Keystone logo
Portugal

Studie Mastergraad in Portugal 2024

Studeer in Portugal

Portugal is een republiek in het zuidwesten van Europa grenzend aan het Iberisch schiereiland en grenst aan Spanje naar het oosten en noorden en de Atlantische Oceaan naar het zuiden en westen. Portugual houdt soevereiniteit over de Madeira en de Azoren archipel en is vernoemd naar Porto, het land 's op een na grootste stad. Een lid van de Europese Unie en hoog genoteerd op de HDI, of de Human Development Index, Portugal is een rustige, geglobaliseerde land dat eveneens behoort tot de Verenigde Naties, de Latijnse Unie, de NAVO en de Organisatie van Ibero-Amerikaanse Staten.

Na de goedkeuring van de huidige grondwet in 1976, is Portugal actief als een democratische republiek met Lissabon als hoofdstad en grootste stad. De Vergadering van de Republiek, de President van de Republiek, de regering en de minister-president zijn Portugal 's vier primaire overheidsinstellingen. Vergelijkbaar met de VSen Europa, Portugal heeft een aantal politieke partijen waaruit de burgers kandidaten kiezen en verkiezen. De twee dominante partijen zijn de Sociaal-Democratische Partij en de Socialistische Partij, met de Ecologist partij en de Portugese Communistische Partij regelmatig vergaren van ongeveer tien procent van de stemmen tijdens elke verkiezing.

Essentiële Feiten over Portugal

 • Portugal de grootste zonne-energie-fabriek geopend in de wereld in 2006, in de stad van Alentejo.
 • Behalve Portugal en Brazilië, is Portugees ook gesproken in Equatoriaal-Guinea, Angola, Mozambique en Kaapverdië.
 • Studenten kiezen voor een diploma te verdienen in Portugal zal willen de langste brug in Europa bestaan ​​zien - de Vasco da Gama brug - die bijna 11 mijlen, of 17,3 kilometer overspant en kruist de rivier de Taag in de buurt van Lissabon.
 • Stierenvechten blijft legaal in Portugal.
 • Portugal is de thuisbasis van bijna 11 miljoen mensen, met een derde van de bevolking woont in Lissabon en Porto.
 • Coimbra, Portugal is de thuisbasis van een van de oudste universiteiten van Europa 's, de Universiteit van Coimbra, die werd opgericht in het jaar 1290
 • Vanwege de zware invloed van het katholicisme, kan Portugal zijn een van Europa 's meest conservatieve landen met betrekking tot sociale normen en ideeën. De legalisering van abortus in 2007 was zeer omstreden en alleen door een referendum.
 • De Portugezen eten meer vis dan alle andere mensen in de wereld.


Portugal 's Klimaat

Portugal biedt mediterrane, Steppe en semi-aride klimaten en presenteert een aantal van de warmste temperaturen in Europa. Bezoekers aan de Guadiana nabij grens Spanje 's kan swelter onder de zomer temperaturen tot zo hoog als 100 graden Fahrenheit (38 graden Celsius). Echter, sneeuw valt regelmatig tussen oktober en mei in Portugal 's noordelijke en centrale regio's, met de winter temperaturen van gemiddeld 25 graden Fahrenheit, of -9 graden Celsius.

Portugal 's Valuta

Als lid van de Europese Unie, de belangrijkste munt Portugal 's is de euro en de Banco de Portugal is een belangrijke component van het ESCB (Europees Stelsel van Centrale Banken). De meerderheid van Portugal 's financiële en zakelijke organisaties zijn gevestigd in Porto en Lissabon ' s grootstedelijke gebieden.

