Keystone logo
Italië

Studie Mastergraad in Italië 2024

Studeer in Italië

Italië is een land gelegen in Europa, net ten zuiden van Oostenrijk en Frankrijk op wat bekend staat als het Italiaanse schiereiland. Het wordt aan alle kanten omringd door de Middellandse Zee. Bezienswaardigheden voor bezoekers onder de scheve toren van Pisa, de kust van Amalfi, het Gardameer, en vele musea en bezienswaardigheden met de rijke cultuur van Italië bekend om staat.

Bovendien is Italië bekend om wijnproeverijen, een favoriete afgelopen tijd van de reizigers die willen bezoeken en een rondleiding in de vele wijngaarden langs de snelwegen en wegen van Italië. Rome is de hoofdstad van Italië, en is een vaak toerde stad.

Er is zowel geschiedenis en modern gemak in Rome en veel om op elk moment van het jaar te zien.

Klimaat in Italië

Het klimaat in Italië is enorm verschillend, afhankelijk van het gebied waar u woonachtig bent. Het noorden kan hebben koude frigide winters en extreem hete zomers.In het zuidelijke deel, herfst, lente en zomer lijken samen te mengen en variëren weinig. Midden-Italië is milder en gemiddeld gedurende het hele jaar.

Samenleving

Het gezin is het middelpunt van de samenleving in Italië. Sterk beïnvloed door de Rooms-Katholieke Kerk, de Italiaanse mensen zijn over het algemeen religieus (88% zijn van het katholieke geloof bij de laatste volkstelling). Bovendien, Italianen hebben veel nadruk op kleding dus het is een goed idee om zo mooi mogelijk te kleden. Dat terzijde, het is een gezellige plek om te wonen en te werken, en naar school gaan.

Kosten van levensonderhoud

Kosten van levensonderhoud is gevarieerd, afhankelijk van waar u woont. Er is een mix van verschillende typen woningen in Italië, van grote woningen tot appartementen, en sommige gezinnen leven met hun uitgebreide families in een huis.

Zorgverzekering

Italië biedt vele plannen voor de gezondheid en als je gaan wonen in Italië, kunnen u en uw gezin in aanmerking komen voor gratis voordelen. Er zijn online offertes kunt u gratis om te zien of u in aanmerking komen.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  408
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  66
 • Internet abonnement

  28
 • Lokaal vervoer

  35

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  9
 • Pint lokaal bier

  5

Over Italië

Hoger Onderwijs in Italië

Artikel 34 van de grondwet van Italië staat garant voor een individuele 's recht op een hogere opleiding te volgen aan een universiteit of hogeschool. De Italiaanse universitaire systeem is zeer gespecialiseerd en zeer concurrerend. Ze hebben 42 openbare universiteiten, zes prive-universiteiten, drie technische scholen, en twaalf gespecialiseerde universiteiten.

Waarom studeren in Italië?

Een opleiding in Italië zou iemand met hun unieke sfeer en toegang tot veel van de fijnere dingen in het leven, met inbegrip van kunst, muziek, wijnbereiding en vele anderen te verrijken. Met hun zeer gespecialiseerde cursus gebieden gericht op een specifiek gebied, bent u gebonden aan de opleiding je nodig hebt om je carrière doelen een stap verder te dragen krijgen.

Hogescholen en Universiteiten

Hogescholen en universiteiten in Italië zijn sterk beïnvloed door de kunsten en de geesteswetenschappen cultuur.Er is de Academie voor Schone Kunsten in Venetië, Cesare Pollini Conservatory of Music, en de Polytechnische Universiteit van Bari, die meer gericht is op technologie en technische technische vaardigheden. Er zijn veel meer om uit te kiezen met een verscheidenheid van cursusaanbod op diverse terreinen.

Academisch Jaar

Het eerste semester begint meestal in september / oktober en eindigt in januari / februari De tweede termijn begint meestal in februari of januari en gaat door mei of begin juni.

Collegegeld en de lengte van de studie

Collegegeld en de kosten variëren afhankelijk van de school u deelneemt. Maar je zult een betaalbare oplossing voor uw behoeften te voldoen met zo veel scholen om uit te kiezen. In het algemeen de meeste cursussen kosten € 850 - € 1.000 per jaar.

Bacheloropleidingen duren ongeveer vier jaar in beslag, waaronder de basiscursus eisen en extra curriculum eisen aan de graad te voltooien.De graden zijn zeer gespecialiseerde en de cursussen bereiden een goed voor hun vakgebied.

Internationale studenten

Er zijn vele mogelijkheden voor internationale studenten om te studeren in Italië. Studenten uit het buitenland zijn welkom om de mogelijkheden te verkennen en te zien wat er zou zijn naar hun zin. Er zijn ook uitwisselingsprogramma's voor studenten, waarbij de internationale studenten kunnen studeren onder een uitwisseling overeenkomst, onder de machtiging van de Gemeenschap Socrates Erasmus-programma van de Europese. Andere studenten kunnen deelnemen onder de toelating van een bilaterale overeenkomst tussen een Italiaanse universiteit en een gastschool.

Een van de belangrijkste verschillen tussen studeren in Italië en andere landen is dat de meeste examens zijn mondeling.

