Studie Masters Programma's in Vietnam

Master Programma's in Vietnam 2018/2019

Studie in Vietnam

Hoger Onderwijs in Vietnam

Hoger onderwijs in Vietnam is begonnen met een grote transformatie. De "Wet op het Hoger Onderwijs" in werking getreden in januari 2013 met het doel om te hervormen en te reguleren hoger onderwijs als Vietnam beweegt in de richting van een kenniseconomie.De wet voorziet in extra investeringen in instellingen voor hoger onderwijs evenals waardoor voor autonomie met betrekking tot instelling van het collegegeld, de toekenning van graden, het beheren van academische zaken en kiezen voor accreditatie. Universiteiten kunnen ook vormen samenwerkingsverbanden met de industrie, het opzetten van wetenschappelijke en technologische centra, verdienen inkomsten uit wetenschap en technologie-investeringen en de eigenaar van de rechten op uitvindingen.

 

Waarom studeren in Vietnam?

Instellingen voor hoger onderwijs in Vietnam bieden een breed scala van programma's en sommige scholen zich specialiseren in bepaalde gebieden. Bijvoorbeeld, Ho Chi Minh Stad is gespecialiseerd in wetenschap en technologie, terwijl Hanoi University is gespecialiseerd in taal studies, maar biedt ook programma's in het Engels op het gebied van business, finance, accounting, internationale studies en informatietechnologie.In aanvulling op het verkrijgen van een master's degree in Vietnam, zullen de studenten studeren in een multi-culturele omgeving die een onderdompeling geeft in de cultuur van Zuidoost-Azië. Particuliere internationale scholen in Vietnam hebben een zeer diverse studenten en medewerkers, verschillende perspectieven en frisse ideeën samenbrengen van over de hele wereld. Internationale scholen hebben een breed scala van masteropleidingen, van MBA's tot engineering, allemaal in het Engels gegeven.

 

Universiteiten

Vietnam heeft zowel publieke als private universiteiten. Openbare universiteiten opereren op nationaal niveau (Hanoi en Ho Chi Minh Stad) of op regionaal niveau (Thai Nguyen, Hue en Da Nang). Met de nieuwe onderwijswet, particuliere instellingen die werken op een non-profit basis voorrang krijgen ook van de overheid met betrekking tot landgebruik, belastingen, investeringen en opleiding van het personeel.De nieuwe wet beschrijft ook drie soorten universiteiten: onderzoek gebaseerde, applicatie-based en experiment-based.

 

Collegegeld en Programma Duur

Jaarlijkse collegegeld op openbare scholen is laag, van gratis tot ongeveer $ US 1000 voor Vietnamese studenten. Internationale studenten betalen prijzen vanaf ongeveer $ US 1.000 tot $ US 2.500 per jaar. Prive-scholen zijn iets duurder, met een totale programma collegegeld varieert van ongeveer $ 30.000 tot US $ US 40,000. De meeste master-opleidingen kunnen worden afgerond in 1-2 jaar, afhankelijk van het programma en of de student woont fulltime of parttime.

 

Academisch Jaar

Het academisch jaar op de meeste scholen is gebaseerd op semesters en begint in begin september. Eerste semester klassen concluderen in het begin van januari, gevolgd door examens en een vakantieperiode voor Tet, het nieuwe maanjaar. Tweede semester loopt van half februari tot eind juni, gevolgd door examens.Sommige scholen maken gebruik van een trimester systeem, dat drie 16-weken semesters omvat.

 

Post-Graduate Kansen

De overgrote meerderheid van de mensen die werkzaam zijn in Vietnam zijn werkzaam in zowel de landbouw of de dienstensector (ongeveer driekwart van de werknemers). Verwerkende industrie zijn over de opkomst, en vele multi-nationale bedrijven nu zaken doen in Vietnam. Belangrijke producten in Vietnam geproduceerd omvatten schoenen, kleding, mariene producten, elektronica, ruwe olie en machines. Internationale studenten die een baan in Vietnam na het behalen van hun master's degree na te streven moet eerst krijgen een aanbod van werkgelegenheid. De potentiële werkgever zal dan zorgdragen voor de benodigde werkvergunning, die een strafblad cheque en een gezondheids-of medisch certificaat omvat.In het algemeen, de regering van Vietnam laat alleen hoog gekwalificeerde internationale werknemers en verwacht aanvragers ten minste vijf jaar ervaring of beroepskwalificaties hebben, maar moeten de meeste werknemers met een master's graden in staat zijn om deze drempel te ontmoeten.

