Keystone logo
Canada

Studie Mastergraad in Canada 2024

Studeer in Canada

Dat ten noorden ligt op de grens van de Verenigde Staten, Canada is het tweede grootste land in de wereld met betrekking tot de totale oppervlakte. Uitstrekt van de Stille naar de Atlantische Oceaan, Canada heeft ook van het hebben van een van de grootste economieën vanwege de overvloed aan natuurlijke hulpbronnen die olie, mineralen, visserij en bosbouw omvatten. Het wordt beschouwd als een constitutionele monarchie en parlementaire democratie, met een premier en koningin Elizabeth als staatshoofd. Erkend als een "middelste " power, Canada staat hoog onder andere wereldwijde landen in de menselijke ontwikkeling, de burgerlijke vrijheden, onderwijs, economische vrijheid en de kwaliteit van het leven. Daarnaast is zij lid van de Verenigde Naties, NAFTA, G8, de NAVO, de WTO, APEC en het Gemenebest van Naties.

Omdat Canada heeft grote delen van het zwaar bebost land, het heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer drie mensen per acht vierkante mijl (een kilometer).Deze demografische is een van de laagste in de wereld, vergelijkbaar met delen van de Noord-en Zuidpool, Rusland en de Amazone jungle. Afwisselend, Zuidelijk Quebec en Zuid Ontaria bevatten de meest dichtbevolkte gebieden van Canada, langs de St. Lawrence Rivier en de Grote Meren.

Drie gebieden en tien provincies bestaat uit de federatie van Canada. Provincies zijn meer autonoom dan gebieden met betrekking tot welzijn, gezondheidszorg en onderwijs, met provincies verzamelen van extra inkomsten uit de government.However, kan de federale overheid het nationale beleid, zoals de Canadese wet Volksgezondheid in provincies voeren. Hoewel provincies hebben het recht aan de start van de federale beleid, leidt ze meestal gekozen om ze te aanvaarden.

Essentiële Feiten over Canada

 • De hoofdstad van Canada is Ottawa, gelegen in de provincie Ontario.
 • Canada heeft twee officiële talen - Engels en Frans. Bijna 60 procent van de Canadezen spreken Engels, terwijl 20 procent spreekt Frans. Andere talen gesproken in Canada vanwege het hoge niveau van de multiculturele diversiteit zijn Kantonese, Duitse, Punjab en Italiaans.
 • Het juridische systeem in Quebec is gebaseerd op een systeem van burgerlijke wetten ondersteund door het Franse recht, de rest van Canada houdt zich aan de Engels common law-systeem.
 • Canada bevat naar schatting twee miljoen meren, die betrekking heeft op ongeveer acht procent van de totale landmassa.
 • Het esdoornblad is Canada 's nationaal symbool en wordt prominent getoond op het land ' s vlag.
 • Canada biedt gratis basisgezondheidszorg voor haar burgers, maar tandheelkundige dienst vergoedingen blijven de verantwoordelijkheid van de persoon die dergelijke diensten. Voorgeschreven medicijnen zijn meestal vrij om senioren meer dan 65 alsmede ontvangers van sociale hulp.
 • De Royal Canadian Mounted Police (informeel genoemd "De Mounties ") zijn zowel een nationale en federale politiemacht die bekend staat voor het rijden versierde paarden als ze patrouille gebieden van Canada.

Canada 's Klimaat

Gemiddelde zomer en winter temperaturen variëren sterk van gebied tot gebied. Terwijl de zuidelijke delen van Canada ervaring weersomstandigheden vergelijkbaar met die van de VS, de Prairie en interieur provincies hebben landklimaat omstandigheden waar dagelijks temperaturen kunnen variëren, gemiddeld uiteen van vijf graden Celsius tot -30 hieronder graden Fahrenheit (-15 tot -30 graden Celsius ). Alle gebieden van Canada zijn gevoelig voor grote hoeveelheden sneeuw en regen. Montreal, Quebec en Ottawa huidige gemiddelde zomertemperatuur van 78 graden (25 Celsius) Fahrenheit en de gemiddelde temperaturen in de winter van 20 graden Fahrenheit (-6 Celsius).

Canadese Munt

De munteenheid van Canada is de Canadese dollar, door de symbolen $ of C $, of de code CAD. Net als de Amerikaanse dollar, is de Canadese dollar verdeeld in 100 cents.Canada produceert ook munten die komen in 5 ¢, 10 ¢, 25 ¢, en 50 ¢ denominaties, hoewel de munt van 50 cent is zelden gezien in omloop. Bankbiljetten komen in een, vijf, tien, 20 en 50 CAD denominaties.

Religie in Canada

Bijna de helft van alle Canadezen beschouwen zichzelf katholieken, gevolgd door de islam en het hindoeïsme. Volgens een recente telling, zijn bijna 24 procent van de Canadese burgers niet aangesloten bij een soort religieuze groep, de voorkeur aan zichzelf atheïsten of agnosten bellen.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  624
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  47
 • Internet abonnement

  58
 • Lokaal vervoer

  67

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  10
 • Pint lokaal bier

  5

Over Canada

Hoger Onderwijs in Canada

Het is de Canadese provincies Ontario, Newfoundland en Labrador, Alberta, Manitoba, Nova Scotia, Quebec, British Columbia, Saskatchewan, New Brunswick en Prince Edward Island, dat zijn constitutioneel verantwoordelijk voor operaties hoger onderwijs.

