Zuid-Afrika

Studeren in Zuid-Afrika

Hoger Onderwijs in Zuid-Afrika

Hoger onderwijs en opleiding omvat zowel undergraduate en graduate graden, zoals bachelor-, master-en doctoraal niveau. Zowel publieke als private instellingen voor hoger onderwijs bestaan, met inbegrip van universiteiten, technische universiteiten, en uitgebreide instellingen. De universiteiten bieden traditionele theorie en onderzoek-georiënteerde graden, de andere instellingen richten zich op professionele en beroepsonderwijs en-opleiding.

 

Waarom studeren in Zuid-Afrika?

Naast de mogelijkheid om te studeren in het Engels binnen een multiculturele omgeving, Zuid-Afrika heeft vele wereldklasse scholen van het hoger onderwijs die state-of-the-art onderzoek zijn onder andere samen met de opleidingen van hoge kwaliteit master. Zuid-Afrika heeft drie universiteiten in de top 400 universiteiten wereldwijd, zoals volgorde van de 2012-2013uk / wereld-universiteit-rankings / "> Times Higher Education World University Rankings.

 

Universiteiten in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft 23 staat gefinancierde instellingen voor hoger onderwijs, dat master-opleidingen aanbieden, waaronder 11 universiteiten, 6 technische universiteiten, en 6 uitgebreide instellingen. Particuliere instellingen bestaan ​​ook, in totaal 115. Programma's worden aangeboden in de meeste academische disciplines, en masters in bedrijfskunde, economie en financiën zijn vooral populair. Internationale studenten zijn welkom en maken gebruik van dezelfde aanvraagprocedures als Zuid-Afrikaanse staatsburgers.

 

Collegegeld en Programma Duur

De jaarlijkse collegegeld voor master studies varieert sterk per programma en de school, maar is over het algemeen laag in openbare scholen, van ongeveer $ 1.500 tot $ 5.000 (US); particuliere scholen zijn iets hoger. Masteropleidingen ook variëren in duur, maar zijn meestal 1-2 jaar.

 

Academisch Jaar

Het academisch jaar loopt van februari tot december en omvat twee semesters. Elk semester bestaat meestal uit zes weken les, een week pauze, daarna zeven weken les, en tenslotte een week voor de studie (genaamd swot week) en dan examens.

 

Post-Graduate Kansen

Veel multinationals opereren in Zuid-Afrika, en afgestudeerden met masters zullen tal van mogelijkheden te vinden voor de werkgelegenheid, of ze zijn Zuid-Afrikaanse onderdanen of expats. Industriesectoren die momenteel groeien uit de automobiel-, informatietechnologie, communicatie, mijnbouw-, bank-en dienstverlening. De overgrote meerderheid van de banen zijn geconcentreerd in Kaapstad, Port Elizabeth, Durban, Pretoria en Johannesburg. Om een ​​werkvergunning te krijgen, moet een internationale student meestal eerst een jobaanbieding voor een positie die niet lokaal kunnen worden ingevuld.Echter, kunnen studenten van de vaardigheden in gespecialiseerde gebieden of hooggekwalificeerde deskundigen op bepaalde terreinen kunnen een werkvergunning te verkrijgen, zelfs zonder een specifieke jobaanbieding.

 

Visa Requirements

Internationale studenten studeren in Zuid-Afrika zijn verplicht om een ​​studie vergunning hebben voordat ze het land naar school te gaan voeren. Vergunning van een bezoeker kan niet worden ingewisseld voor een studie vergunning na aankomst. Zodra een student heeft aan een universiteit is geaccepteerd, kunnen ze een aanvraag voor een studie vergunning op het kantoor van Zuid-Afrika in hun thuisland.

 

Zorgverzekering

Internationale studenten zijn verplicht om Zuid-Afrikaanse verkrijgen ziektekostenverzekering, zelfs als ze worden gedekt door de ziektekostenverzekering in hun thuisland. Het bewijs van deze dekking is vereist bij het aanvragen van de studie visum. Studenten moeten betalen voor het gehele academisch jaar van tevoren, maandelijks of andere betalingen zijn niet toegestaan.

 

Tips

Hoewel het Engels in de overheersende taal voor openbare uitwisselingen en bedrijfsleven in Zuid-Afrika, het land heeft 11 officiële talen, waaronder Afrikaans (een afgeleide van het Nederlands), Ndebele, Noord-Sotho, Sotho, Swazi, Tswana, Tsonga, Venda, Xhosa en Zulu . Studenten kunnen ondervinden inheemse talen in het hele land, maar de meeste Zuid-Afrikanen kunnen meer dan een taal te spreken en Engels is wijd en zijd bekend.

Sporten zijn erg populair in Zuid-Afrika, met de grote sporten zijn voetbal, rugby en cricket. Andere sporten met grote achterban en internationale aanwezigheid onder meer zwemmen, golf, boksen en tennis.

Over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is gelegen op het meest zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent, waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Het grenst aan Namibië, Botswana, Zimbabwe, Swaziland en Mozambique. Daarnaast is het kleine land van Lesotho volledig vervat in Zuid-Afrika. Zuid-Afrika is het thuis van meer dan 50 miljoen inwoners die afkomstig zijn uit een breed scala van culturen en religies en die een veelheid van talen te spreken. Zuid-Afrika is het meest geïndustrialiseerde land van Afrika. De munteenheid is de Zuid-Afrikaanse Rand (R), die een wisselkoers van ongeveer 0,1 USD heeft.

 

Klimaat

Zuid-Afrika is op het zuidelijk halfrond, zodat de seizoenen tegengesteld zijn die van het noordelijk halfrond - zomer is in januari en de winter is in juli.De Zuid-Afrikaanse kust is meer dan 2.500 km lang, maar veel van het land grenzend aan de kust is bergachtig, die vervolgens verandert in een hoog plateau in het binnenland. Het noordelijke deel van het land wordt een woestijn.

Overall, Zuid-Afrika heeft een relatief droog klimaat, en de temperaturen hebben de neiging om enigszins lager dan landen op vergelijkbare breedtegraden vanwege het bergachtige terrein en de hoge interieur plateau. Interieur temperatuur zelden boven de 30 graden C in de zomer. In Kaapstad, de maximale temperaturen in de zomer zijn ongeveer 26 graden C en minimum temperaturen in de winter zijn ongeveer 7 graden C.

 

Cultuur

Zuid-Afrika beschikt over een breed scala van levensstijlen en landschap met iets voor iedereen, van kosmopolitische stedelijke omgevingen en rustige historische steden te bergen voor klimmen en wandelen tot woestijnen voor safari's en stranden om te surfen en duiken.Naast de culturele instellingen, zoals musea en galeries en evenementen zoals theater, dans en festivals, een belangrijke halte voor bezoekers is het Apartheid Museum in Johannesburg. Het museum biedt een krachtige inzicht in het land soms gewelddadig verleden en de reis naar herstel en verzoening.

Zuid-Afrikaanse keuken is zwaar op basis van vlees en barbecue is een favoriete bereidingswijze. Zuid-Afrika wordt ook steeds meer bekend als producent van fijne wijnen.

 

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Zuid-Afrika is relatief laag in vergelijking met andere hoogontwikkelde landen. Een een-slaapkamer appartement kost ongeveer $ 350 - $ 450 US per maand, en nutsbedrijven lopen nog eens $ 100 US of zo. Een goedkope maaltijd kost ongeveer $ 7 VS en een redelijk geprijsde drie-gangen maaltijd voor twee kan worden gevonden voor ongeveer $ 30 US.