Sinds 1974 's Anjer Revolutie, heeft Portugal geprobeerd aan te passen aan de snel veranderende wereldeconomie door het veranderen van haar eerdere economische model van de publieke consumptie naar een die benadrukt private investeringen, export en technologische innovaties. Als gevolg daarvan, hebben de traditionele industrieën zoals schoenen, hout, kleding en kurk een achterbank genomen om de zakelijke dienstverlening. Momenteel, Portugal lijdt door een zware recessie die is financieel bijgestaan ​​door een steunprogramma EU gewaardeerd op 78 miljard euro. Economen denken dat de ergste jaren van Portugal 's recessie voorbij is en dat het land ' s werkloosheidscijfer moet beginnen af ​​in 2014.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  429
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  35
 • Internet abonnement

  35
 • Lokaal vervoer

  40

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  7
 • bioscoopkaartje

  7
 • Pint lokaal bier

  2

Over Portugal

Hoger onderwijs in Portugal

Portugal beschikt over HBO en universitair onderwijs type dat wordt verstrekt door particuliere of openbare universiteiten, universitaire instellingen of de polytechnische instituten. Universiteiten geëxploiteerd door de overheid toe te laten studenten via een concurrerend systeem genaamd numerus clausus, of "inschrijving beperkingen ". Studenten moeten examens die ze te testen op specifieke onderwerpen en ontvangen minimale kwaliteiten voordat ze wettelijk toegestaan ​​om gelden voor universiteiten passeren. Toelatingscriteria voor veel undergraduate en graduate opleidingen onderwezen in openbare universiteiten zijn over het algemeen veeleisender en selectiever dan de criteria verwacht door hogescholen of particuliere universiteiten.

Het systeem Portugese hoger onderwijs is uitzonderlijk onderzoeksgerichte maar hogescholen bieden studenten de kans om graden te verdienen in vakgebieden zoals psychologie, recht, economie, geneeskunde en de natuurwetenschappen.Graden omvat educatieve, technologische, engineering en de vrije kunsten carrière worden geleverd door zowel de polytechnische instituten en universiteiten. Alle private en openbare voorzieningen hoger onderwijs kan niet werken, tenzij ze zijn erkend door Portugal 's Ministerio da Ciência, Tecnologia e Ensino Superior (Ministerie van Wetenschap, Technologie en Hoger Onderwijs).

Internationale studenten die een Portugese universiteit te gaan zal het equivalent van een Diploma de Ensino Secundári, die vergelijkbaar is met een Amerikaanse middelbare school diploma, evenals documentatie aangeeft toelatingsexamen testscores nodig. Omdat Portugal is een onderdeel van de Europese Unie en houdt zich aan het Bologna-proces, studenten recieve bachelor 's (licenciatura), meester ' s (Mestrado) en promoveerde (Doutoramento) graden die vergelijkbaar zijn met die in de VS zijn en de meeste Europe.

Student Visa Eisen

Studenten de Europese Unie hebben geen visum om te studeren in Portugal nodig, hoewel EU-studenten kan nodig zijn om te laten zien dat ze zichzelf kunnen ondersteunen voordat ze worden toegelaten tot cursussen beginnen op een Portugese universiteit. Anders, zullen niet-EU-studenten moeten een studentenvisum aanvragen als ze van plan in Portugal te blijven voor meer dan drie maanden. Papierwerk nodig is voor het starten van de visumaanvraag proces omvat een geldig paspoort, volledig ingevuld aanvraagformulier, een pasfoto; universiteit acceptatie brief, kopie van een reisroute en vliegticket, een bewijs van de ziektekostenverzekering en bankafschriften of een ander bewijs van de student 's financiële statuut.

Hoger onderwijs is niet gratis in Portugal, maar beurzen en andere financiële steun kan beschikbaar aan in aanmerking komende studenten. Gemiddelde kosten van het jaarlijkse collegegeld voor bachelor 's en meester ' s degree-programma's is ongeveer $ 1300 tot $ 1800 USdollar, of 950-1300 euro. Doctoraten kosten aanzienlijk hoger.

Waarom studeren in Portugal?

Met Portugal 's hoger onderwijs steeds meer de focus op technologie en onderzoek op het gebied van ruimte, biotechnologie en hernieuwbare hulpbronnen, studenten die geïnteresseerd zijn in het nastreven van een loopbaan in deze industrieën vindt dat de Portugese universiteiten hebben meer te bieden dan veel andere instellingen. Daarnaast platteland Portugal 's is geografisch en klimatologisch divers en biedt schilderachtige bergen, mooie weiden en mijlen van de kust voor studenten om te ervaren en te verkennen.