Hoewel elke provincie verschilt lichtjes in de manier waarop zij het beheer van hun stelsel van hoger onderwijs, een aantal overeenkomsten blijven die kunnen helpen de studenten van plan om te studeren in Canada krijgt een idee van wat te verwachten van het land 's onderwijssysteem. Bijvoorbeeld, alle universiteiten en hogescholen subsidie ​​bachelor 's meester ' s en PhD graden terwijl beroeps-of technische hogescholen bieden certificaten of diploma's. Canadese hogeronderwijsinstellingen ook community colleges die twee jaar associate bieden 's graden, colleges van Toegepaste Kunsten en Technologie, provinciale instituten en particuliere hogescholen.Als een student is geïnteresseerd in het bijwonen van een bepaalde hogeschool of universiteit, moet hij of zij naar de website van de betreffende provincie om meer over het unieke onderwijssysteem te leren.

Populaire Universiteiten in Canada

De Universiteit van Toronto staat consequent hoog op de lijst van de beste Noord-Amerikaanse universities.Offering studenten toegang tot meer academische opleidingen dan enige andere Canadese unversity evenals de kans om te werken in erkende laboratoria, wordt UT beschouwd als een van Canada 's top instellingen-vlucht hoger onderwijs.

Andere vooraanstaande Canadese universiteiten zijn de Universiteit van British Columbia, waar meer dan 50.000 studenten genieten concertzalen, musea en een verscheidenheid aan muziek en sportieve programma's, en de Universiteit van Alberta, een wereldwijd gerespecteerde en onderzoek gerichte universiteit bekend om zijn diepgaande curriculum en de hoge normen van het leren.

Collegegeld

Gemiddelde collegegeld voor Canadese studenten die een bachelordiploma te verdienen in hun land is ongeveer $ 5000 CAD per jaar ($ 5000 in Amerikaanse dollars en 3700 in euro's). Studenten kiezen voor graduate graden te verdienen in Canada moeten verwachten om ongeveer $ 1000 (740 euro) per jaar meer dan undergraduation collegegeld te betalen.

Internationale studenten zijn verplicht om hogere vergoedingen dan Canadese bewoners betalen - bijna drie keer het bedrag dat, in feite. Als je een internationale student, verwachten te betalen $ 14.000 (€ 10.400) per jaar voor undergraduate programma's en een nog hoger bedrag voor graduate graden. Ingezetenen bijwonen van Saskatchewan en Quebec universiteiten betalen de hoogste in collegegeld, terwijl de internationale studenten van Newfoundland en Manitoba universiteiten zal het laagste collegegeld te betalen.

In aanmerking te komen voor studie visa

Om in aanmerking te komen voor een Canadese studie visum te verkrijgen, moet de student bewijzen dat ze werden door een hogeschool of universiteit in Canada geaccepteerd, zien ze zichzelf financieel te ondersteunen en te betalen collegegeld en presenteren van een schoon verleden met betrekking tot criminele geschiedenis. Studenten kunnen gevraagd worden om een ​​medisch onderzoek te ondergaan in sommige gevallen voor een student visum wordt afgegeven.

Waarom studeren in Canada?

Hoewel het duur voor internationale studenten aan faciliteiten hoger onderwijs in Canada wonen, dit land heeft ook een van de beste reputatie inzake kwaliteit van het onderwijs. Bovendien, Canada biedt een rustige, veilige en gevarieerde omgeving bieden een uitstekende leeromgeving voor studenten die een van de beste onderwijssystemen in de wereld te ervaren.

Visumvereisten

Om langer dan 6 maanden in Canada te studeren, heb je een Canadese studievergunning nodig, die dient als een Canadees studentenvisum voor de duur van je verblijf.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Canadese studievergunning

Prijs en valuta

CAD 150

Wie kan het visum aanvragen?

De meeste buitenlanders moeten een studievergunning aanvragen. Een eenmaal afgegeven studievergunning stelt een buitenlander in staat om in Canada te studeren aan een erkend instituut voor de duur van de gespecificeerde cursus of het programma. In sommige gevallen heb je geen studievergunning nodig om in Canada naar school te gaan:

 1. Als de cursus of het programma dat u van plan bent te volgen minder dan 6 maanden duurt.
 2. Als u een familielid of personeelslid bent van een buitenlandse vertegenwoordiger in Canada.
 3. Als u lid bent van een buitenlandse krijgsmacht. U hebt echter nog steeds een elektronische reistoestemming (eTA) nodig om naar Canada te vliegen.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Online/papieren aanvraag

U kunt een Canadese studievergunning online aanvragen of via een papieren aanvraag, die u kunt verkrijgen op de website Citizenship and Immigration Canada (CIC).

Website:https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/study-permit/apply.html

Hoe de aanvraag doen?

