Keystone logo
Hongkong

Studie Mastergraad in Hongkong 2024

Studeer in Hongkong

Het delen van de titel van de Speciale Administratieve Regio van de People 's Republic of China met Macau, Hong Kong is een stad-staat gelegen aan de zuidkust van China en grenst aan de Zuid-Chinese Zee en de Pearl River Delta. Met een bevolking bijna zeven en een half miljoen mensen en een oppervlakte van slechts 430 mijl, Hong Kong is een van de wereld 's meest dichtbevolkte bevolking regio's, voornamelijk uit etnische Han-Chinezen. Uit hoofde van de axioma van "een land, twee systemen ", Hong Kong opereert onder verschillende politieke beleid en wetten dan China, functioneert meer als een westerse, democratische stijl regering ten opzichte van China 's priniciples van het communisme. De Chief Executive van Hong Kong is het hoofd van de regering en wordt gekozen door een Verkiezingscommissie vastgesteld door een democratisch proces van de stemming.

Hong Kong wordt gezien als een van de belangrijkste financiële centra in de wereld en gedijt op een kapitalistische diensteneconomie getypeerd door vrije handel en lage belastingen. Vanwege het gebrek aan ruimte in de stad, de architectuur is uniek en ultramoderne-verschijnen. In feite, heeft Hong Kong beroemde hernoemd naar de wereld 's alleen "verticale stad " dat is voorzien van een spectaculaire skyline soms verduisterd door dikke lagen smog afkomstig uit honderdduizenden voertuigen en te veel bedrijven samengeperst in zo'n klein gebied. Echter, als gevolg van deze dichte bevolking, Hong Kong heeft een uiterst geavanceerde transport netwerk dat alle andere transportsystemen in de ontwikkelde wereld overschaduwt ontwikkeld.

Hoewel Hong Kong biedt de kans voor individuen om veilige werkgelegenheid die uitstekende lonen betaalt krijgen, de kosten van levensonderhoud is vrij hoog en kunnen studenten die ervoor koos om een ​​diploma in deze stadstaat verdienen ontregelen.Echter, moeten de leerlingen niet ongerust wanneer ze ontdekken hoeveel het kost om te leven in Hong Kong. Met lage belastingen, premie gezondheidszorg, hoge kwaliteit van leven en opmerkelijke kansen hoger onderwijs, Hong Kong blijft een populaire plek voor internationale studenten te graden en ervaring van de drukte van fascinerende vinden Hongkong.

Klimaat in Hongkong

Schommelen tussen gematigde en subtropische klimaten, Hong Kong 's meest aangename tijd van het jaar weer-wise is van november tot januari, toen temperaturen zijn comfortabel en zon is overvloedig. Luchtvochtigheid stijgt in maart en april, met mistige omstandigheden vaak uitstellen veerboot en vliegtuig diensten. Mei tot en met augustus is warm, vochtig en stormachtig, met de gemiddelde temperatuur overdag schommelt rond de 86 graden Fahrenheit of 31 graden Celsius. In augustus en september, is Hongkong vaak getroffen door tropische cyclonen die vormen in de Chinese Zee of de westelijke Noord-Pacifische Oceaan.Winden zijn sterk van cyclonen, maar over het algemeen niet leiden tot grote schade in de stad.

Religies in Hongkong

Godsdienstvrijheid in Hong Kong is gegarandeerd volgens zijn grondwet en de grondwet. Taoïsme, confucianisme en het boeddhisme bestaan ​​zijn primaire religies, met smatterings van het christendom, katholicisme, islamitische en joodse artsen vonden in het hele gebied. Echter, veel inwoners van Hongkong hebben geen religieuze overtuiging en beschouwen zichzelf als atheïsten of agnost. Falun Gong wordt ook getolereerd in Hongkong, maar niet op het vasteland van China, waar de communistische partij beschouwt deze religie als een bedreiging voor de staat als gevolg van de brand van spirituele leringen.

Talen in Hong Kong

De officiële talen van Hong Kong zijn Kantonees (een vorm van Chinees) en Engels.Bijna de helft van de inwoners van Hongkong 's hebben voldoende kennis van Engels en studenten zullen merken dat de meeste borden geven het Engels en Chinees tekst. Onlangs, een toename van het aantal Chinese vasteland immigranten heeft geleid tot het Mandarijn Chinese taal steeds vaker gehoord in Hong Kong samenleving.

Hong Kong Valuta

De HKD, of Hong Kong dollar, is Hong Kong 's valuta en is een van de meest verhandelde valuta's in de wereld. De Hong Kong dollar is verdeeld in 100 cents, met verschillende denominaties van munten en bankbiljetten in omloop in de stadstaat.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  1409
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  71
 • Internet abonnement

  22
 • Lokaal vervoer

  58

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  6

Over Hongkong

Hoger Onderwijs in Hongkong

Universiteiten genaamd "wettelijke universiteiten " zijn goedgekeurd door de Chief Executive-in-Raad van Hong Kong en worden gefinancierd door de Grants Committee Universiteit. Een uitzondering hierop is de Open Universiteit van Hong Kong, dat is een zelffinanciering school en is niet afhankelijk van de UGC voor financiering. Wettelijke universiteiten zijn onderzoeksintensieve en accepteren alleen de beste studenten. In feite is het gemiddelde IQ van de Chinese studenten die Hong Kong hoger onderwijs institututions is een van de hoogste in de wereld.

Bericht secundaire hogescholen bieden bachelor en master 's graden en onder een ordonnantie genaamd de Post Secondary Colleges Ordinance van Hong Kong zijn geregistreerd. Internationale studenten vindt er ook beroepsonderwijs-soort colleges zoals de Hong Kong Institute of beroepsonderwijs die worden beheerd door een raad afzonderlijk van de gemeenten inzake wettelijke en post secundaire scholen.

Universiteit collegegeld varieert tussen de instellingen, maar studenten kunnen verwachten te betalen ongeveer $ 100.000 in Amerikaanse dollars, of € 73.000 om een ​​graad in Hong Kong te verdienen. Studenten wordt sterk aangeraden om te solliciteren naar een beurzen beschikbaar om te helpen compensatie van de hoge kosten van het collegegeld. Wees ervan bewust dat de student ziektekostenverzekering premies zijn ook duur, evenals de kosten van voedsel, kleding en accommodaties in Hongkong.

Het aanvragen van een Student Visa

Verwachten dat ten minste twee maanden wachten voordat je studentenvisum ontvangt van de Immigratiedienst van Hongkong.Studenten zullen moeten invullen van een visum / entry aanvraagformulier en mail de volgende documenten samen met de vorm: kopie van bestuurder 's licentie of andere foto-identificatiekaart; bewijs van opleidingsniveau (middelbare school diploma, entree scores, eventuele eerdere graden verdiende), een pasfoto, brief van de toelating van een in Hongkong universiteit bewijs van financiële draagkracht (beurstoekenning, bankafschriften) en het bewijs dat de student een plek om te verblijven terwijl in Hong Kong, of het nu op de campus, met een gastgezin of in een appartement.

Waarom studeren in Hong Kong?

Naast het aanbieden van structureel en academisch superieure opleidingen die worden gerund door wat velen beschouwen als een van onderwijsministeries de wereld 's grootste, Hongkong schenkt graden die zeer worden gewaardeerd en erkend door werkgevers en onderzoeksinstituten in alle gebieden van de wereld te zijn.Daarnaast is het intellectueel open samenleving in Hongkong vergemakkelijkt mogelijkheden voor studenten om andere academische onderwerpen en niveaus van het denken die nergens anders te verkennen.