Web-meester en digitaal ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van de Master in Web Design en Digital is om een ​​reeks van professionals die weten hoe om te werken aan de realisatie van digitale media projecten, produceren en delen van content en diensten door middel van sociale media vormen. Het programma biedt een educatieve reis die door het gebied van ontwerp, digitale marketing en nieuwe technologieën gaat. Studenten zo hun vaardigheden te stimuleren op het gebied van ontwerp met de strategische visie, technische kennis en het gebruik van de taal om projecten te beheren en coördineren van alle fasen van de evolutie en de ontwikkeling van het proces. Het curriculum varieert van de creatieve richting van de bevoegde focussen op web marketing en communicatie. Het educatieve programma is gericht op de theorie en de praktijk uitgevoerd in de laboratoria; processen van cruciaal belang voor het leren en kennisverwerving. De projecten volgen een workflow dat de definitie van de digitale strategie en de doelstellingen, het concept en ontwerp van informatie aan de programmering voor / back-end omvat. Nemen als een punt van belang om "user experience" van sociale media, het programma onderzoekt de mechanismen die bedrijven passen hun bedrijf aan de nieuwe scenario moeten de inhoud en de navigatie-uitwisseling tussen sites en sociale platforms en omgekeerd integreren. De cursus als geheel, biedt de student met de professionele capaciteit om de dialoog met de verschillende figuren die betrokken zijn bij de digitale communicatie proces.

ENTRY

De Master is gericht op afgestudeerden in Communicatie, Fotografie, Architectuur en Design, Computer Engineering, Computer Science of gelijkwaardig; en kandidaten die een belangrijke professionele ervaring in de sector. Aantal beperkte ruimtes. De toelating proces is gebaseerd op de evaluatie van CV, portfolio en een interview. De aanvraag voor toelating moeten worden gericht aan de Academic Office SPD.

DUUR

De cursusduur is 15 maanden, van oktober tot december het volgende jaar. Aanwezigheid is verplicht - voltijds - 1500 uur inclusief klassikale lessen, het uitvoeren van projecten en podium.

STAGE

Aan het einde van de didactische programma, zal afgestudeerden in staat zijn om een ​​stage van drie maanden bij bedrijven, organisaties of instellingen in de sector.

TAAL

De Master in in het Engels gegeven.

DIPLOMA

Na het overwinnen van het eindexamen, zal de student een universitair masterdiploma uitgegeven door IULM en SPD ontvangen. Het programma is 60 studiepunten CFU / ECTS.

Laatst bijgewerkt op dec 2015

Over de school

Since 1954 this school has worked with Italian design, seen it grow and develop into what we know it as today. The artist Nino di Salvatore set up SPD in 1954. As a painter and sculpturer, he has capt ... Lees meer

Since 1954 this school has worked with Italian design, seen it grow and develop into what we know it as today. The artist Nino di Salvatore set up SPD in 1954. As a painter and sculpturer, he has captivated and brought together artists, designers, professionals and students from across five different continents. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe have all taught at SPD. Lees Minder