Keystone logo
Japan

Studie Mastergraad in Japan 2024

Studeer in Japan

Japan ligt in Oost-Azië in de Stille Oceaan. Japan de naaste buren zijn China, Noord-Korea, Zuid-Korea en Rusland. Japan is eigenlijk een archipel die bestaat uit bijna 7.000 afzonderlijke eilanden, maar de vier grootste eilanden deel uitmaken van bijna alle van het land de landmassa. De hoofdstad Tokio, is een van de grootste steden ter wereld en het omringende stedelijke gebied is de grootste ter wereld, met 30 miljoen inwoners. Japan is een sterk geïndustrialiseerde land waar vindt men een rijke geschiedenis, diverse culturele festivals, een uitstekende keuken, prachtige tuinen, majestueuze landschappen en adembenemende bergen, waaronder Mount Fuji, een van 's werelds meest herkenbare toppen. Het land is ook bekend voor de industrieën die een aantal van de hoogste kwaliteit producten in de wereld, zoals auto's en elektronica te maken.


Klimaat

Vanwege Japan's diverse geografie, het klimaat varieert sterk tussen de verschillende locaties, maar het land ervaart over het algemeen vier seizoenen. Gemiddelde temperaturen in Tokio zijn ongeveer 27 graden C in augustus en ongeveer 5 graden C in januari.

Cultuur

Japanse cultuur is een gevarieerde mix van oude oosterse tradities en moderne westerse samenleving. Japan beschikt over een breed scala van culturele expressie, van boeddhistische tempels dateren van meer dan 15 eeuwen tot fijn Japans porselein en prachtige houten prints. Daarnaast worden de kwaliteiten van Japanse animatie, poëzie, dans en muziek de hele wereld erkend.

Kosten van levensonderhoud

De gemiddelde maandelijkse kosten voor een internationale student te leven in Japan is ongeveer ¥ 87,000 (ongeveer $ 925 US), met uitzondering van collegegeld.Kleinere steden kosten ongeveer ¥ 60.000 per maand en grotere steden kost ongeveer ¥ 100.000 yen per maand.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  344
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  45
 • Internet abonnement

  30
 • Lokaal vervoer

  33

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  11
 • Pint lokaal bier

  2

Over Japan

Hoger Onderwijs in Japan

Japanse instellingen voor hoger onderwijs omvatten universiteiten, junior colleges en universiteiten van de technologie, maar slechts universiteiten award bachelor-, master-, arts en professionele graden. Meer dan 70 procent van de middelbare school afgestudeerden krijgen een vorm van hoger onderwijs.

Waarom studeren in Japan?

Japanse scholen hebben een extreem hoge educatieve normen en behoren tot de wereldleiders in state-of-the-art technologie en onderzoek. Naast het technische inzicht, zijn Japanse universiteiten ook hoog aangeschreven in andere academische disciplines, zoals politieke wetenschappen. Dertien universiteiten bieden momenteel programma's in het Engels gegeven.

Japan is zeer open voor internationale studenten; meer dan 130.000 buitenlandse studenten studeren in het land elk jaar.Japan is van plan om meer dan het dubbele van het aantal internationale studenten in 2020 voor een deel door het aanbieden van meer programma's in het Engels.


Universiteiten in Japan

Japan heeft 618 universiteiten graduate programma's. Deze universiteiten vallen in drie categorieën:

 • 86 nationale universiteiten
 • 75 openbare universiteiten tot stand door lokale entiteiten
 • 457 particuliere universiteiten


Japanse universiteiten behoren tot de beste in de wereld met 13 scholen in de top 400 van de wereld, volgens het 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings.

Collegegeld en Programma Duur

Collegegeld voor masteropleidingen loopt van ongeveer $ 9000 (US) tot ongeveer $ 15.000 (US) per jaar. De Japanse regering en het Japanse universiteiten beide bieden vele mogelijkheden voor studiebeurzen en leningen. Masteropleidingen duren over het algemeen twee jaar, maar kan studenten die niet kundig is in het Japans moeten 1-2 jaar besteden aan het bestuderen van de taal voor de toelating tot een masteropleiding onderwezen in het Japans. Voorbereidende taallessen zijn beschikbaar op 66 prive-universiteiten en junior colleges.

