Wereldwijde ontwikkeling en ondernemerschap

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Als je gepassioneerd bent door de complexe mechanismen van de wereldmarkt of als je een ondernemersgeest hebt, zal dit programma je op het goede pad brengen.

Dit Global Development and Entrepreneurship- programma wordt volledig in het Engels gegeven en biedt u de tools die u nodig hebt om internationale markten te betreden en te exploiteren, vooral opkomende markten, en om zakelijke groeiprocessen in een internationale context te begrijpen. Het programma geeft je de mogelijkheid om succesvolle ondernemers en directeuren van zowel Italiaanse als internationale bedrijven te ontmoeten en te leren. Je kunt ook je eigen internationale ervaring opdoen door je aan te melden om je programma als een dubbele graad af te ronden bij de École Management Strasbourg in Frankrijk. Het programma biedt studiebeurzen voor het toetreden tot de beroepsbevolking dankzij de Luciano Iglesias Foundation.

139663_44976304235_30e2c781f5_k.jpg

PROGRAMMA STRUCTUUR

Het programma biedt twee Engelstalige curricula of studietrajecten:

 1. Wereldmarkten
 2. ondernemerschap

Gedurende twee jaar combineren beide paden cursuswerk met seminars en andere culturele en educatieve activiteiten waarbij ondernemers en de directeuren van Italiaanse en internationale bedrijven betrokken zijn.

Een dubbele graad met de École Management Strasbourg (Frankrijk) is mogelijk, waardoor je een masterdiploma in International & European Business kunt behalen door het eerste studiejaar aan Ca 'Foscari en het tweede in Frankrijk te volgen.

139664_29966868677_f7c8b6e23a_h.jpg

START JE CARRIÈRE

Als afgestudeerde ben je klaar om een carrière na te streven als venture capitalist, ondernemer, expert op internationale markten, buitenlandse salesmanager, exportmanager of manager die verantwoordelijk is voor financiën, controle en bedrijfsboekhouding. U kunt op de volgende gebieden werkgelegenheid zoeken:

 • Commercialisering en promotie van goederen en diensten
 • Commercialisering van informatietechnologie en communicatie
 • Aankoop van goederen en diensten
 • Marktanalyse
 • Economische systeemanalyse

106725_28435437906_de41e0600f_o.jpg

Kom bij ons afstuderen op Piazza San Marco!

TOELATINGSVOORSCHRIFTEN EN TOELATING

Om voor toelating in aanmerking te komen, moet u voldoen aan bepaalde curriculaire vereisten. Je moet daarom 60 ECTS hebben behaald in de volgende velden:

 • Bedrijf
 • Economie
 • Wet
 • Statistische wiskunde

Kijk voor meer specifieke informatie op de officiële webpagina van het programma of neem contact met ons op!

Je hebt ook een gecertificeerde kennis van het Engels op B2-niveau nodig.

BEZOEK ONS ONLINE APPLICATIEPLATFORM APPLY.UNIVE.IT !

139665_44882365341_6aa4254ca6_b.jpg

VERGOEDINGEN EN FINANCIERING

Afhankelijk van uw nationaliteit variëren de vergoedingen van 700 tot 2100 euro. Neem contact met ons op om te weten hoeveel uw vergoeding zou zijn!

Voor goed presterende internationale studenten biedt Ca 'Foscari:

 • vrijstellingen van verlengbaar collegegeld
 • eenmalige beurzen van € 5.000

De regionale overheid biedt ook financiële steun aan internationale studenten uit gezinnen met een laag inkomen waarvoor je na inschrijving een aanvraag kunt indienen.

STUDENTENERVARING

Het leven in Ca 'Foscari is zowel lonend als stimulerend dankzij een breed scala aan activiteiten en evenementen georganiseerd door zowel de universiteit als de studenten zelf. Je kunt deelnemen aan studentenclubs en sport, en profiteren van alles wat de stad zelf te bieden heeft, van internationale culturele evenementen tot enkele van 's werelds mooiste kunst en architectuur. En als u ervoor kiest om in het historische centrum van Venetië te wonen, zult u zeker genieten van lokaal en duurzaam leven dankzij het feit dat de afstanden beheersbaar zijn en er geen auto's of verkeer zijn om mee te concurreren.

Waarom zou u, om het perspectief van een insider te krijgen, geen online chat met een huidige internationale student boeken?

Bekijk ook zeker ons Instagram-account voor internationale studenten, @studentlifeinvenice, voor een kijkje in het leven in Ca 'Foscari!

139666_44853321052_70ac8cc6d3_k.jpgTreviso-campus

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Originally established as Italy’s first business school in 1868, Ca’ Foscari University of Venice is now a multidisciplinary institution offering a wide range of study programs in economics and manage ... Lees meer

Originally established as Italy’s first business school in 1868, Ca’ Foscari University of Venice is now a multidisciplinary institution offering a wide range of study programs in economics and management, modern languages, the humanities and the sciences. Globally, the QS World University Rankings place Ca’ Foscari among the top 100 universities for Modern Languages, the top 150 for History, the best 200 for Linguistics and Geography, and the top 250 for Economics and Econometrics as well as Accounting and Finance. Lees Minder
Venetië , Venetië , Venetië , Venetië , Venetië , Treviso , Roncade + 6 Meer Minder