Visumvereisten

 1. Doorreisvisum en kortdurend Schengenverblijfsvisum (type C) – voor studenten die zich aanmelden voor een korte studie of taalcursus van maximaal 3 maanden.
 2. Schengen Nationaal 'Lang verblijf' visum (type D) – voor studenten die een academische studiegraad aanvragen.
 3. Portugese verblijfsvergunning voor onderzoekers - voor niet-EU-onderdanen die naar Portugal komen voor postdoctorale onderzoeksactiviteiten voor langer dan 3 maanden.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

C-type visum; D-type visum; Portugese verblijfsvergunning voor onderzoekers

Prijs en valuta

EUR 170

De verwerkingskosten voor het Portugese studentenvisum bedragen ongeveer 170 EUR. De vergoeding kan worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Studenten uit EU/EER-landen hebben geen visum nodig om in Portugal te studeren, maar dienen bij aankomst een verblijfskaart aan te vragen (Autorização de Residência). Dit moet binnen de eerste drie maanden na aankomst gebeuren en kan in het gemeentehuis.

Niet-EU/EER-studenten die in Portugal willen studeren, hebben een studentenvisum en een verblijfsvergunning nodig. Visa moeten worden verkregen voordat u op reis gaat. Verblijfsvergunningen worden bij aankomst aangevraagd bij de Portugese Immigratie- en Grensdienst (SEF).

Inwoners van sommige niet-EU-landen hebben geen visum nodig voor een kort verblijf van minder dan drie maanden en kunnen Portugal vrij binnenkomen met alleen een geldig paspoort. Er zijn meer dan 30 landen waarvoor dit geldt, waaronder de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Portugese ambassade of consulaat

Je moet een Portugees studievisum aanvragen bij de Portugese ambassade of het consulaat in je eigen land.

Website:https://www.portaldascomunidades.mne.pt/pt/

Hoe de aanvraag doen?

U kunt het visumaanvraagproces starten zodra u een acceptatiebrief van de universiteit heeft ontvangen. Het proces wordt uitgevoerd op de Portugese ambassade of het consulaat in uw eigen land - u moet een visuminterview plannen op hun website, waar u ook de vereiste documentatie kunt controleren.

De documentatie die u nodig heeft voor uw visumaanvraag kan het volgende inhouden:

 • Uw ingevulde aanvraagformulier (gedownload van de website van uw lokale Portugese consulaat)
 • Twee pasfoto's
 • Een paspoort dat niet eerder verloopt dan drie maanden na thuiskomst
 • Een acceptatiebrief van de onderwijsinstelling die u in Portugal wilt bezoeken
 • Een bewijs dat u over de financiële middelen beschikt om tijdens uw verblijf in uw levensonderhoud te voorzien
 • Een bewijs dat u een zorgverzekering heeft afgesloten
 • Een gekocht ticket om naar Portugal te reizen
 • Bewijs dat u accommodatie heeft geregeld zodra u in Portugal aankomt

Sommige ambassades/consulaten kunnen ook om een uittreksel uit het strafregister vragen.

Wanneer moet je solliciteren?

Na het indienen van uw Portugese studentenvisumaanvraag kan het goedkeuringsproces tussen één en drie maanden duren, afhankelijk van het land van waaruit u solliciteert.

De lengte van je studentenvisum is afhankelijk van de duur van je studieprogramma. Alle internationale studenten moeten binnen drie maanden na aankomst in Portugal een verblijfsvergunning aanvragen, die dan een jaar geldig is. Na een jaar kunnen verblijfsvergunningen voor maximaal vijf jaar worden verlengd.

Verwerkingstijd

3 Months

Werkmogelijkheden

EU/EER-studenten mogen zonder enige beperking of tijdslimiet in Portugal werken.

Studenten van buiten de EU/EER kunnen tot 20 uur per week of fulltime werken tijdens vakanties.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.