 

Zorgverzekering

Internationale studenten zullen particuliere ziektekostenverzekering of de verzekering van hun thuisland nodig. Sommige particuliere instellingen zijn gezondheidsdiensten in het collegegeld en de kosten, de kosten laag is, meestal ongeveer $ US 20 per semester.

 

Tips

Vietnamese munt is de Vietnamese Dong (VND) en muntbiljetten hebben grote waarden, zoals de 500.000 en 50.000. Vergeet niet te kijken naar het aantal nullen!

Over Vietnam

Vietnam ligt in Zuidoost-Azië op het Indochina Schiereiland. Naast een kustlijn langs de Zuid-Chinese Zee in het oosten, het land heeft grenzen met China, Laos en Cambodja. In de afgelopen twee decennia, is Vietnam uitgegroeid tot een zich snel ontwikkelende economie en de belangrijkste toeristische bestemming. Archeologisch bewijs toont aan dat mensen hebben geleefd in Vietnam voor tienduizenden jaren, en het land heeft een zeer rijke geschiedenis en cultuur als gevolg. Geografie van het land is overwegend heuvelachtig en bedekt met tropische bossen.

 

Klimaat

Het klimaat varieert aanzienlijk in heel Vietnam als gevolg van verschillen in lengte en hoogte. Hoewel nog steeds regenachtig, de winter is het droger seizoen en loopt van ongeveer november tot april. Temperaturen in Ho Chi Minh-stad in het zuiden van het land zijn relatief constant, variërend van ongeveer 21 graden C tot 28 graden C voor het grootste deel van het jaar.Echter, noordelijke gebieden zie meestal veel meer variatie, gaande van dieptepunten van ongeveer 5 graden C in januari tot pieken van ongeveer 37 graden C in augustus.

 

Cultuur

Vietnamese cultuur plaatst een premie op familie en de gemeenschap waarden. Belangrijke culturele symbolen zijn draken, vogels, schildpadden en paarden. Vietnamese klassieke muziek en literatuur zijn beide zeer goed ontwikkeld en hebben wortels die teruggaan tot de 13e eeuw. Vele festivals Vietnamese cultuur viert plaatsvinden in het hele land, met de grootste feesten gereserveerd voor Tet, het Nieuwjaar vieren op het einde van januari. Voetbal en vechtsporten zijn populaire sporten, hoewel westerse sporten zoals badminton en tennis zijn ook populair.

 

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud is relatief laag.On-campus huisvesting kan worden gevonden voor ongeveer $ US 1.200 tot $ US 1,600 per semester, deze prijs is inclusief alle nutsvoorzieningen, meubels en internet service.

 

Visa Requirements

Studenten kunnen Vietnam invoeren op een toeristenvisum en vervolgens converteren naar een studentenvisum zodra ze zijn ingeschreven in hun studie. Studenten kunnen van toepassing zijn voor deze verandering bij de vreemdelingenpolitie, maar in veel gevallen de school waar zij zijn ingeschreven of een reisorganisatie kan helpen met het papierwerk. Studenten kunnen de oorspronkelijke toeristenvisum door de Vietnam consulaat in hun land of door middel van een Vietnamese reisbureau verkrijgen.

Feiten over Vietnam

Vietnam, officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is de meest oostelijke land op de Indochina schiereiland in Zuidoost-Azië. Economische groei van Vietnam 's is een van de hoogste in de wereld sinds 2000, en in 2011 had de hoogste Global Growth Generators Index onder 11 grote economieën. Productie-, informatie-technologie en high-tech industrie vormen nu een grote en snel groeiende deel van de nationale economie. Hoewel Vietnam is een relatieve nieuwkomer in de olie-industrie, is het momenteel de derde grootste olieproducent in Zuidoost-Azië.

 

Hoofdstad: Hanoi
Officiële Talen: Vietnamees
Overheid: Marxistisch-Leninistische eenpartijstaat
Bevolking: 90388000
Bruto Binnenlands Product: $ 320.677000000000
Valuta: Đồng (₫) (VND)
Tijdzone: (UTC 7)