Keystone logo
China

Studie Mastergraad in China 2024

Studeer in China

De Volksrepubliek China is gelegen in de oostelijke en centrale delen van Azië, met grenst aan de Stille Oceaan en 14 andere landen, waaronder India, Vietnam en Noord-Korea. China is 's werelds meest bevolkte land, met meer dan 1,3 miljard burgers. Het is de vierde grootste land ter wereld in termen van landmassa en de gevarieerde geografie omvat bossen, stranden, bergen, woestijnen en 7600 eilanden. Modern China combineert 5000 jaar geschiedenis met hoogwaardige technologie en bruisende steden. Naast de grote industrieën zoals elektronica, China is een van 's werelds grootste exporteurs van landbouwproducten.

Klimaat in China

Omdat China is een groot land, het klimaat varieert aanzienlijk tussen verschillende locaties, van de zonnige stranden aan kille bergen. Echter, het land in het algemeen heeft een gematigd klimaat het hele jaar.Winters hebben de neiging koud en droog te zijn, met temperaturen in het zuiden zijn maar liefst 40 graden C warmer dan het noorden. De zomers zijn vaak regenachtig, met kleinere temperatuurverschillen. Het zuidoostelijke deel van het land krijgt de meeste regen en het noordwesten van de minst.

Cultuur

Hoewel er 56 verschillende etnische groepen in China, meer dan 90 procent van de bevolking is Han-Chinezen. Sociale waarden zijn gebaseerd op confucianistische en Tao religieuze principes en de bedrijfscultuur waarden relaties in plaats van rigide operationele regels.

De Chinezen hebben een lange en duidelijke geschiedenis van de literatuur, muziek, kunst, architectuur, vechtsporten en mode. Grote culturele bestemmingen zijn de Verboden Stad en het 798 Art District in Beijing, de Tian Tan Buddha in Hong Kong, en de 2000-jaar oude Great Wall.

Chinese keuken komt in talloze variëteiten in verschillende regio's en wordt beschouwd als een van de beste in de wereld te zijn.

Kosten van levensonderhoud

De totale kosten van levensonderhoud is erg laag, ongeveer 200 $ - $ 400 (US) per maand, afhankelijk van locatie; grotere steden zijn over het algemeen duurder, maar nog steeds heel redelijk. Sinds enkele Chinese burgers eigen auto, openbaar vervoer zoals bussen en het spoor goed ontwikkeld zijn en goedkoop te gebruiken.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  325
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  17
 • Internet abonnement

  11
 • Lokaal vervoer

  26

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  6
 • Pint lokaal bier

  0.9

Over China

Hoger Onderwijs in China

China heeft meer dan 2000 universiteiten en hogescholen die bachelors, masters en doctoraten te bieden. Instellingen voor hoger onderwijs zijn geconcentreerd in de oostelijke helft van het land. China herbergt momenteel ongeveer 300.000 internationale studenten, de meerderheid van de buitenlandse studenten zijn afkomstig uit Aziatische landen, Rusland, de Verenigde Staten en Frankrijk.

Hoewel eenmaal sterk gereguleerd door de overheid, Chinese instellingen voor hoger onderwijs hebben nu aanzienlijke autonomie bij het kiezen van academische programma's en organisatiestructuur, waardoor veel scholen aantrekkelijker voor internationale studenten.

Waarom studeren in China?

Veel mensen een master 's degree in China te verkrijgen voor de culturele en taalkundige ervaringen. Bovendien, de kosten voor een masters degree is veel lager dan in Europa, de Verenigde Staten, of zelfs de meeste Aziatische landen.China heeft goed beschouwd masteropleidingen in disciplines zoals engineering, wetenschap, economie en bedrijfskunde, maar ook unieke programma's op gebieden zoals de Chinese taal en vechtsporten. Hoewel de opleidingen meeste masteropleidingen vereisen vaardigheid in het Chinees, veel programma's worden nu aangeboden in het Engels, in het bijzonder voor disciplines in techniek en business.

