Keystone logo
Australië

Studie Mastergraad in Australië 2024

Studeer in Australië

Australië is een eiland continent en land gelegen in het zuidelijk halfrond tussen de Stille en Indische Oceaan. Hoewel het zesde grootste land ter wereld per gebied, Australië heeft een bevolking van slechts ongeveer 20 miljoen. Het grootste deel van de bevolking woont langs de zuid-en oostkust. Australië is een hoog ontwikkeld land met een vijfde-hoogste inkomen ter wereld per hoofd van de bevolking. Belangrijke industrieën richten zich op overvloedige natuurlijke hulpbronnen van Australië, met inbegrip van landbouw, tuinbouw, visserij, bosbouw, en mineralen.

Klimaat

Vanwege Australië's grote landmassa, het klimaat varieert sterk in het land. De noordelijke een derde van het land is in de tropen, terwijl de rest heeft een gematigd klimaat, met de koudste gebieden in het zuidoosten en Tasmanië. Seizoenen zijn tegengesteld van het noordelijk halfrond.Zomer gebeurt van december tot februari, de herfst van maart tot mei, de winter van juni tot augustus en in het voorjaar van september tot november.

Cultuur

Australië is een zeer veilige, vriendelijke en multi-culturele samenleving, dat is een van de meest diverse ter wereld. Bijna een kwart van de bevolking is geboren in een ander land. Naast de meervoudige immigrantenculturen, veel Nederlandse cultuur afgeleid uit zijn Aboriginalerfgoed.

Hoewel de Australische samenleving is over het algemeen heel ongedwongen, veel werkplekken en restaurants hebben dress codes. Australiërs houden zowel sport en de kunsten, waaronder film, literatuur, muziek, dans en theater. Musea en galerieën in overvloed in alle grote Australische steden.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud is vergelijkbaar met de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.Internationale studenten moeten aantonen migratie autoriteiten dat ze genoeg geld hebben om de kosten van levensonderhoud, collegegeld en de kosten te dekken tijdens hun verblijf. Studenten kunnen parttime om geld te verdienen in de richting van de kosten van levensonderhoud te werken. De jaarlijkse kosten eis vanaf 2012 was A $ 18,610 voor de student, A $ 6515 voor echtgenoot of partner van de student, een $ 3.720 voor het eerste kind van de student, en een $ 2.790 voor elk extra kind.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  769
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  67
 • Internet abonnement

  53
 • Lokaal vervoer

  103

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  13
 • Pint lokaal bier

  6

Over Australië

Hoger Onderwijs

Studierichtingen universitair onder bachelors op het bachelorniveau. Op postdoctoraal niveau, zijn afgestudeerd certificaten en diploma's worden aangeboden in aanvulling op de master en doctoraat graden. Masteropleidingen zijn verkrijgbaar in vele disciplines, met inbegrip van sociale wetenschappen, techniek, gezondheidswetenschappen, bedrijfsleven en economie. Master-opleidingen meestal sprake onderzoek of cursussen, of een combinatie van beide.

Waarom studeren in Australië?

Naast Australië zijn een geweldige plek om te wonen, Australische master's degree-programma's behoren tot de hoogste kwaliteit in de wereld. De Australische academische omgeving stimuleert de innovatie, creativiteit en onafhankelijk denken.

Australië is vastbesloten ervoor te zorgen internationale studenten hebben een goede ervaring in Australië.Instellingen die internationale studenten toe te laten moet zich houden aan een strikte set van eisen ten aanzien van marketing activiteiten, uiteraard levering, faciliteiten en diensten voor studenten, zoals juridische en gezondheidsdiensten.

Universiteiten

Vier van Australië's 39 universiteiten in de top 100 van de 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings . Deze scholen zijn de Universiteit van Melbourne (28), Australian National University (37), de Universiteit van Sydney (62), en de Universiteit van Queensland (65). Ongeveer 230.000 internationale studenten volgen hoger onderwijs programma's in Australië, met ongeveer 90.000 afgestudeerden per jaar.

Collegegeld en Programma Duur

Internationale studenten moeten lesgeld betalen voor het begin van master studies.Typische collegegeld voor masteropleidingen is A $ 15.000 tot A $ 36.000 per jaar, afhankelijk van de universiteit.

