Keystone logo
Frankrijk

Studie Mastergraad in Frankrijk 2024

Studeer in Frankrijk

Frankrijk is een van de belangrijkste spelers in de Europese politieke en economische spel. Die als de grens tussen het Iberisch schiereiland en het vasteland van Europa, heeft Frankrijk al lang een cultureel middelpunt van Europa. Parijs, in het bijzonder, is de hoogte van de mode-industrie, en veel van de wereld 's toonaangevende mode-invloeden komen uit de Parijse modehuizen. Het land heeft ook een aantal van de wereld 's meest gevierde schrijvers, waaronder namen als Rousseau en Voltaire. Met zijn connecties naar Duitsland, Frankrijk diende als een van de leiders in het verenigen van Europa en het starten van de Europese Unie.

Naast mode en schrijven, is Frankrijk bekend om haar culinaire traditie. Meer dan 250 verschillende soorten kaas komen uit binnen haar grenzen, en wijnliefhebbers weten dat ze kunnen wenden tot Frankrijk voor delicate, heerlijke wijnen.

Of u overweegt Frankrijk om zijn culinaire erfgoed, artistieke flair of gewoon omdat je wilt de cultuur van een nieuwe locatie te ervaren, zal je een aantal factoren om u te trekken naar studeren in deze toonaangevende Europese land. Omdat Frankrijk aanspreekt zo veel buitenlandse studenten, het leven op de universiteit is rijk aan culturele diversiteit. Cultureel verhelderend ervaringen zijn gemakkelijk te vinden in Frankrijk. Musea, met name die in Parijs, zodat EU-ingezetenen die studenten onder de leeftijd van 26 jaar gratis toegang. Student kaarthouders zal ook kortingen op vervoer, eten en entertainment vinden.

Klimaat in Frankrijk

Frankrijk heeft een mild klimaat sterk beïnvloed door de Middellandse Zee. Het hele jaar door comfortabel temperaturen en overvloedige zonneschijn betekent volop mogelijkheden voor tijd in de buitenlucht.In de bergen, zult u genoeg sneeuw voor weekend skitochten en rodelen vinden, terwijl Nice en Cannes bieden de mogelijkheid om te zwemmen vanaf het vroege voorjaar. In de zomer kunt u warm, strand weer in vele delen van het land, terwijl de bergen bieden koelere, comfortabele temperaturen voor een wandeling.

Kosten van levensonderhoud en huisvesting

De kosten van levensonderhoud in Frankrijk is op een lijn met die van de meeste Europese landen. Echter, Parijs, waar veel topuniversiteiten zijn gelegen, heeft een veel hogere kosten van levensonderhoud. Ook vinden huisvesting in Parijs moeilijk zijn vanwege de grote bevolkingsdichtheid. Als je weet dat je gaat studeren in Parijs, vind uw huisvesting vroeg, vóór het begin van de herfst wedloop naar beschikbare plaatsen.

Veel studenten kiezen voor wonen in de Cite Universitaire Internationale de Paris, een grote residentie locatie in het zuiden van Parijs. Ruimtes zijn beperkt, dus als je hier wilt blijven, breng dan een jaar voordat u van plan om te blijven.

Als u buiten Parijs gaat studeren, zal je waarschijnlijk vinden gesubsidieerde accommodaties op de campus of in de buurt van de universiteit speciaal voor buitenlandse studenten. De nationale student sociale dienst (CNOUS) subsidieert ook slaapzalen voor buitenlandse studenten, die een optie voor betaalbare woningen kunnen zijn.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  459
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  57
 • Internet abonnement

  30
 • Lokaal vervoer

  61

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  10
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  6

Over Frankrijk

Hoger Onderwijs in Frankrijk

Frankrijk is momenteel de vierde meest populaire studie bestemming in de wereld, en het 's geen wonder met zijn uitstekende cultuur, hoog gewaardeerd universitaire systeem en de loting van de relatief lage collegegeld. Elk jaar, bijna 300.000 studenten reizen naar Frankrijk voor het enige doel van de studie in zijn scholen.

Het hoger onderwijs in Frankrijk kan een beetje verwarrend. Het systeem wordt gestandaardiseerd in een drie-level-systeem, waardoor het een beetje makkelijker te begrijpen maakt. Vandaag zal studenten beginnen met het nastreven van een licentie, die vergelijkbaar is met een bachelor 's degree. Dit wordt gevolgd door masterniveau opleidingen. Het eindniveau van de opleiding is de doctorat. De licentie neemt drie jaar in beslag, met twee jaar nodig zijn voor een masteropleiding. Een doctorat programma vereist meestal drie extra jaren.

