Zweden

Studie in Zweden

Hoger Onderwijs in Zweden

Zweden is een wereldleider in het hoger onderwijs, met drie scholen in de top 100 wereldwijd in 2010, zoals volgorde van de Academic Ranking of World Universities . Er zijn drie niveaus van hoger onderwijs programma's - Bachelor, Master en PhD of onderzoek. De Zweedse overheid financiert ongeveer 80 procent van de kosten van het hoger onderwijs.

 

Waarom studeren in Zweden?

Ongeveer 600 masters programma's worden in het Engels gegeven en ongeveer 30.000 internationale studenten die momenteel studeren in Zweden.

Zweedse universiteiten stimuleren creativiteit, eigen initiatief en zelfstandig denken. De academische omgeving is ontspannen, met informele relaties tussen studenten en docenten. Studenten werken vaak in kleine groepen en besteden minder tijd met instructeurs.Daarnaast zijn veel masters degree programma's partner met de industrie om real-world ervaringen die academische studies te vergroten bieden.

 

Universiteiten

Zweden heeft 14 openbare universiteiten en 20 openbare hogescholen, evenals verschillende onafhankelijke instellingen zoals de Stockholm School of Economics. Er zijn veel gespecialiseerde scholen, zoals het Koninklijk Instituut voor de Kunsten en het Koninklijk Instituut voor Technologie.

 

Collegegeld en Programma Duur

Zweedse, Zwitserse, EU / EER en uitwisseling studenten betalen geen collegegeld. In 2011, universiteiten begon opladen collegegeld voor studenten uit andere landen. Elke instelling stelt zijn eigen collegegeld, ongeveer SEK 80.000 tot 140.000 per jaar. Masters graden in de kunsten kan veel hoger zijn.

De Zweedse regering heeft ingesteld twee beurzenprogramma's voor studenten die financiële steun nodig hebben.Een programma is voor studenten uit ontwikkelingslanden en omvat zowel collegegeld en levensonderhoud. Het andere programma is voor andere niet-EU/EER-studenten en dekt alleen collegegeld.

Een jaar full time studie is gelijk aan 60 uren krediet verenigbaar zijn met het European Credit Transfer System (ECTS). Er zijn twee opties voor een masters degree:

 

1. De "Masterexamen," die 2 jaar en 120 ECTS vereist, de graad kan alleen worden toegekend door universiteiten en instellingen.
2. De "Magisterexamen," die slechts 1 jaar en 60 ECTS vereist, de mate kan worden toegekend door alle instellingen voor hoger onderwijs.

 

Programma lengte hangt af van de academische discipline en de instelling die het diploma.

 

Academisch Jaar

Het studiejaar bestaat uit twee semesters, die elk ongeveer 20 weken in lengte.Het najaar semester loopt van eind augustus door het midden van januari en het tweede semester loopt van midden januari tot en met juni.

 

Post-Graduate Kansen

Bedrijven waarderen het innovatief denken, praktische ervaring en teamwork vaardigheden die afgestudeerden van de Zweedse instellingen bezitten. Internationale studenten zijn van harte welkom om te blijven in Zweden nadat ze afstuderen als zij werk kunnen vinden, vooral in gebieden waar een tekort aan arbeidskrachten bestaat zoals engineering en accounting.

 

Visa Requirements

De meeste niet-EU/EER studenten die van plan om te verblijven voor meer dan drie maanden moet een verblijfsvergunning krijgen voordat ze aankomen in Zweden. De verblijfsvergunning kost SEK 1000 en is niet terugbetaalbaar, daarnaast moeten de leerlingen niet gelden voor de vergunning tot ze voor full-time studie is geaccepteerd en betaald voor hun eerste termijn.Studenten van plan een verblijf van minder dan drie maanden vereisen slechts een visum. Specifieke eisen verschillen per land.

Non-Nordic EU / EER-studenten mogen in Zweden verblijven meer dan drie maanden zonder verblijfsvergunning, maar moeten zich registreren bij de immigratiedienst binnen drie maanden na aankomst en tonen het bewijs van studies hoger onderwijs, de ziektekostenverzekering, en de kosten van levensonderhoud.

 

Zorgverzekering

Nordic, de EU / EER en Zwitserse studenten moeten registreren voor de ziektekostenverzekering in hun eigen land en een Europese ziekteverzekeringskaart krijgen. Zweden heeft ook wederzijdse medische voordelen met enkele landen, dus studenten moeten controleren om te zien of ze in aanmerking komen voor deze uitkering eerder op zoek naar een andere verzekering.

Studenten uit andere landen komen in aanmerking voor de Zweedse voordelen voor de gezondheid als ze verblijven in Zweden voor meer dan een jaar te studeren.Dit voordeel is niet automatisch; studenten moeten inschrijven bij hun lokale belastingkantoor en het voordeel kan enkele maanden duren om vast te stellen. Studenten die een verblijf van minder dan een jaar moeten hun eigen ziektekostenverzekering te verkrijgen, maar veel universiteiten hebben goedkope programma's voor studenten.

 

Tips

Internationale studenten die een verblijfsvergunning nodig hebben dienen hun verblijf te plannen ruim van tevoren, als het proces kan heel lang.

Hoewel Zweden is lid van de EU, het land gebruikt nog steeds de kroon (SEK) voor valuta. Populaire creditcards zoals Visa, Mastercard en Eurocard worden op grote schaal door het hele land geaccepteerd.

Over Zweden

Zweden is gevestigd in Noord-Europa en wordt begrensd door Finland, Noorwegen en de Baltische Zee en de Noordzee. Zweden is bekend om literatuur, film, mode, en een universele gezondheidszorg. De gemiddelde levensverwachting voor vrouwen is 83,5 jaar en voor mannen 79,5 jaar, dat is een van de langste in de wereld. Belangrijke industrieën omvatten hout, ijzererts, telecommunicatie, auto's, en farmaceutica.

 

Klimaat in Zweden

Zweden heeft een relatief mild klimaat. In Stockholm, de gemiddelde temperatuur in januari is ongeveer -3 graden C en de gemiddelde temperatuur in juli is een koele 17 graden C. Hoewel Stockholm ontvangt slechts ongeveer 6 uren daglicht in januari, 18 uur per dag zijn normaal in de zomer.

 

Cultuur

Zweedse cultuur draait rond de seizoenen.Zweden hebben een zeer actieve levensstijl en brengen daglicht in de zomer deel te nemen aan outdoor sporten, openlucht theaters en muziekfestivals. Donkere avonden in de winter trekken mensen aan indoor-activiteiten zoals films. Zweden zijn ook bekend voor het bevorderen van duurzame levensstijl, met de nadruk op biologische voeding, biologische kleding, recycling, afvalverwerking en energiebesparing.

 

Kosten van levensonderhoud

Minimale maandelijkse kosten voor een student (exclusief les-en collegegeld) zal ongeveer SEK 7.000 (ongeveer € 700), vooral voor voedsel en onderdak. Studenten zijn verplicht om aan te tonen aan de Zweedse migratiedienst dat zij over voldoende financiële middelen om te leven in Zweden. Huidige bedragen per maand gedurende tien maanden per jaar zijn SEK 7300 voor de student, SEK 3500 voor een echtgenoot, en SEK 2100 voor elk kind. Deze bedragen kunnen worden verlaagd voor studenten die kunnen aantonen dat ze gratis onderdak.Studenten zijn ook toegestaan ​​om te werken terwijl zij naar school.

Scholen

Scholen en universiteiten in Zweden

Online scholen en universiteiten in Zweden