Wetenschapscommunicatie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

Het veld van wetenschapscommunicatie en publieke betrokkenheid bij wetenschap geniet momenteel een ongekende groei.

Dit wordt gedreven door een grotere behoefte om de impact te demonstreren van publiek gefinancierd onderzoek, de noodzaak om onderzoek te waarderen, meer aandacht van de overheid te vragen en een verlangen naar een sterkere bewijsbasis voor beleid.

Op het raakvlak tussen wetenschappelijk onderzoek en verschillende publieke groepen ontstaan ​​veel carrièremogelijkheden.

Je zult een verscheidenheid van wetenschapscommunicatie en publieke engagementkwesties en -methodieken ervaren. In dit proces ontwikkel je kritisch denkende vaardigheden en zelfevaluatievaardigheden door reflectieve oefeningen.

Het leren dat wordt behaald met de ene cursus is overdraagbaar naar andere cursussen, waardoor interconnectie over het programma heen gewaarborgd is.

Dit programma is verbonden aan de Global Academies van de universiteit.

Programmastructuur

Deze MSc is een programma van twaalf maanden, verdeeld over drie semesters. Het laatste semester bestaat uit een keuze van onderzoeks- of praktijkgericht project. Studenten voltooien ook plaatsingen in een organisatorische setting.

Lesmethoden bevatten een mix van lezingen, individuele en kleine groepsactiviteiten en praktijkgerichte sessies. Lesmethoden zullen worden ontworpen om de praktijken in wetenschapscommunicatie en publieke betrokkenheid te 'modelleren'.

Verplichte vakken

 • Wetenschap en samenleving
 • Principes en praktijk van wetenschapscommunicatie en publiek engagement
 • De rol van sociale media in wetenschapscommunicatie
 • Wetenschappelijk onderwijs
 • Dialoog voor wetenschapscommunicatie en publiek engagement
 • Wetenschapsbeleid en praktijk

posities

Studenten zullen ook twee stages voltooien op openbare engagement-werkplekken.

De Universiteit van Edinburgh heeft uitstekende verbindingen met veel organisaties en biedt onder meer nationaal museum Schotland, het Edinburgh International Science Festival en stages in beleid en onderwijs.

Carrièremogelijkheden

Er is een aanzienlijke toename van de beschikbare mogelijkheden voor wetenschappers met de specialistische kennis, vaardigheden en attributen die nodig zijn om de rollen op het raakvlak tussen wetenschappelijk onderzoek en het publiek na te streven.

Deze rollen zijn te vinden in bijvoorbeeld instellingen voor hoger onderwijs, musea, science centers, wetenschappelijke verenigingen en adviesbureaus voor democratische besluitvorming.

Voorbeelden van specifieke rollen zijn onder meer Engagement Managers, Informatie en Education Officers, Policy and Knowledge Brokers.

Toelatingseisen

Een Britse 2: 1 graad, of zijn internationale equivalent, in een wetenschapsgerelateerd onderwerp.

We zullen je aanvraag ook in overweging nemen als je een UK 2: 1-graad of het internationale equivalent ervan in een andere discipline hebt.

Engelse taalvereisten

Alle aanvragers moeten een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

 • een undergraduate of master degree, die werd onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekend Engels land zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration

 • IELTS Academic: totaal 7,0 (ten minste 6,5 in elke module)

 • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 23 in elke module)

 • PTE (A): totaal 67 (ten minste 61 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden"; de secties "Vaardigheden inschakelen" worden niet in aanmerking genomen)

 • CAE en CPE: totaal 185 (minstens 176 in elke module)

 • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Graden die in het Engels worden onderwezen en beoordeeld, mogen niet meer dan drie jaar oud zijn aan het begin van je opleiding. Taalproeven mogen niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding.

Lees meer over onze taalvereisten:

 • Engelse taalvereisten

Vergoedingen en kosten

Je bent verantwoordelijk voor het veiligstellen van de financiering om al je collegegeld, extra kosten en kosten voor levensonderhoud te dekken voor de duur van je studie.

Beurzen en financiering

Britse staatsburgers, mensen met een vaste status en een aantal EU-onderdanen die niet in het VK wonen, kunnen in aanmerking komen voor een postuniversitaire lening tegen honoraria - en in sommige gevallen kosten van levensonderhoud.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Lees Minder