Frankrijk 's universiteiten staat gefinancierde, dus collegegeld is niet hoog.Spelen te besteden ongeveer € 200 - € 400 per jaar, afhankelijk van de studie die je nastreeft en de universiteit u bij te wonen. De uitzondering hierop zijn Franse business schools. De meeste business schools zijn in particulier bezit, en collegegeld kan meer dan € 15.000 per jaar.

Frankrijk heeft tamelijk open inschrijving voor het eerste jaar undergraduate programma's. Echter, na het eerste jaar, zullen de studenten moeten een reeks examens, die kan zeer concurrerend, tot een plaats als tweede-jaars studenten vinden passeren. Het land heeft ook een systeem van selectieve scholen genoemd grandes ecoles, die alleen bij bepaalde studenten worden gekozen, en deze hebben selectieve toelatingsexamens, hogere collegegeld en meer prestige.

Het academisch jaar in Frankrijk begint eind september, met een veer semester start begin februari. Vakanties worden gehouden tijdens kerst en Oud en Nieuw, evenals Allerheiligen 'Day en Pasen. De meeste scholen hebben ook een voorjaarsvakantie en drie maanden van de zomervakantie.

Na het afstuderen, veel studenten gaan naar wetenschappelijke studie's voort te zetten. Deze een-tot drie-maanden programma's kunnen worden gesubsidieerd door middel van een high-level wetenschappelijke opleiding subsidie, die reiskosten, collegegeld en levensonderhoud dekt.

Visumplicht

Als je komt om te studeren in Frankrijk van een land in de Europese Unie, zal u niet nodig om een ​​aanvraag voor een studentenvisum. Als uw land is buiten de EU, dan moet u een Franse consulaat te bezoeken om een ​​studentenvisum te krijgen voorafgaand aan de reis naar het land. Uw visum zal dienen als bewijs van uw verblijfsstatus tijdens je eerste jaar van de studie. Na een jaar, moet u een aanvraag voor een Carte de Sejour. Ook moet u registreren bij de plaatselijke immigratiedienst binnen 30 dagen na uw aankomst in het land.

Tips

Vanwege de verloren kosten van het collegegeld en de hoge rente door internationale studenten, zult u wilt uw plannen te maken voor studeren in Frankrijk vroeg. Terwijl toegang tot de universiteiten niet veel van een probleem zal zijn als je een eerstejaars student, het vinden van huisvesting en het krijgen van uw papierwerk in orde duurt enige tijd. Als u financiële hulp nodig hebt, zult u zich wilt aanmelden voor een studie of cursus subsidie ​​ook.

Als je voor te bereiden om te studeren in Frankrijk, wordt u onder sommige van de wereld 's grootste denkers. U 'll hebben de mogelijkheid om te studeren in hallen die ooit werden opgeluisterd door namen als Sartre, Durkheim of Marie Curie. Terwijl het proces van de toepassing van de universiteiten en het werken door de bureaucratie kan ontmoedigend zijn, op het einde krijgt u een kwalitatief goed onderwijs te ontvangen tegen een verrassend betaalbare prijs, waardoor de inspanning de moeite waard om.

Visumvereisten

Er zijn verschillende soorten studentenvisa, afhankelijk van hoe lang je van plan bent om in Frankrijk te studeren:

 1. Visa de court séjour pour etudes ('Schengen'-studentenvisum voor kort verblijf) - Als je studie korter dan drie maanden duurt, vraag dan het zogenaamde Schengen-studentenvisum aan. Het wordt gratis verstrekt en kan niet worden verlengd. 41 landen hebben mogelijk geen visum nodig voor een verblijf van minder dan drie maanden.
 2. Etudient concours (visum voor het afleggen van toelatingsexamens) - Met dit visum mag je naar Frankrijk komen om een toelatingsexamen af te leggen aan een instelling voor hoger onderwijs. Als u slaagt, kunt u rechtstreeks bij uw plaatselijke prefectuur (Franse gemeente/administratiekantoor) in Frankrijk een verblijfsvergunning voor een jaar aanvragen, die kan worden verlengd.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (visum voor tijdelijk verblijf van langere duur) - Met dit visum kun je drie tot zes maanden in Frankrijk studeren zonder dat je een verblijfsvergunning nodig hebt. Het is niet hernieuwbaar.
 4. Visa de long séjour etudes (visum voor lang verblijf) - Als je langer dan zes maanden wilt studeren, moet je in Frankrijk een studentenvisum voor lang verblijf aanvragen. Vanaf 2013 geldt dit type studievisum voor de duur van je cursus in Frankrijk. Visa voor lang verblijf fungeren als verblijfsvergunningen en worden VLT-TS genoemd.
 5. Onderzoeksstudentenvisum voor verlengd verblijf - Als u een masterdiploma of hoger heeft en naar Frankrijk wilt komen om deel te nemen aan onderzoek of onderwijs te geven op universitair niveau, dan kan de instelling u overhalen op een verlengd verblijfsonderzoeksstudentenvisum VLS-TS.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