Masteropleidingen duren 1-2 jaar in beslag. De opleiding is meestal twee jaar na een bachelor diploma, maar kan een master's degree te verkrijgen in een jaar, indien de student bachelor graad werd behaald met onderscheiding.

Academisch Jaar

Het academisch jaar in Australië begint in begin maart en loopt tot eind november. De meeste scholen bieden twee semesters per jaar, maar sommige scholen gebruik maken van een trimester-systeem en andere scholen bieden zomercursussen van december tot februari.

Post-Graduate Kansen

Een master's degree in elke discipline van een Australische instelling maakt een afgestudeerde meer waardevol voor werkgevers wereldwijd.Daarnaast werd recente wetgeving aangenomen die toelaat internationale afgestudeerden van Australische instituten om een ​​post-studie werkvisum die hen in staat stelt om te werken in Australië voor maximaal vier jaar na het afstuderen te verkrijgen.

Echter, hoewel de internationale studenten kunnen in aanmerking komen om te werken in Australië na het afstuderen, studenten moeten niet onderzoeken in Australië te ondernemen voor het enige doel van de migratie. Australië biedt preferentiële migratie behandeling voor individuen op een Skilled Beroepen List, maar de migratie van geschoolde proces staat los van het studentenvisum proces. Er is geen garantie dat een student studeren voor een master's degree in Australië kunnen migreren naar Australië zal zijn.

Na het voltooien van een masteropleiding, kunnen studenten ook hun studie voort te zetten als ze worden toegelaten tot een doctoraal programma en het verkrijgen van een extra studentenvisum.

Visa Requirements

Om een ​​studentenvisum te verkrijgen, moeten de studenten worden ingeschreven in een full-time opleiding die is geregistreerd bij de Australische ministerie van Immigratie en Burgerschap (DIAC). Studenten in een korte cursus van minder dan 3 maanden kunnen studeren op een bezoeker visum. Echter, alleen studenten met een studentenvisum toegang tot de Australische gezondheidszorg en deeltijdwerk hebben. Studenten kunnen een aanvraag voor een studentenvisum als ze eenmaal een brief van aanbod of elektronische bevestiging van inschrijving.

Zorgverzekering

Australië heeft een speciale ziektekostenverzekering programma voor internationale studenten genaamd Overseas Student Health Cover (OSHC). Studenten moeten OSHC kopen voor aankomst in Australië en de dekking moet worden gehandhaafd voor de duur van het verblijf van de student op een studentenvisum. OSHC dekt medische of ziekenhuiszorg en gedeeltelijk betrekking heeft voorgeschreven medicatie en ambulances.

Tips

Een groot deel van Australië is onrustig en bezoekers moeten zich bewust zijn van de gevaren in verband met reizen in de outback. Zelfs wanneer ze niet in de outback, zonwering moet ten alle tijden gebruikt, en reizigers moeten veel water drinken.

Bosbranden zijn een gemeenschappelijk gevaar, vooral vanaf de late lente tot de zomer. Reizigers moeten behouden bewustzijn van de locatie van branden te allen tijde.

Andere gevaren zijn giftige slangen, spinnen en mariene stingers. Deze gevaren kunnen worden voorkomen met situationeel bewustzijn en geschikte kleding en schoeisel.

Visumvereisten

Voor alle studieprogramma's moet je een subklasse 500 studentenvisum aanvragen.

Het Special Category-visum (subklasse 444) is voor Nieuw-Zeelandse staatsburgers die in Australië willen studeren.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

AUD 560

De huidige kosten voor het aanvragen van een studentenvisum zijn vastgesteld op $ 560 AUD (~ 400 €). De prijs is altijd hetzelfde, ongeacht de duur van je studie. Houd er rekening mee dat deze prijs kan variëren, afhankelijk van de locatie waar u uw studentenvisum aanvraagt (Australië of aan land).

Wie kan het visum aanvragen?

Iedereen die zich als internationale student inschrijft voor een cursus van vier maanden of langer in Australië, heeft een studentenvisum nodig. Om een Australisch studentenvisum aan te vragen, moet je een onvoorwaardelijk aanbod van een plaats aan een universiteit hebben, die plaats schriftelijk hebben aanvaard en de vereiste borg voor het collegegeld hebben betaald. Het programma dat je kiest moet tussen de 12 en 52 weken duren om in aanmerking te komen voor een studentenvisum.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Online systeem

Dit subklasse 500-visum moet worden aangevraagd via het online systeem.