Universiteiten

Recente hervormingen van de overheid en investeringen hebben drie Chinese scholen verplaatst naar de top 200 als volgorde van de Academic Ranking of World Universities (ARWU) - Universiteit van Peking, Shanghai Jiao Tong University en Zhejiang University. China is de ARWU te gebruiken als een benchmark voor de evaluatie van de kwaliteit van de Chinese instellingen voor hoger onderwijs.

Master-opleidingen zijn beschikbaar in een brede waaier van disciplines, zoals geneeskunde, management, economie, techniek, filosofie, recht, onderwijs, geschiedenis, natuurwetenschappen en zelfs militaire wetenschap. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het bestuderen van voornamelijk Chinese taal-en culturele studies, sommige instellingen bieden speciale programma's voor internationale studenten, zoals de Beijing Language and Culture University.

Collegegeld en Programma Duur

Collegegeld en de kosten lopen over het algemeen ongeveer $ 1.000 - $ 2.000 per semester in US dollars, afhankelijk van de school en het programma van de studie. Masteropleidingen duren 2-3 jaar (4-6 semesters) in te vullen. Engineering en technische graden vergen doorgaans 3 jaar studie.

Academisch Jaar

Het academisch jaar is gebaseerd op twee semesters, herfst en lente.Het najaar semester begint in september en eindigt eind januari of begin februari en het tweede semester loopt van februari tot en met juni.

Post-Graduate Kansen

Veel Chinese universiteiten worstelen nog steeds onder de gevolgen van de Culturele Revolutie en slechts ongeveer 30 procent van de hoogleraren hebben geavanceerde graden. Als gevolg hiervan zijn er veel kansen op werk voor mensen met geavanceerde graden om les te geven in China. Degree afgestudeerden niet-Chinese master zal ook sterk worden gewild door bedrijven over de hele wereld die zaken doen met China.

Visa Requirements

Alle internationale studenten hebben een visum nodig. Er zijn twee soorten visa voor studenten, de Studie visum (X-visa), dat is voor programma's die langer dan zes maanden, en de Business visum (F-visum) voor programma's van minder dan zes maanden. De visumaanvraag duurt 2-4 weken.In sommige gevallen is het toegelaten om aan te komen in China met een toeristenvisum en vervolgens converteren naar de studie visum.

Zorgverzekering

De universiteiten bieden ziektekostenverzekering voor ongeveer $ 100 (US) per jaar. Studenten moeten een actuele medische keuring hebben voordat ze kunnen beginnen met het bestuderen, die ze kunnen krijgen in hun eigen land of na aankomst in China. Het onderzoek in China kost ongeveer $ 100 (VS).

Tips

Chinese munt heet Renminbi, afgekort RMB. RMB eenheden worden in Yuan, ook soms genoemd Jiao en Fen. Het gebruik van vreemde valuta in China verboden is, maar de banken en veel hotels bieden wisselen.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club en JCB-kaart zijn de enige creditcards momenteel in China geaccepteerd.

De officiële taal in China is Standard Mandarijn, die is gebaseerd op het dialect van het Mandarijn in Beijing gesproken.Echter, slechts 70 procent van de bevolking spreekt Mandarijn als hun eerste taal en veel verschillende regionale dialecten bestaan ​​in het hele land.

Prospective international studenten moeten werken met de Chinese ambassade in hun land te zorgen dat alle immigratie en andere toelatingseisen wordt voldaan voordat u op reis naar China.

Visumvereisten

 • X1 Visa - afgegeven aan degenen die naar China gaan om langer dan 6 maanden te studeren.
 • X2 Visa - afgegeven aan degenen die naar China gaan om te studeren voor een periode van minder dan 6 maanden.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (X1 Visa; X2 Visa)

Prijs en valuta

De kosten voor het aanvragen van een studentenvisum variëren afhankelijk van uw nationaliteit, het aantal vereiste binnenkomsten, het land waarin u solliciteert en of u een expresdienst wilt. De kosten kunnen rond de $ 30 tot $ 150 liggen.