EUR 50

De kosten voor een studentenvisum lopen sterk uiteen, afhankelijk van het type visum en het land waar u vandaan komt. Voor studenten uit het Schengengebied variëren de kosten van 50 tot 99 EUR. Het Shengen-studentenvisum voor de korte termijn is gratis.

Wie kan het visum aanvragen?

Als je een EU-onderdaan bent, of een onderdaan van de EER, Zwitserland, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein, heb je geen Frans studentenvisum nodig.

Als je een staatsburger bent van ergens anders in de wereld, heb je een studentenvisum voor Frankrijk nodig. U moet een plaats op een cursus bij een Franse onderwijsinstelling hebben verkregen voordat u een visum aanvraagt.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Franse ambassade / consulaat

Sommige landen vereisen dat je je eerst registreert bij CampusFrance, het Franse nationale bureau voor hoger onderwijs, en internationale studenten, om toelating aan te vragen en een studentenvisum te krijgen via de CEF-procedure. Anders moet u uw visum aanvragen bij de Franse ambassade/consulaat in uw eigen land.

Website:https://france-visas.gouv.fr/

Hoe de aanvraag doen?

Om uw visum aan te vragen heeft u het volgende nodig:

 1. Een officiële acceptatiebrief voor een geaccrediteerd programma bij een Franse instelling. Dit moet op officieel papier met briefhoofd zijn, met vermelding van uw volledige gegevens, gegevens van de Franse instelling en met vermelding van de start- en einddatum van het academische programma.
 2. Bewijs dat u voldoende geld heeft (momenteel € 615,- per maand), bijvoorbeeld bankafschrift, garantsteller of bericht van toekenning of financiering uit officiële bron.
 3. Bewijs van retourticket naar huis. Vaak is dit in de vorm van het daadwerkelijke ticket of de reservering waarop de vertrekdatum staat, maar het kan ook een handgeschreven intentieverklaring zijn, inclusief de beoogde vertrekdata.
 4. Bewijs van medische verzekering (minimale dekking 30.000 EUR).
 5. Bewijs van accommodatie. Kan worden getoond in de vorm van een bewijs van studentenhuisvesting of een attest van kost en inwoning of 'attestation d'accueil' (als je bij vrienden of familie woont).
 6. Bewijs van bekwaamheid in het Frans, als je een cursus Frans volgt.

Er zijn kosten verbonden aan de visumaanvraag en u moet ook een paspoort hebben dat geldig is voor een periode van drie maanden na uw vervaldatum van de aangevraagde partij. U moet een aanvraag invullen die u ondertekent en drie foto's bij de aanvraag indienen.

Wanneer moet je solliciteren?

Het kan tot twee maanden duren voordat een visumaanvraag wordt goedgekeurd, dus u moet alle benodigde informatie zo snel mogelijk indienen voordat u van plan bent te vertrekken. Een 'Schengen'-studentenvisum voor kort verblijf duurt 90 dagen, een tijdelijk visum voor lang verblijf voor drie tot zes maanden en een visum voor lang verblijf voor de duur van je opleiding: drie jaar voor bachelors, twee jaar voor een master en vier jaar voor een Ph.D.

Verwerkingstijd

2 Months

Werkmogelijkheden

Als internationale student met een studievisum in Frankrijk mag je in één jaar tot 964 uur werken (ongeveer 60 procent van de voltijdbaan voor een jaar) – terwijl je op cursus bent en zolang je een geldige verblijfsvergunning.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Bij het invullen van uw aanvraag voor een visum Frankrijk is het van essentieel belang dat u de aanvraag volledig invult. U moet niets leeg laten, omdat dit het aanvraagproces aanzienlijk kan vertragen. U moet er ook voor zorgen dat u over alle benodigde documenten beschikt en deze bij de aanvraag indient.