Keystone logo
Duitsland

Studie Mastergraad in Duitsland 2024

Studeer in Duitsland

Tachtig miljoen burgers maken Duitsland het meest bevolkte land behorend tot de Europese Unie. Beschouwd als de primaire grote politieke en economische macht van Europa, Duitsland bezit ook de vierde grootste economie van de wereld. Begrensd door Polen, Denemarken, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland, Duitsland is ook de thuisbasis van een groot aantal immigranten en claimt een etnische samenstelling van 80 procent Duitse, twee procent Pools, vijf procent Middenoosten, vier procent Turkse en twee procent Aziatisch. Mensen over de hele wereld worden aangetrokken naar Duitsland 's hoge levensstandaard, uitgebreide universele gezondheidszorg en de sociale zekerheid, alsook de stabiliteit van de economie zelfs door de recente wereldwijde recessie.

Met de hereniging van Oost-en West-Duitsland in de vroege jaren 1990 werd Berlijn de hoofdstad van Duitsland weer, terwijl de stad Bonn, de hoofdstad van West-Duitsland tijdens de split, kreeg de ongewone status van een federale stad (Bundesstadt). Duitsland is een representatieve democratische, federale, parlementaire republiek met een politiek systeem die onder de in de Grundgesetz 1949, een constitutioneel document waarbij tweederde meerderheid in het parlement kamers en het waarborgen van de scheiding der machten en de rechten van de menselijke waardigheid beschreven richtlijnen. .

Essentiële Feiten over Duitsland

 • De zestien staten waarin Duitsland heten deelstaten, met elke staat bezit een eigen grondwet.
 • In 2002 werd in Duitsland de euro en ook het monetaire beleid van de euro volgens de voorschriften van de Europese Centrale Bank, gevestigd in Frankfurt.
 • Bijdragen van Duitsers om het gebied van wetenschap, wiskunde en technologie kan niet genoeg worden benadrukt. Briljante individuen zoals Einstein, Max Planck, Herman von Helmholtz, Johannes Gutenberg, Gottfried Leibniz en Carl Gauss zijn slechts enkele Duitse wetenschappers die de wereld hebben geleverd met beroemde uitvindingen zoals de eerste automatische digitale computer, de drukpers en wiskundige berekeningen die moeten effende de weg voor de moderne telecommunicatie ontwikkeling.
 • In Duitsland, als je de politie nodig hebt, bel 110, als je een ambulance nodig heeft, belt u 112
 • Duitsland is een van de wereld 's meest technologisch geavanceerde producenten van steenkool, ijzer, cement, staal, machines, voertuigen en chemicaliën. Het heeft ook grote investeringen in groene energie, met name zonne-energie en het gebruik van windmolens voor elektriciteit.
 • Populaire toeristische attracties in Duitsland onder de Beierse Alpen, het Zwarte Woud, het Rijndal en de oude kastelen en de hoofdstad Berlijn, die nog steeds vertoont het grimmige leefomstandigheden overgebleven uit Oost Duitse bezetting.


Duitsland 's Klimaat

Gelegen tussen het landklimaat van Oost-Europa en het zeeklimaat van West-Europa, Duitsland heeft een gematigd seizoengebonden klimaat gematigd door de wateren van de Golfstroom riep de Noord-Atlantische Drift. Op gemiddelde, de meeste van Duitsland ontvangt ongeveer 30 inch (790 mm) regen per jaar, die het hele jaar door regelmatig voorkomt. De zomers zijn warm en de winters zijn over het algemeen mild, met temperaturen tot 80 graden Fahrenheit (26 graden Celsius) in de zomermaanden en afnemend tot 30 graden Fahrenheit (-1 Celsius) tijdens de winter. Sneeuwval kan zwaar zijn in tijden, terwijl sommige winters in Duitsland geen sneeuw kunnen zien.


Religie in Duitsland

Ongeveer 60 procent van de Duitsers behoren tot de Evangelische Kerk, die zich aan het christelijk geloof. Dertig procent van de christelijke Duitsers zijn katholieken en 30 procent is protestant.Een groot percentage - bijna 30 procent - van de Duitsers staat waarin ze zijn atheïsten of agnosten, met de meeste niet-religieuze mensen die leven in Oost-Duitsland en grotere steden als München, Frankfurt en Berlijn.

