Keystone logo
Polen

Studie Mastergraad in Polen 2024

Studeer in Polen

Polen is gelegen in het centrum van Europa en grenst aan de Oostzee, Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Wit-Rusland, Litouwen en Rusland. Het grootste deel van het land is vlak, maar twee bergketens bevinden zich in het zuiden. Polen is de thuisbasis van spectaculaire natuurlijke landschap en de prachtige architectuur die kastelen, paleizen, houten kerken en moderne sport arena's omvat. Poolse munt maakt gebruik van de zloty, afgekort PLN.


Klimaat in Polen

Door zijn centrale ligging, Polen heeft warme zomers en zeer koude winters die zware sneeuw bevatten. Zomertemperaturen in het grootste deel van het land van 20 tot 30 graden C. Gemiddelde wintertemperatuur varieert van 3 graden C in het noordwesten tot -8 ° C in het noordoosten.

Cultuur

De meerderheid van de Poolse bevolking woont in stedelijke gebieden, en de Poolse gewoonten en tradities zijn een mix van zowel de oosterse en westerse cultuur.Bijna 300 kunst festivals plaatsvinden in het land elk jaar met inbegrip van theater, film en muziek, vooral jazz muziek. Poolse mensen zijn erg vriendelijk en de maaltijden worden beschouwd feesten. Polish maaltijden over een grote verscheidenheid aan groenten, aardappelen en vlees.

Kosten van levensonderhoud

De kosten om te leven in Polen is relatief laag, ongeveer 1200-2500 PLN (ongeveer € 300-600) per maand, exclusief collegegeld. Studentenhuizen kosten ongeveer 400-600 PLN en gedeelde appartementen gerund 1000-1600 PLN per maand.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  363
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  79
 • Internet abonnement

  13
 • Lokaal vervoer

  27

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  7
 • bioscoopkaartje

  6
 • Pint lokaal bier

  3

Over Polen

Hoger Onderwijs in Polen

De moderne Poolse stelsel van hoger onderwijs maakt gebruik van de standaard drie stadia van graden: bachelor, master en doctoraat. Master's graden worden toegekend als Master of Arts (MA), Master of Science (MSc), of Magister. Er zijn ook verschillende gelijkwaardige master-opleidingen, waaronder Master of Art, Master Ingenieur en Master Ingenieur Architect. Alle instellingen voor hoger onderwijs in Polen gebruiken het European Credit Transfer System (ECTS).

Instellingen voor hoger onderwijs in Polen zijn onderverdeeld in universiteit-type en niet-universitaire-type. Universitaire type cursussen op het masterniveau zijn meer theoretisch, en afgestudeerden worden bekroond met een "diploma van de studie van uniforme meester-level studies." Niet-universitaire-soort cursussen worden beschouwd als "aanvullende" cursussen die meer praktische toepassing hebben, en afgestudeerden ontvangen een "diploma van de studie van complementaire magister-level studies."

Waarom studeren in Polen?

Instellingen voor hoger onderwijs in Polen bieden opleidingen meer dan 200 masters in het Engels. Programma's zijn beschikbaar in een breed scala aan wetenschappelijke disciplines, waaronder landbouw-wetenschap, kunst, techniek, zaken, talen, natuurwetenschappen en sociale wetenschappen. De meest populaire disciplines zijn techniek (bijna 70 programma's) en het bedrijfsleven (bijna 50 programma's). Sommige programma's zijn beschikbaar in het Duits ook.

Poolse instellingen zijn goed beschouwd in de hele wereld voor zowel onderwijs als onderzoek. Twee Poolse instellingen, Jagiellonian University en de Universiteit van Warschau, behoren tot de top 400 universiteiten wereld zoals beoordeeld door de Times Higher Education World University Rankings .

Universiteiten

Polen heeft ongeveer 500 universiteiten en andere instellingen van hoger onderwijs. Ongeveer een derde van de instellingen voor hoger onderwijs zijn de publieke en de resterende tweederde zijn prive. Polen verwelkomt internationale studenten en heeft het aantal buitenlandse studenten aanzienlijk toegenomen in de afgelopen jaren. In 2012, het land gehost meer dan 24.000 internationale studenten uit 141 landen, met het grootste aantal afkomstig uit Oekraïne, Wit-Rusland, Noorwegen en de VS. De meeste buitenlandse studenten in Polen studie economie, bedrijfskunde, geneeskunde en technologie.

Instellingen voor hoger onderwijs in Polen hebben de neiging om zich te specialiseren en worden onderverdeeld in een breed scala van categorieën, waaronder: universiteit, technische universiteit, academie van landbouw, academie van economie en ga zo maar door. In totaal zijn er 15 verschillende soorten instellingen.

Collegegeld en Programma Duur

Poolse studenten die full-time programma's krijgen gratis les bij overheidsinstellingen. Sommige buitenlandse studenten kunnen ook studeren zonder kosten, echter, moeten alle anderen collegegeld van € 2.000 betalen per jaar voor de masteropleidingen.

Masteropleidingen normaliter duren 1,5 tot 2 jaar, maar kan MSc graden 2,5 jaar studie na de bacheloropleiding vereist. Naast de cursussen, moeten de studenten in de meeste disciplines een scriptie of project te voltooien en te verdedigen vóór de ontvangst van de master's degree.

Academisch Jaar

Het studiejaar bestaat uit twee semesters van elk afgesloten met een examenperiode. Het eerste semester loopt van oktober tot half februari en het tweede semester loopt van half februari tot en met juni.

