bij uw lokale Vreemdelingendienst (Oficina de Extranjeros) of een politiebureau. De kaart is een jaar geldig en je kunt hem elk jaar voor vijf jaar verlengen zolang je doorgaat met je studie.

Wanneer moet je solliciteren?

U moet uw visum twee tot drie maanden voordat u van plan bent naar Spanje te reizen aanvragen om tijd te hebben om uw aanvraag te verwerken.

Over het algemeen wordt een studentenvisum in Spanje verleend voor de gehele duur van de studie. Je kunt je studentenvisum verlengen om je studie verder uit te breiden of een nieuwe opleiding in Spanje te volgen. Probeer uw studentenvisumaanvraag niet meer dan vier maanden van tevoren of minder dan 7 weken voor de vertrekdatum in te dienen, anders wordt de aanvraag niet geaccepteerd.

Als je langer dan zes maanden in Spanje studeert, moet je een verblijfsvergunning voor studenten aanvragen die een jaar geldig is. De verblijfsvergunning voor studenten moet elk jaar worden verlengd.

Verwerkingstijd

Werkmogelijkheden

De Spaanse verblijfsvergunning geeft je het recht om in deeltijd of in een tijdelijke baan te werken, zolang je het geld dat je verdient niet gebruikt om jezelf te onderhouden terwijl je in Spanje bent. Tijdens je studie mag je maximaal 20 uur per week werken, zolang het je studie niet belemmert. Het bedrijf dat u in dienst heeft, moet een werkvergunning voor u krijgen van de Dienst Vreemdelingenzaken. Je arbeidsovereenkomst mag niet langer duren dan het studievisum.

Als je stage loopt in het kader van je studie waarvoor je verblijfsvergunning is verleend, heb je geen tewerkstellingsvergunning nodig.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Hier zijn enkele redenen waarom een studentenvisum voor Spanje kan worden geweigerd:

 • Eerdere of huidige criminele acties
 • Onvoldoende uitleg over het doel en de omstandigheden van het geplande verblijf
 • Onvoldoende middelen van bestaan
 • Ongeldige reisverzekering
 • Het ontbreken van een bewijs van accommodatie
 • Ongunstige Schengenvisumsituatie - Het niet eerder respecteren van de Schengenvisumbeperkingen (dwz te lang in het Schengengebied blijven, het voorgestelde reisschema niet volgen - door over te slaan om voornamelijk in het belangrijkste land van bestemming in het Schengengebied te blijven, enzovoort).