Talen in Duitsland

Duits is, uiteraard, de officiële taal van Duitsland, maar veel Duitsers zijn vrij vloeiend Engels ook. Sterker nog, recent onderzoek blijkt dat 65 procent van Duitsland 's burgers zijn bi-lingual of bezitten een voldoende, zo niet perfect, het vermogen om te begrijpen en te communiceren in verschillende talen. Dit komt door het feit dat Duitsland deelt zijn grenzen met vele andere landen, die Duitsers bezoek verschillende cultureel verschillende gebieden vergemakkelijkt.

Duits is niet de makkelijkste taal om te leren en heeft een paar "eigenaardigheden " dat buitenlandse studenten vinden het vaak moeilijk om te assimileren en vergeet niet om te gebruiken bij het schrijven of spreken Duits.Bijvoorbeeld, worden de eerste letter van alle zelfstandige naamwoorden gekapitaliseerd, met zelfstandige naamwoorden verdeeld in mannelijke (der), vrouwelijk (sterven) en onzijdig (das) geslachten. Bovendien, het gebruik van taal zaken betreffende gebruik voorwerp dat wordt aangeduid als de accusatieve de datief de genitief en nominatief gevallen.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  507
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  91
 • Internet abonnement

  43
 • Lokaal vervoer

  60

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  4

Over Duitsland

Hoger Onderwijs in Duitsland

Verscheidene van de topuniversiteiten in de wereld zijn te vinden in Duitsland, zoals de Universiteit van Heidelberg (Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg, opgericht in 1386), Universiteit Freiburg (opgericht in 1457); München Technische Universiteit (Technische Universität München), en de Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Leipzig. De meerderheid van Duitsland 's universiteiten zijn openbaar en rekenen momenteel collegegeld van ongeveer € 60 of $ 80 dollar per semester.

Het onderwijs wordt benadrukt in Duitse universiteiten op onderzoek, met het onderzoek is de focus van onafhankelijke instituten bekend om hun traditionele benadering van de sociale wetenschappen. Voor studenten die willen een graad in de psychologie, antropologie, filosofie of sociologie, aanvaarding streven naar een van deze universiteiten is zeer concurrerend en gericht op studenten die uitzonderlijk talent en genialiteit hebben toonde de richting van een bepaald gebied.

Een ander type van universitaire populair onder internationale studenten is de Fachhochschule (FH), University of Applied Science. Cursussen aangeboden tegen een Fachhochschule zijn ontworpen om studenten voor te bereiden voor de werkgelegenheid in het bijzonder beroepen die niet academisch gerichte, zoals informatietechnologie, verpleging en business zijn. Duitse staten en de federale overheid te behouden ook verschillende FHs die trein studenten die een loopbaan in de ambtenarij willen. Studenten kunnen niet doctoraten te verdienen bij een Fachhochschule.

Colleges van kunst, film en muziek leveren wereldwijd creatieve programma's voor studenten die een carrière in de beeldende kunst, fashion design, grafische kunst en muziek verlangen. Al eeuwenlang heeft Duitsland een enorme bijdrage geleverd aan de wereld van de beeldende kunst, literatuur en muziek door het produceren van dergelijke briljante schrijvers, kunstenaars en componisten als Mozart, Brahms, Hessen, Max Ernst en Nietzsche en blijft een sterke kracht in de wereld van zijn de beeldende kunst, film en mode.

Het bijwonen van een Duitse universiteit

Alle studenten die een universiteit in Duitsland wonen moeten een kopie van hun Abitur, een document ook gebruikt in Estland en Finland tot de succesvolle voltooiing van het eindexamen gegeven in hun laatste jaar van het secundair onderwijs te wijzen bieden. Terwijl de Duitse burgers die niet beschikken over een Abitur kan een andere test genaamd de Begabtenprüfung (letterlijk proeve van bekwaamheid) nemen om een universiteit, internationale studenten, in de meeste gevallen bij te wonen, zal moeten ACT zien of SAT scores van ten minste 28 en 1300, respectievelijk te komen voor toelating. High school diploma's vergelijkbaar zijn met die verdiende in de VS worden niet beschouwd als het equivalent van een Abitur en over het algemeen zal 's kans op toelating tot een Duitse hogeschool of universiteit niet bevorderen van een leerling.

