Keystone logo
Maleisië

Studie Mastergraad in Maleisië 2024

Studeer in Maleisië

Maleisië is een federale constitutionele monarchie in Zuidoost-Azië, dat bestaat uit drie federale gebieden en 13 staten. Het delen landgrenzen met Indonesië, Brunei en Thailand en zeegrenzen met de Filippijnen, Singapore en Vietnam, Maleisië is onderscheiden voor de oprichting van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties, de Organisatie van Islamitische Samenwerking en de Top van Oost-Azië.

Een multicultureel en multi-etnisch land, Maleisië heeft een grondwet die de staatsgodsdienst bevestigt als de islam, maar ook beschermt de vrijheid van haar burgers om de godsdienst van hun keuze te belijden. Vanwege het verleden invloed van het kolonialisme, de regering-systeem lijkt op dat van de Westminster parlementaire gecombineerd met geschetst door Engels Common Law juridische procedures. De koning of staatshoofd, wordt aangeduid als de Yang di-Pertuan Agong, die wordt gekozen uit een lijst van erfelijke heersers toezicht Maleisië 's 13 staten.De minister-president van Maleisië wordt beschouwd als de "hoofd van de regering ".

De meeste Malaysia 's politieke partijen gebaseerd op de etniciteit van leden. Acties zoals de National Development Policy werden uitgevaardigd om de status van de inheemse stammen te bevorderen en Maleisiërs gezamenlijk genoemd de bumiputera. De bumiputera worden beschouwd als Maleisië 's oorspronkelijke bewoners, in plaats van de Maleisische Indianen of de Maleisische Chinezen. Vergelijkbaar met de positieve discriminatie beleid geïmplementeerd in de VS in de jaren 1970, het beleid zoals de National Development Policy geeft voorkeursbehandeling aan de bumiputera met betrekking tot werkgelegenheid, sociale zekerheid voorzieningen, onderwijs en beurzen.

Essentiële Feiten over Maleisië

 • De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur, op dit moment de zesde meest bezochte stad in de wereld.
 • Buitenlands beleid is gericht op de beginselen van neutraliteit en de mogelijkheid om vreedzame betrekkingen te onderhouden met alle andere landen, ongeacht politieke of religieuze systemen.
 • Toerisme is de derde grootste bron Maleisië 's van de inkomsten uit buitenlandse valuta.
 • Een van Asia 's meest ontwikkelde infrastructuur is te vinden in Maleisië, met zijn telecommunicatienetwerk tweede naar Singapore.
 • Geboren in Maleisië niet automatisch iemand staatsburgerschap toe te kennen. Echter, wordt elk kind geboren is om twee Maleisische ouders buiten het land automatisch staatsburgerschap toegekend. Maleisië staat geen dubbele staatsburgerschap.
 • Belangrijkste etnische groepen in Maleisië zijn de Maleiers en de bumiputera. De Maleisische grondwet definieert Maleiers als moslims die de praktijk traditionele cultuur en gewoonten.
 • Hari Kebangsaan, of de Nationale Dag, is de meest gevierde vakantie in Maleisië en valt op 31 augustus. Het herdenkt de onafhankelijkheid van Maleisië uit de Britse koloniale overheersing in 1957.

Klimaat van Maleisië

Maleisië ervaringen tropische weer, dat is niet zo heet als het vochtig te wijten aan wordt omringd door de Zuid-Chinese Zee. Gemiddelde temperatuur tussen 70 en 80 graden Fahrenheit (20 en 30 graden Celsius). Oktober tot en met februari is het regenseizoen voor de westkust en de oostkust van Maleisië ziet zware regens tussen november en februari. Leerlingen naar school in Maleisië zal aangeduid als de Zuidwest moesson en het noordoosten moesson deze regio horen. Monsoon is een afgeleide van "mausim ", het Arabische woord voor "seizoenen ".