Er zijn vele carrière en onderzoek mogelijkheden, na voltooiing van een diploma van een Italiaanse universiteit. Rechtenstudenten kunnen gaan om een ​​carrière in een juridische instelling of praktijk als advocaat na te streven.Mensen in de geesteswetenschappen en de kunsten kunnen hun talenten op vele gebieden, waaronder veel van de artistieke producties zo overwegend in Italië gebruikt. Afhankelijk van het specifieke gebied van de studie en de noodzaak, zullen studenten die afstuderen aan een Italiaanse school klaar zijn om de eisen van een veranderende maatschappij te voldoen.

Student visa

Studenten uit het buitenland zijn van harte welkom om te komen naar Italië om te studeren, maar ze zijn verplicht om een ​​studentenvisum of een paspoort en alle benodigde documentatie te dragen. Bovendien kan de documentatie zijn vereist bij het lokale politiebureau om te worden geregistreerd. Het belangrijkste ding over visa is om ervoor te zorgen dat u de juiste soort. Voordat het invoeren van uw gekozen school, controleren op de website van de school 's voor meer informatie over welk type u nodig heeft. Registratie kan worden gedaan op het dichtstbijzijnde Italiaanse ambassade of het consulaat.

Nuttige tips

Italië is een prachtig land dat vele prachtige en unieke artistieke vondsten houdt. Onderwijs in Italië is uniek en zeer geconcentreerd. Visum vereist, maar zijn vrij gemakkelijk te verkrijgen. Mensen in Italië zijn erg familie-georiënteerde en artistieke-minded. Het krijgen van een opleiding in Italië gaat verder dan de muren van de klas en in de artistieke wereld van de kunst en cultuur. Studeren in Italië is een ervaring die je nooit zal vergeten.

Visumvereisten

 1. Visum type C: visum voor kort verblijf of reisvisum geldig voor één of meer binnenkomsten en voor een periode van maximaal 90 dagen.
 2. Visum type D: visum voor lang verblijf, geldig voor meer dan 90 dagen.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Visum type C; Visum type D

Prijs en valuta

USD 70

De kosten voor een studentenvisum naar Italië bedragen doorgaans tussen de 50 en 70 USD. De vergoeding kan worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

EU/EER-studenten kunnen Italië binnenkomen met een geldig paspoort of een identiteitskaart en hebben het recht om zonder visum een diploma in Italië te halen zolang ze willen. Deze studenten moeten zich wel binnen 8 dagen na aankomst melden bij de Questura (politiebureau) om een verblijfsvergunning te krijgen.

Niet-EU-studenten moeten een studentenvisum verkrijgen voordat ze Italië binnenkomen. Als u langer dan 90 dagen wilt studeren, moet u binnen de eerste 8 dagen na aankomst in Italië een verblijfsvergunning (permesso di soggiorno) aanvragen bij het plaatselijke postkantoor. Dit samen met je visum stelt je in staat om in Italië te blijven voor de duur van je studie. Aan de verblijfsvergunning zijn kosten verbonden.

Burgers van sommige niet-EU-landen hebben geen visum nodig om maximaal 90 dagen in Italië te verblijven en te studeren.

Een overzicht van deze landen vind je hier: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Waar kunt u de aanvraag doen?

Italiaanse ambassade of consulaat

Je moet je studentenvisum aanvragen bij de Italiaanse ambassade of het consulaat in jouw land. U moet ook een gesprek hebben op de ambassade of het consulaat.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Nadat je de acceptatiebrief of toelatingsbrief voor je beoogde studie hebt ontvangen, kun je controleren of je in aanmerking komt voor het verkrijgen van een Italiaans studentenvisum en vervolgens doorgaan met de visumaanvraagprocedure. U moet de volgende documentatie overleggen:

 • Inreisvisum aanvraagformulier; je vindt het bij
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Recente pasfoto;
 • Reisdocument minimaal drie maanden geldig na visum;
 • Inschrijving of voorinschrijving voor een universitaire opleiding;
 • Bewijs dat u accommodatie heeft in Italië;
 • Bewijs dat je financiële ondersteuning hebt (minimaal € 448,07 per maand voor het studiejaar, totaal € 5824,91 per jaar);
 • Adequate verzekeringsdekking voor medische behandeling en ziekenhuisopname;
 • Bewijs van de beschikbaarheid van de financiële middelen die nodig zijn voor repatriëring;
 • Bewijs van voldoende kennis van het Italiaans of Engels volgens de taal van het programma;
 • Als de student minderjarig is, moet hij de toestemming van ontheemding laten ondertekenen door elk van de ouderlijke autoriteiten, of bij hun afwezigheid, door de wettelijke voogd.

Wanneer moet je solliciteren?

Je moet minimaal drie maanden voor je geplande aankomst in Italië een Italiaans studentenvisum aanvragen. De verwerking van uw visumaanvraag kan 1 tot 3 weken duren. U moet uw visuminterview ongeveer vier tot zes weken van tevoren plannen.

De lengte van het studentenvisum is afhankelijk van de duur van je cursus.

Verwerkingstijd

3 Weeks

Werkmogelijkheden

Als je uit de EU komt, mag je in Italië werken zonder dat je een werkvergunning nodig hebt. Tijdens het semester mag de werktijd niet meer bedragen dan 20 uur per week. Tijdens de vakanties tussen de semesters kan je enkel voltijds werken.

Internationale studenten van buiten de EU moeten een werkvergunning aanvragen bij een plaatselijk immigratiekantoor in Italië. Eerst moet u een ondertekend arbeidscontract hebben en een kopie laten zien bij het immigratiekantoor.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.