Website:https://www.homeaffairs.gov.au/

Hoe de aanvraag doen?

Voordat u een visum aanvraagt, moet u een bevestiging van inschrijving (COE) of een aanbiedingsbrief ontvangen waarin wordt bevestigd dat u bent toegelaten tot een cursus die is geregistreerd in het Commonwealth Register of Institutions of Courses (CRICOS).

Bij het invullen van uw online visumaanvraagformulier moet u bewijzen dat u voldoet aan:

 1. Financiële vereisten - het bedrag dat u nodig heeft om te bewijzen dat u beschikt over levensonderhoud (afgezien van collegegeld en reizen) is vastgesteld op AU$19.830 (~US$15.170) voor een jaar. U kunt ook aantonen dat uw partner of ouders bereid zijn u te steunen en dat zij minimaal AU$60.000 (~US$45.850) per jaar verdienen.
 2. Engelse taalvaardigheidsvereiste - Als je niet uit een Engelssprekend land komt (en niet ten minste vijf jaar studie in een Engelssprekend land hebt voltooid), moet je bewijzen dat je Engels kunt spreken op het vereiste niveau met IELTS , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic of Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Gezondheidseis - Van sommige studenten kan worden gevraagd om een medische en/of radiologische controle te ondergaan om aan te tonen dat ze in goede gezondheid verkeren (dit geldt bijvoorbeeld voor degenen die een opleiding tot arts, tandarts of verpleegkundige willen volgen). Behalve die uit België of Noorwegen zijn alle studenten verplicht om een Overseas Student Health Cover (OSHC) aan te schaffen.
 4. Karaktervereisten - Australische studentenvisumvereisten bepalen dat je een goed karakter moet hebben om Australië binnen te komen. Dit omvat een controle van het strafblad.

Meestal moeten studenten het volgende indienen:

 • Ingevuld aanvraagformulier voor Australisch studentenvisum (157A)
 • Betaalde visumaanvraagkosten - momenteel AU $ 550 (~ US $ 420 in de meeste gevallen
 • Kopie van de pagina met persoonsgegevens van het paspoort (sommige studenten kunnen worden gevraagd om hun paspoort fysiek te overleggen)
 • Certificaat van inschrijving of aanbiedingsbrief
 • Bewijs van voldoende geld
 • Bewijs van ziektekostenverzekering
 • Resultaten Engelse taalvaardigheidstest
 • Resultaten van de controle op het strafblad
 • Vier recente pasfoto's

Nadat u uw ondersteunende documenten heeft verzameld en gescand, moet u een account aanmaken en een aanvraag indienen met het online 'ImmiAccount'-aanvraagsysteem: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Wanneer moet je solliciteren?

Je kunt pas een Australisch studentenvisum aanvragen nadat je een Confirmation of Enrollment (CoE) hebt ontvangen van de door jou gekozen universiteit.

De meeste visumaanvragen duren vier weken om te verwerken. De duur van het studentenvisum hangt af van het programma dat je kiest. Als je in Australië studeert voor een cursus die langer dan 10 maanden duurt en eindigt aan het einde van een Australisch academisch jaar (meestal half december), is je visum meestal geldig tot 15 maart van het volgende jaar. Als uw cursus langer dan 10 maanden duurt en eindigt in januari tot oktober, is uw visum meestal twee maanden geldig na voltooiing van uw cursus.

Je kunt je studentenvisum zo vaak verlengen als je wilt, zolang je maar bent ingeschreven voor een cursus die is goedgekeurd door CRICOS.

Je kunt Australië met je studentenvisum tot 90 dagen voordat je cursus begint binnenkomen. Binnen zeven dagen na aankomst moet u uw onderwijsinstelling op de hoogte stellen van uw woonadres, en ook binnen zeven dagen als u van adres verandert.

Verwerkingstijd

4 Weeks

Werkmogelijkheden

Als je een studentenvisum hebt, mag je maximaal 40 uur per twee weken werken tijdens de looptijd en voltijds tijdens de vakanties. Werk dat een formeel, geregistreerd onderdeel van je opleiding is, valt niet onder de limiet. Als je een master studeert door onderzoek of een Ph.D. je hebt geen werkbeperkingen.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw studentenvisumaanvraag kan onder meer worden afgewezen als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt, of als u niet voldoet aan de noodzakelijke financiële, karakter- of gezondheidseisen.