Er zijn verschillende types van internationale studenten in Japan:

 • Privaat gefinancierde buitenlandse studenten, die kan rechtstreeks een aanvraag om een ​​Japanse school zodra ze voldoende taalvaardigheid hebben verkregen.
 • Studenten studeren onder de Japanse regering (Monbukagakusho) Scholarship programma, dit programma is zeer veeleisend eisen en een langdurige aanvraagprocedure.
 • Eigen-overheid gesponsorde studenten. Japan heeft overeenkomsten met verschillende landen om studenten te helpen met een Japanse onderwijs, waaronder Maleisië, Thailand, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Oezbekistan.

Academisch Jaar

De Japanse studiejaar normaliter loopt van april tot en met maart. Er zijn doorgaans twee semesters, met het eerste semester loopt van april tot september en het tweede semester loopt van oktober tot maart. Zomervakantie is meestal eind juli tot eind augustus, winterstop is eind december tot begin januari en voorjaarsvakantie is eind februari tot begin april.

Post-Graduate Kansen

Er zijn vele mogelijkheden voor studenten met een master's graden om te werken in de industrie of onderzoek doen na het afstuderen. In 2010, bijna 8.000 buitenlandse studenten in Japan gevonden werkgelegenheid in Japan nadat ze afgestudeerd. Internationale studenten moeten een specifieke baan aangeboden voordat ze kunnen een aanvraag voor een wijziging in de verblijfsstatus van student tot werkgelegenheid.

Visa Requirements

Internationale studenten moeten beschikken over een visum.Studenten in opleiding een master's komen in aanmerking voor een College Student verblijfsstatus. De student kan rechtstreeks een aanvraag voor het visum door de Japanse ambassade of het consulaat in het land van herkomst van de student, of de onderwijsinstelling waar de student van plan om te studeren kan een aanvraag voor een certificaat in aanmerking te komen van te verkrijgen. Zodra de student heeft het Certificaat van in aanmerking te komen, zullen ze nog steeds nodig om het visum te verkrijgen van hun thuisland Japanse ambassade of consulaat.

In aanvulling op het visum, moeten buitenlandse studenten inschrijven als vreemdelingen binnen 90 dagen na aankomst in Japan op een stadskantoor in het gebied waar zij wonen. Studenten moeten hun buitenaardse registratiekaart met zich meedragen te allen tijde zodra ze krijgen het.

Zorgverzekering

Internationale studenten komen in aanmerking om te abonneren op National Health Insurance, die ongeveer 70 procent van de kosten van medische behandeling dekt.Bovendien hebben sommige universiteiten hebben speciale ziektekostenverzekering plannen voor internationale studenten. Naar National Health Insurance te verkrijgen, zullen de studenten eerst moeten hun buitenaardse registratiekaart. Vergoedingen voor de National Health Insurance verschillen per plaats, de maandelijkse vergoeding in Tokio is ongeveer ¥ 3500.

Tips

Buigend wordt vaak gebruikt als zowel een groet en indicatie van respect. Bogen variëren van casual bogen van ongeveer 15 graden tot diepe buigingen van ongeveer 45 graden gebruikt om diepe dankbaarheid of een verontschuldiging uit te drukken. Bedrijfsleven bogen zijn in het midden, ongeveer 30 graden.

De Japanse levensstijl omvat voldoende lichaamsbeweging en een gezond dieet met veel verse groenten en zeevruchten.

Visumvereisten

Welk visum je nodig hebt hangt af van hoe lang je in Japan gaat studeren:

 1. Cursussen van korte duur tot 90 dagen: veel nationaliteiten kunnen Japan tot 90 dagen bezoeken met een visumvrijstelling. Bij aankomst in Japan krijg je een sticker in je paspoort, waaruit blijkt dat je 90 dagen in Japan mag blijven. Als u met een visumvrijstelling reist, moet u binnen 90 dagen een retourticket hebben.
 2. Langlopende cursussen langer dan 90 dagen: Voor cursussen die 20 weken (twee kwartalen) of langer duren dient u een studentenvisum aan te vragen. Het Japanse studentenvisum wordt ook wel Ryugaku genoemd."

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

JPY 3000

De visumaanvraagkosten bedragen ongeveer 3.000 yen voor een enkele binnenkomst en 6.000 yen voor een dubbele of meervoudige binnenkomst.