Sommige universiteiten en hogescholen award beurzen aan studenten om te betalen voor boeken en kosten van levensonderhoud.Een wet genaamd Bundesausbildungsförderungsgesetz verzekert echter dat economisch zwakkere studenten elke maand ontvang tot € 650 ($ 860 USdollars) voor de vier of vijf jaar duurt om een bachelor 's degree verdienen. Meestal zal de helft van dit bedrag moet worden terugbetaald aan de overheid als een renteloze lening.

In het algemeen, de voertaal is Duits, dus studenten die een Duitse universiteit te gaan moet over voldoende kennis van de Duitse taal hebben.

Duitse Visa voor internationale studenten

Bij een kort verblijf van maximaal drie maanden (studenten die zomercursussen, bijvoorbeeld), is een Schengen-visum vereist in het land te blijven. Studenten moeten zich ervan bewust dat zij Duitsland moet verlaten op het einde van de drie maanden als ze ervoor kiezen om een ​​Schengen-visum te verkrijgen en dient dienovereenkomstig te plannen alvorens voor dit type visum.

Nationale visa zijn nodig als u van plan bent om langer dan drie maanden blijven. Studenten moeten duidelijk maken waarom ze vereisen een nationaal visum en staat op het formulier of ze zijn het invullen van een doctoraat of inschrijven in een vol programma. Daarnaast zullen de volgende documenten nodig zijn voordat de student kan een aanvraag voor een visum: brief van toelating, ziekteverzekeringskaart, een bewijs van pre-toelating examenresultaten en het bewijs dat u weet hoe u spreken en lezen Duits of dat u van plan bent Duits te nemen taalcursussen als onderdeel van uw curriculum.

Waarom studeren in Duitsland?

Duitsland is benoemd door verschillende internationale educatieve groepen als een van de meest ondersteunende landen voor studenten die graden te verdienen in een andere dan hun eigen land.Als aanvulling op deze erkenning is het feit dat collegegeld in rekening gebracht door vele Duitse universiteiten is minimaal tot niets, verder maken studeren in Duitsland een aantrekkelijk en spannend vooruitzicht voor studenten die naar school in een ander land dan hun eigen land.

Visumvereisten

 1. Taalcursus Visa (Visa voor het leren van talen) – de perfecte optie voor degenen die de Duitse taal in Duitsland willen leren.
 2. Student-aanvrager Visa (Visum Zur Studienbewerbung) - als je in Duitsland wilt studeren, maar nog steeds het juiste programma probeert te vinden of als je nog steeds geen bevestigingsbrief van je universiteit hebt ontvangen.
 3. Studentenvisum (Visum Zu Studienzecken) – als je al bent toegelaten tot een Duitse universiteit.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Taalcursus Visum; Student-aanvrager Visa; Studenten visum

Prijs en valuta

EUR 60

Je zou moeten verwachten dat je € 60 (~ US $ 74) betaalt voor je studentenvisum voor Duitsland.

Wie kan het visum aanvragen?

Voor burgers uit de EU of uit IJsland, Noorwegen, Zwitserland of Liechtenstein is alleen een identiteitskaart nodig om Duitsland binnen te komen. Het is niet nodig om een visum te hebben.

Burgers uit Australië, Israël, Japan, Canada, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en de VS kunnen hun visum aanvragen, zelfs nadat ze in Duitsland zijn aangekomen.

Voor burgers uit andere landen is het noodzakelijk om een visum aan te vragen voordat ze naar Duitsland komen.