Post-Graduate Kansen

EU-burgers kunnen voor elk bedrijf in Polen te werken na het afstuderen zonder werkvergunning. Niet-EU-studenten kunnen werk zoeken en, als ze eenmaal een baan aangeboden, kan een aanvraag voor een werkvergunning. Universitair docent, CEO van een Poolse eenheid van een multinationale onderneming, en druk correspondent: drie categorieën van de werkgelegenheid niet een werkvergunning nodig.

Afgestudeerden van masteropleidingen in Polen kunnen ook blijven voor doctoraatsprogramma's en onderzoek als ze worden toegelaten tot een academische opleiding.

Visa Requirements

Studenten uit EU / EER-landen lid geen visum nodig, maar ze een tijdelijke verblijfsvergunning nodig. Niet-EU/EER studenten moeten een studentenvisum, die kan worden verkregen van de Poolse ambassade of het consulaat in hun thuisland.Echter, dit visum is alleen goed voor drie maanden, dus studenten die een langer verblijf moet een aanvraag voor een verblijfsvergunning, dat de lengte van hun studie bestrijkt. Studenten moeten contact opnemen met het International Office Betrekkingen aan de universiteit voor hulp bij het verkrijgen van de verblijfsvergunning.

Zorgverzekering

Ziektekostenverzekering is verplicht voor alle studenten. EU-studenten kunnen hun Europese ziekteverzekeringskaart gebruiken om medische diensten te verkrijgen. Polen heeft ook bilaterale overeenkomsten met het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Slowakije, die de burgers recht op gratis medische zorg te verkrijgen.

Studenten uit niet-EU/EER landen moeten ziektekostenverzekering af te sluiten in hun eigen land of onmiddellijk na aankomst in Polen. Als studenten niet ziektekostenverzekering, zullen ze moeten betalen voor medische diensten.

Tips

Polen is trots op de Poolse taal, en cursussen te studeren Poolse in het land in overvloed. Studenten die niet al bedreven in het Pools moeten overwegen vullen hun studie met taalonderwijs, vooral als ze overwegen werkgelegenheid in Polen nadat ze afstuderen. Veel cursussen in Polen zijn gericht op beginners en worden gedoceerd in de zomer maanden of zelfs online. Gespecialiseerde lessen gericht op de Poolse voor het bedrijfsleven zijn ook beschikbaar.

Visumvereisten

 • C-type visum - een Schengenvisum voor de korte termijn.
 • D-type visum – een nationaal visum voor de lange termijn afgegeven voor maximaal een jaar.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

C-type visum; D-type visum

Prijs en valuta

USD 160

De aanvraagkosten voor een studentenvisum voor Polen bedragen ongeveer $ 160. De vergoedingen kunnen worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Studenten uit landen van de Europese Unie hebben geen visum nodig om in Polen te studeren. Wanneer u echter in Polen bent aangekomen, moet u wel een tijdelijk studievisum aanvragen bij het plaatselijke kantoor van Voivod.

Studenten van buiten de Europese Unie moeten doorgaans een studentenvisum aanvragen voordat ze Polen binnenkomen. Er zijn echter een aantal landen die vrijgesteld zijn van deze eis. U kunt hier controleren of uw land op de lijst staat: http://www.msz.gov.pl

Waar kunt u de aanvraag doen?

Poolse ambassade of consulaat

Je moet een studentenvisum aanvragen bij de Poolse ambassade of het consulaat in je huidige land van verblijf.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Zodra je toegang hebt tot de door jou geselecteerde universiteit, sturen ze je de juiste documenten die je zult gebruiken om je studentenvisum te krijgen. Je moet een studentenvisum aanvragen bij je dichtstbijzijnde Poolse ambassade of consulaat. Dit zijn de documenten die u doorgaans kunt vragen:

 • Een ondertekende en volledig ingevulde visumaanvraag van Polen voor studenten.
 • Paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig moet zijn nadat u van plan bent Polen te verlaten.
 • Fotokopie van de nationale identiteitskaart.
 • Officiële brief van de universiteit of hogeschool in Polen waar je gaat studeren.
 • Een kort cv of CV.
 • Al uw eerdere certificaten en diploma's.
 • Een bewijs dat je de taal waarin je wilt studeren goed beheerst.
 • Bewijs dat u financieel sterk genoeg bent om uw onderwijs- en levensonderhoudskosten in Polen te dragen.
 • Zorgverzekeringsbewijs dat in Europa wordt geaccepteerd.
 • Twee pasfoto's.
 • Betaal de visumaanvraagkosten
 • Bewijs van accommodatie in Polen.

Alle studenten moeten hun verblijf in Polen legaliseren door een tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen. Dit moet kort na aankomst in Polen gebeuren. Universiteiten helpen je met de aanvraagprocedures. Met een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd mag u in Polen blijven en werken.

Wanneer moet je solliciteren?

Het kan doorgaans ongeveer 15 dagen duren om uw aanvraag voor een studentenvisum te verwerken. De verwerkingstijden variëren echter afhankelijk van het land en het type visum dat u aanvraagt. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk solliciteert.

De lengte van het studentenvisum is afhankelijk van de duur van je cursus.

Verwerkingstijd

15 Days

Werkmogelijkheden

Internationale studenten hebben het recht om te werken tijdens hun studie in Polen, zolang ze zijn ingeschreven bij een onderwijsinstelling. 20 uur werken tijdens de studie is toegestaan, evenals 3 maanden voltijds werken tijdens vakanties. Voltijds werken is toegestaan voor houders van een Residence Card.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.