Houd er rekening mee dat de visumaanvraagkosten niet vast zijn en afhankelijk zijn van de nationaliteit van de student en de gevolgde cursus. De beste manier is om contact op te nemen met de consulaire afdeling van de ambassade of het consulaat-generaal van Japan die het dichtst bij u in de buurt is.

Wie kan het visum aanvragen?

Alle buitenlandse studenten die langer dan 3 maanden fulltime in Japan komen studeren, moeten een visum hebben.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Japanse Ambassade

Het eerste deel van het aanmeldingsproces verloopt via uw universiteit. U krijgt uw visum van de Japanse ambassade in uw thuisland.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Het aanvragen van een studentenvisum voor Japan is een proces dat uit meerdere stappen bestaat.

1. Eerst vul je verschillende visumaanvraagdocumenten in en dien je deze in bij je school. Zodra je je hebt aangemeld bij een school, sturen ze je de volgende documenten die je moet invullen en indienen bij de school:

 • Een aanmeldingsformulier waar je gegevens over jezelf en de cursus invult.
 • Een persoonlijk geschiedenisformulier waar u uw opleidings- en beroepsgeschiedenis invult.
 • Applicatie-essay - motiveer waarom je in Japan wilt studeren.
 • Diploma en cijferlijst van de laatste school waar je bent afgestudeerd, vertaald in het Engels of Japans.
 • Certificaat van eerdere Japanse studies indien van toepassing.
 • Een kopie van uw paspoort
 • Pasfoto's
 • Medische geschiedenis - sommige scholen vragen om uw medische geschiedenis of controle op tuberculose, maar veel scholen doen dat niet.
 • Je moet ook bewijzen dat je je cursus kunt betalen en jezelf kunt onderhouden in Japan.

2. De school controleert of uw aanvraag volledig is voordat ze deze herschrijven en indienen bij de immigratieautoriteiten in Japan. Ongeveer een maand voordat je cursus begint, geven ze een bewijs van inschrijving (CoE) af. De school stuurt je het CoE zodra het is uitgegeven en je hebt betaald voor je eerste semesters.

3. De laatste stap om een studentenvisum voor Japan te krijgen, is het indienen van de visumaanvraag bij de Japanse ambassade in je thuisland. Hiervoor dient u in te leveren:

 • Uw KvE
 • Je paspoort
 • Een pasfoto
 • Een visumaanvraagformulier digitaal of met de hand ingevuld in blokletters.

Wanneer moet je solliciteren?

Universitaire deadline voor visumaanvragen is vaak ongeveer vijf maanden voordat de cursus begint, dus zorg ervoor dat u eerder solliciteert. Hooggeplaatste taalscholen en universiteiten kunnen soms ook latere aanvragen aannemen.

Het duurt minimaal 5 werkdagen om het visum te verwerken, inclusief de datum van indiening. U dient ook niet eerder dan 90 dagen na de geplande reisdatum een aanvraag in te dienen.

Verwerkingstijd

5 Days

Werkmogelijkheden

Het Japanse studentenvisum staat deeltijdwerk toe voor maximaal 28 uur per week.

Iedereen met een studentenvisum die langer dan 6 maanden blijft en wil werken, moet een aanvraag indienen voor "Toestemming om deel te nemen aan activiteiten anders dan toegestaan door de eerder verleende verblijfsstatus." Dit kan direct bij aankomst op de luchthaven of later bij een lokaal immigratiebureau. Er zijn geen kosten aan verbonden, dus zorg ervoor dat u dit doet als u van plan bent te werken.

Uren per week

28

Waarom heb je dit type visum nodig?

Als u een volledige aanvraag indient, krijgt u uw visum vrijwel altijd van de Japanse Ambassade. Ze kunnen je wel weigeren als de gegevens onvolledig zijn of als je bijvoorbeeld een zwaar strafblad hebt.

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden om te voorkomen dat een Japans studentenvisum wordt geweigerd:

 • Misschien is het grootste risico op afwijzing te wijten aan onvoldoende sponsorvereisten.
 • Slechts één school kan namens u een studentenvisum aanvragen! Als u uw weddenschappen probeert af te dekken door via meerdere scholen te solliciteren, wordt u waarschijnlijk afgewezen.
 • Vergeet niet uw documenten niet te nieten.
 • Een onvolledig dossier wordt geweigerd, vergeet niet uw aanvraag grondig te controleren.