Bij een verblijf van minder dan 90 dagen in Duitsland zijn er nog meer regels. Burgers uit bepaalde landen kunnen Duitsland voorlopig zonder visum binnenkomen. Dit zijn Venezuela, Vaticaanstad, Uruguay, Singapore, Seychellen, Paraguay, Panama, Nicaragua, Mexico, Mauritius, Maleisië, Macau, Kroatië, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chili, Brunei, Brazilië, Bolivia, Bermuda, Barbados, Bahama's , en Argentinië.

Bezoek de website van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken voor de meest recente visumvereisten voor alle landen: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Waar kunt u de aanvraag doen?

Duitse ambassade of consulaat

U moet een visum aanvragen bij de Duitse ambassade of het consulaat in uw eigen land.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Eerst moet u een afspraak maken voor een visuminterview. Op de dag van het interview moet u uw visumaanvraagdocumenten aanbieden.

De documenten die u doorgaans nodig heeft zijn:

 • Ingevuld aanvraagformulier
 • Geldig paspoort
 • Twee foto's
 • Brief waaruit blijkt dat je bent aangenomen door een Duitse universiteit
 • Transcriptie van academisch record
 • Certificaat van Duitse taalvaardigheid of bewijs dat u van plan bent een taalcursus in Duitsland te volgen (als u in het Duits studeert)
 • Bewijs dat u voldoende geld heeft om uzelf te onderhouden terwijl u in Duitsland woont (€ 8.700 per jaar, wat ongeveer $ 9.390 is)
 • Certificaat waaruit blijkt dat u een ziektekostenverzekering hebt afgesloten
 • Verklaring van de echtheid van de ingediende documenten

Afhankelijk van de ambassade kan het zijn dat u ook een bewijs moet kunnen overleggen dat u geen strafblad heeft.

Iedereen moet zich in de eerste week na aankomst in Duitsland registreren bij de lokale registratieautoriteiten (Einwohnermeldeamt). Je moet je paspoort/nationale identiteitskaart (en visum indien van toepassing), een bewijs van je adres in Duitsland (bijv. een huurovereenkomst van je huisbaas) en mogelijk het registratiecertificaat van je cursus meenemen. Je krijgt een bevestiging van inschrijving.

Wanneer moet je solliciteren?

Het onderzoek van de visumaanvraag duurt bij een taalcursus doorgaans zo'n 6 tot 8 weken. Als de taalcursus echter langer dan drie maanden duurt, kan de verwerkingstijd van de aanvraag oplopen tot 8 tot 10 weken. En in het hoogseizoen kunnen aanvragen onder de wachtperiode worden ingediend. Studenten die een studentenvisum voor Duitsland nodig hebben, moeten hun aanvraag dus ruim voor aanvang van de cursus indienen. U moet zo snel mogelijk een aanvraag indienen, en ten minste drie maanden voordat u naar het land verhuist.

Studievisa zijn alleen geldig voor de duur van de cursus of het programma. De verblijfsvergunningen worden meestal voor een jaar afgegeven, maar kunnen worden verlengd.

Verwerkingstijd

8 Weeks

Werkmogelijkheden

Burgers van EU-/EER-landen en Zwitserland kunnen in Duitsland vrij werken, maar niet meer dan 20 uur per week tijdens het schooljaar.

EU / EER / Zwitserse burgers (nu inclusief Kroaten vanaf juli 2015) mogen tot 120 volledige of 240 halve dagen per jaar werken (inclusief vrijwilligerswerk) zonder vergunning. Je kunt meer uren werken als je in dienst bent van de universiteit als student of afstudeerder; voor andere soorten werk heb je toestemming nodig van de Agentur für Arbeit (federaal arbeidsbureau) en de vreemdelingenautoriteit om de limiet van 120/240 te overschrijden. Studienkolleg en taalstudenten hebben toestemming van deze instanties nodig om werk aan te nemen. Studenten kunnen geen freelancers of zelfstandigen zijn.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom uw visumaanvraag voor een Duits studentenvisum kan worden afgewezen:

 • Slechte financiële status
 • Slecht academisch profiel
 • Gebrek aan voorbereiding op uw interview
 • Onvoldoende taalniveau (Duits of Engels)
 • Komt niet overeen met je studiekeuze