Wie kan het visum aanvragen?

Elke buitenlandse student die van plan is om in China te studeren, moet een Chinees studentenvisum (X-visum) verkrijgen. Dit visum wordt verleend aan die studenten die al zijn toegelaten tot toelating door een erkende onderwijsinstelling in China.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Chinese ambassade of consulaat of bij de Chinese diplomatieke missie

U kunt uw visumaanvraag indienen bij de Chinese Ambassade of Consulaat of bij de Chinese diplomatieke missie in uw thuisland. Als u niet persoonlijk kunt komen voor indiening, kunt u het namens u via een reisbureau of een visumbureau opsturen voor indiening. Vergeet niet dat per post verzonden aanvragen niet worden geaccepteerd door de meeste Chinese ambassades of consulaten.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

U kunt het visumformulier hier downloaden: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Vul het visumaanvraagformulier zorgvuldig en nauwkeurig in op uw computer. Maak een afdruk van het ingevulde aanvraagformulier en onderteken het. Vergeet niet dat een afdruk van het aanvraagformulier essentieel is, aangezien handgeschreven formulieren niet worden geaccepteerd. Houd er rekening mee dat wijzigingen of correcties op het afgedrukte formulier niet zijn toegestaan.

De volgende documentatie moet worden ingediend bij de Chinese ambassade of het consulaat:

 1. Origineel paspoort met een resterende geldigheidsduur van ten minste zes maanden en blanco visumpagina's, en een fotokopie van de gegevenspagina van het paspoort en de fotopagina als deze apart is.
 2. Een ingevuld visumaanvraagformulier met een recent gemaakte kleurenpasfoto (bloot hoofd, volledig gezicht) tegen een lichte achtergrond.
 3. Bewijs van legaal verblijf of verblijfsstatus (van toepassing op degenen die geen visum aanvragen in hun land van staatsburgerschap)
 4. Origineel en fotokopie van de toelatingsbrief uitgegeven door een school of andere entiteiten in China.
 5. Origineel en fotokopie van "Visumaanvraag voor studie in China" (formulier JW201 of formulier JW202).

Na aankomst: X1 visumhouders moeten zich binnen 30 dagen na aankomst in China registreren bij het lokale Public Security Bureau (PSB) en een tijdelijke Chinese verblijfsvergunning aanvragen bij de lokale PSB. X2-houders zullen in China blijven binnen de duur zoals aangegeven op het visum, en het is niet nodig voor hen om de tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen.

Wanneer moet je solliciteren?

Vraag minimaal een paar weken voor je geplande reisdatum een studentenvisum aan, zodat je genoeg tijd hebt om de aanvraagprocedure op tijd af te ronden zodat je aan je cursus kunt deelnemen. De reguliere verwerkingstijd is 4 werkdagen. Als u uw visum eerder wilt ophalen, zijn er tegen een toeslag express- en spoedservice beschikbaar.

X1-visum wordt normaal gesproken afgegeven voor meerdere binnenkomsten met een geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Een X2-visum wordt meestal afgegeven voor één binnenkomst met een geldigheidsduur van maximaal 6 maanden.

Verwerkingstijd

4 Days

Werkmogelijkheden

Buitenlandse studenten mogen parttime werken in China. De universiteit moet een toestemmingsbrief afgeven; de inhurende eenheid/het bedrijf moet een certificering afgeven; het politiebureau zal dan op uw visum markeren "Deeltijdwerk; Deeltijdstudie".

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Hier zijn enkele belangrijke dingen die u niet moet doen bij het aanvragen van een studentenvisum voor China:

 • Probeer niet om uw aanvraagformulier voor een studentenvisum in te dienen door het per post te verzenden, aangezien het niet wordt geaccepteerd.
 • Presenteer geen valse documenten voor uw studentenvisum.
 • Verberg of verdraai geen feiten in uw visumaanvraag.