UPEACE - UNITAR MA in ontwikkelingsstudies en diplomatie

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

133530_UPEACE-UNITAR.jpg

De "Master of Arts in ontwikkelingsstudies en diplomatie" is een interdisciplinair en holistisch programma dat de kennis van de student op het gebied van ontwikkelingsstudies, duurzaamheid en diplomatie zal verbreden. Het zal hen ook voorzien van de vereiste soft skills voor een succesvolle internationale carrière op elk van de expertisegebieden. Het wordt zowel online als persoonlijk aangeboden op de UPEACE-campus in Costa Rica. Tijdens het programma analyseren de studenten de verschillende dimensies van ontwikkeling. Ze zullen met name de milieu-, sociale, economische en menselijke dimensies onderzoeken, evenals de theorie en praktijk van diplomatie in de 21e eeuw.

Voor wie is het?

Het programma is bedoeld voor afgestudeerde studenten, diplomaten, overheidsfunctionarissen, vertegenwoordigers van ngo's, internationale ambtenaren of specialisten uit de particuliere sector die hun kennis op het gebied van ontwikkelingsstudies, duurzaamheid, internationaal zakenbeheer en diplomatie willen versterken. (oog in oog)

Voordelen

 • Door de Verenigde Naties onderschreven en erkend.
 • Gedoceerd door ervaren beoefenaars, VN-medewerkers, diplomaten en vooraanstaande experts.
 • Inclusief een studiereis naar Genève en Den Haag en op vaardigheden gebaseerde sessies voor een succesvolle internationale carrière.
 • Ondersteunt een interdisciplinaire aanpak om holistisch onderwijs te bieden.
 • Voorziet in de behoefte van studenten aan flexibiliteit door het aanbieden van diverse optionele modules en wekelijkse seminars).

leerdoelen

Aan het einde van het masterprogramma moeten studenten:

 • Een diep begrip hebben van de theorie en praktijk van ontwikkelingsstudies, internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling.
 • In staat zijn om de verschillende dimensies van ontwikkeling te evalueren.
 • Een diepgaand begrip hebben van de theorie en praktijk van diplomatie.
 • In staat zijn om het verband tussen diplomatie, het VN-systeem en de huidige hedendaagse uitdagingen te beoordelen.
 • In staat zijn om belangrijke soft skills toe te passen in een internationale werkomgeving.

Snelle feiten

 • Data: 24 augustus 2020-08 juni 2021 (op de campus) * / 07 september 2020-11 maart 2020 (online)
 • Duur: 1 jaar
 • Collegegeld: $ 19.500,00 (op de campus) / $ 8.500,00 (online)

* De MA heeft twee verschillende tracks, één op de campus en één online.

Field Trip naar Genève en Den Haag

De professionele groei van studenten is de prioriteit van UNITAR. De gemengde methodologie van de master biedt bijzondere aandacht voor loopbaanrelevante ontwikkeling van vaardigheden. In dit opzicht zullen studenten de kans krijgen om uit de eerste hand inzicht te krijgen van ervaren professionals uit de internationale ontwikkelingsarena met de Master Field Trips naar Genève en Den Haag

133529_133476_PalaisdesNations.png

Jean-Marc Ferré / VN-foto

Over UNITAR

Het United Nations Institute for Training and Research (UNITAR) biedt innovatieve leeroplossingen voor individuen, organisaties en instellingen om de wereldwijde besluitvorming te verbeteren en acties op landniveau te ondersteunen voor het vormgeven van een betere toekomst.

UNITAR is in 1963 opgericht om jonge diplomaten uit de pas onafhankelijke VN-lidstaten op te leiden en uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om door de diplomatieke omgeving te navigeren.

Door de jaren heen heeft UNITAR unieke expertise en ervaring opgedaan in het ontwerpen en leveren van een verscheidenheid aan trainingsactiviteiten. We zijn een toonaangevend instituut geworden in het aanbieden van op maat gemaakte en creatieve leeroplossingen aan instellingen en individuen uit zowel de publieke als de private sector.

UNITAR homepage

UNITAR's catalogus

Over UPEACE

De Universiteit voor Vrede werd opgericht als een Verdragsorganisatie met een eigen Handvest in een Internationale Overeenkomst aangenomen door de Algemene Vergadering in resolutie 35/55 van 5 december 1980, met als missie "de mensheid een internationale instelling voor hoger onderwijs te bieden voor vrede en met als doel om onder alle mensen de geest van begrip, tolerantie en vreedzaam samenleven te bevorderen, de samenwerking tussen volkeren te stimuleren en obstakels en bedreigingen voor wereldvrede en vooruitgang te helpen verminderen, in overeenstemming met de nobele ambities die in het Handvest zijn verkondigd van de Verenigde Naties. "

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

An autonomous UN body established in 1963, the United Nations Institute for Training and Research (www.unitar.org) is a training arm of the United Nations System, and has the mandate to enhance the ef ... Lees meer

An autonomous UN body established in 1963, the United Nations Institute for Training and Research (www.unitar.org) is a training arm of the United Nations System, and has the mandate to enhance the effectiveness of the UN through diplomatic training, and to increase the impact of national actions through public awareness-raising, education and training of public policy officials. Lees Minder
Genève , Zwitserland Online , San Jose + 2 Meer Minder