1. Je moet eerst een gestandaardiseerde acceptatiebrief krijgen van een erkende hoger onderwijsaanbieder.

2. De volgende fase is om een aanvraagpakket voor een Canadees studentenvisum te krijgen, hetzij van de CIC-website (http://www.cic.gc.ca) of door contact op te nemen met uw plaatselijke visumkantoor of de Canadese ambassade of het consulaat bij u thuis land.

3. Om uw aanvraagpakket te krijgen, moet u een paar vragen over uzelf beantwoorden op de CIC-website. Deze vragen bepalen of je in aanmerking komt om online een Canadese studentenvergunning aan te vragen en welke documenten je moet overleggen. Als u in aanmerking komt, ontvangt u een persoonlijke checklistcode die 60 dagen geldig is en die u nodig heeft om uw aanvraag online in te dienen. Zorg ervoor dat u de pagina met uw code afdrukt voor toekomstig gebruik. De pagina bevat ook een aanvraaggids, een geschat collegegeldbedrag, een lijst met documenten die u bij uw aanvraag moet indienen en richtlijnen voor uw volgende stappen.

4. Als u klaar bent om te solliciteren, maakt u een MijnCIC-account aan, waar u uw persoonlijke checklistcode invoert. U ontvangt dan uw persoonlijke documentenchecklist waarmee u uw documenten kunt uploaden en verzenden naar CIC.

5. Nadat u uw documenten en aanvraagformulier gereed heeft en uw leges heeft betaald, kunt u uw ingevulde aanvraag indienen bij CIC.

6. Sommige aanvragers moeten mogelijk een interview bijwonen bij hun plaatselijke visumkantoor.

7. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een introductiebrief, en studenten uit landen die een elektronische reistoestemming (eTA) en/of een visum voor tijdelijk verblijf nodig hebben, krijgen deze indien nodig. Het eTA wordt gekoppeld aan uw paspoort. Het is belangrijk dat je reist met het paspoort waarmee je je studievergunning hebt aangevraagd. De eTA is vijf jaar geldig of totdat uw paspoort verloopt, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.

8. Presenteer deze samen met uw paspoort, een bewijs van uw financiën en uw acceptatiebrief (en alle andere documenten die u is geadviseerd mee te nemen) naar de Canada Border Services Agency (CBSA) in Canada, die vervolgens uw Canadese studievergunning en geeft u toegang tot Canada. De vereiste documenten voor het studentenvisum in Canada omvatten:

 • Ingevuld aanvraagformulier;
 • De originele acceptatiebrief van de universiteit;
 • Een geldig paspoort/reisdocument, waarmee u ook kunt terugkeren naar uw thuisland. Als u in de VS woont, hoeft dit niet;
 • Twee recente pasfoto's, met vermelding van naam en geboortedatum op de achterkant;
 • Bewijs van financiële steun tijdens je studie dat vertegenwoordigt: collegegeld + 833 CAD/maand (voor alle provincies, behalve Quebec) of collegegeld + 917 CAD/maand (Quebec);
 • Een brief met uitleg;
 • Als je van plan bent om in Quebec te studeren, heb je ook een Certificat d'acceptation du Québec, Engelse en Franse vertalingen voor je document, een verklaring van de vertaler en een gewaarmerkte kopie van de originele documenten nodig;
 • Bewijs dat u de vergoeding voor de studievergunning (150 CAD) heeft betaald.

Wanneer moet je solliciteren?

Verwerkingstijden variëren. Het hangt af van het type aanvraag dat u indient en waar deze wordt verwerkt. Aanvragen op papier duren doorgaans ongeveer twee keer zo lang als online aanvragen. Het is altijd aan te raden om de verwerkingstijden ruim van tevoren te controleren: http://www.cic.gc.ca/english/information/times/temp.asp

Als je eenmaal een Canadese studievergunning hebt, kun je een aanvraag indienen om deze vanuit Canada te verlengen als je besluit je studie voort te zetten.

Verwerkingstijd

Werkmogelijkheden

Je kunt tot 20 uur op of buiten de campus werken tijdens universitaire semesters en voltijds tijdens pauzes zoals de winter- of zomervakantie, zonder dat je een werkvergunning nodig hebt. Om in aanmerking te komen, moet je een geldige studievergunning hebben en een voltijdstudent zijn. U hebt ook een Social Insurance Number (SIN) van Service Canada nodig om in Canada te werken of om voordelen en diensten van overheidsprogramma's te ontvangen. Je studievergunning wordt 90 dagen nadat je je studieprogramma hebt afgerond ongeldig, dus je moet een postdoctorale werkvergunning aanschaffen als je na je studie in Canada wilt blijven en werk wilt zoeken. Deze is drie jaar geldig.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Een Canadees studentenvisum kan worden geweigerd als de visumbeambte vermoedt dat het doel van de aanvrager om naar Canada te gaan verkeerd werd voorgesteld - als een studie niet de echte reden was dat iemand zich aanmeldde. Nog waarschijnlijker is dat het verstrekte bewijs van geld onvoldoende is voor de verwachte kosten van collegegeld, eten, huur, enz., of niet duidelijk geschikt is voor een geclaimde studierichting.