Religies in Maleisië

De islam is de staatsgodsdienst, met ongeveer 60 procent van Maleisië 's bevolking beoefenen het islamitische geloof. Andere religies zijn het boeddhisme, hindoeïsme, christendom en confucianisme. Alle moslims wordt verwacht dat zij zich houden aan de beslissingen van de sharia-rechtbanken ten aanzien van religieuze zaken.Sharia-rechtbank bevoegd is verder beperkt tot zaken van echtscheiding, huwelijk, afvalligheid en erfrecht,

Talen in Maleisië

Officiële taal Maleisië 's is Maleisisch, waarbij Engels de tweede meest gesproken taal. Een soort Engels geassocieerd met Brits Engels heet Maleisische Standard Engels wordt gebruikt om leerlingen op openbare scholen instrueren. Manglish wordt ook gehoord, dat is omgangstaal Engels beïnvloed door Tamil en Maleis Chinees. Echter, Maleisië bevat bijna 140 andere talen die door de volkeren die in de buurt van het schiereiland Maleisië, de kustgebieden en Oost-Maleisië, waar tribale verschillen in talen bestaan ​​worden gesproken. Daarnaast Maleisische is niet zoals andere Zuidoost-Aziatische talen zoals Vietnamese en Thaise in dat het niet tonaal.

Maleisische Valuta

De munteenheid van Maleisië is de ringgit, voorheen genaamd de Maleisische dollar.Verdeeld in 100 centen, de ringgit evenaart momenteel ongeveer drie dollar in de Amerikaanse munt en iets meer dan € 4.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  189
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  14
 • Internet abonnement

  23
 • Lokaal vervoer

  12

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  4
 • bioscoopkaartje

  4
 • Pint lokaal bier

  3

Over Maleisië

Hoger Onderwijs in Maleisië

De groeiende reputatie geboden aan particuliere universiteiten in Maleisië heeft duizenden internationale studenten trok in het afgelopen decennium. Sommige van deze particuliere scholen bieden programma's die studenten in staat om een ​​deel van een graad aan die universiteit en een deel van een graad aan een andere instelling te verdienen. Genaamd "twinning ", deze methode vergemakkelijkt de overdracht van transcripties en credits en maakt ook de toelating tot het aanbieden van associate graden automatisch als het programma wordt verzorgd door een lokale instelling. Beter bekend universiteiten in Maleisië behoren Monash University Malaysia Campus, Swinburne University of Technology Campus en Sarawak Maleisië 's oudste universiteit, de Universiteit van Malaya gelegen in de hoofdstad van Kuala Lumpur.

Studenten kunnen krijgen Bachelor 's en master ' s degree in Maleisische universiteiten in de hoeveelheid tijd die vergelijkbaar zijn met de Europese en Amerikaanse opleidingen.De meeste particuliere en alle openbare universiteiten bieden Master of Science graden door het invullen van benodigde onderzoek en cursussen. Doctoraten worden verdiend wanneer de studenten onderzoeksresultaten kunnen vertonen in de vorm van een gepubliceerde paper. Maleisië heeft ook polytechnische hogescholen die de traditionele scholen voor beroepsonderwijs lijken door het aanbieden van associate 's graden, geavanceerde diploma graden of getuigschriften van speciale vaardigheden.

Acceptatie van een Maleisische universiteit is niet moeilijk, maar vergt studenten dienen een bewijs van rangen verdiend van vorige bezochte scholen. Maleisië wordt steeds bekend om zijn uitzonderlijke programma's voor hoger onderwijs met betrekking tot technologie, bedrijfsleven en wetenschap en verwelkomt heldere internationale studenten om te studeren aan een van haar universiteiten.

Student Visa Eisen

Studenten moeten een toeristenvisum krijgen om te reizen naar Maleisië.Zodra ze aankomen op hun universiteit, worden de studenten gaf een International Student Card en paspoorten worden afgestempeld door universitaire overheid. Studenten moeten twee pasfoto's, een internationaal paspoort dat geldig is voor ten minste zes maanden, twee ingevulde aanvraagformulieren, betaling van het recht, het bewijs dat zij zich kunnen ondersteunen, terwijl in Maleisië, een brief van de invoering en een verklaring waarin wordt bevestigd dat ze hebben gekregen een gele koorts vaccinatie alvorens het land.

Waarom studeren in Maleisië?

Studenten zullen kwalitatief goed onderwijs krijgen tegen een betaalbare prijs bij het verdienen van hun diploma in Maleisië. Typische cursusprijzen zijn inschrijving, collegegeld, depot, laboratorium kosten (indien van toepassing), cursusmateriaal en de ziektekostenverzekering die, voor een Bachelor 's degree, is ongeveer RM (Malaysian Ringitt) 80.000, of $ 10.000 in US dollars.Daarnaast is de kosten van levensonderhoud laag in vergelijking met andere landen en kunnen studenten toegelaten worden tot een maximum van 20 uur per week te werken tijdens de studie in Maleisië, zolang ze een student te verkrijgen of doorgeven.