Tsjechië

Studie in Tsjechië

De Tsjechische Republiek heeft de oudste instelling voor hoger onderwijs in Midden-Europa, de Charles University. Gelegen in Praag, werd de school opgericht in 1348.

Moderne Tsjechische hoger onderwijs maakt gebruik van de drie cyclus structuur van bachelor-, master-en doctoraal niveau. Instellingen voor hoger onderwijs zijn verdeeld in universiteiten en non-universiteiten. Non-universiteiten bieden meestal alleen bachelor-opleidingen, terwijl universiteiten bieden opleidingen op alle niveaus graden en academische disciplines.

De Tsjechische Republiek heeft 26 openbare, 2 staat, en 44 particuliere instellingen voor hoger onderwijs. De twee overheidsinstellingen zijn gespecialiseerde scholen van het Ministerie van Defensie en het ministerie van Binnenlandse Zaken.Samen genomen, de scholen bieden master's graden in een brede waaier van disciplines, waaronder architectuur, kunstgeschiedenis, beeldhouwkunst, theater, theologische studies, engineering, informatietechnologie, chemie, fysica, natuurwetenschappen, zakelijke, sociale wetenschappen, bosbouw, onderwijs, en vele anderen. Veel particuliere instellingen richten zich op specifieke gebieden van studie zoals het bedrijfsleven.

 

Waarom studeren in Tsjechië?

De Tsjechische Republiek heeft een lange traditie van hoge kwaliteit van het onderwijs en onderzoek, met name op het gebied van wetenschap, techniek en geneeskunde. Internationale studenten zal een gastvrije omgeving te vinden; momenteel meer dan 37.000 buitenlandse studenten studeren aan Tsjechische scholen.

Veel programma's worden nu aangeboden in het Engels en andere talen naast Tsjechisch. Daarnaast worden Mater of Business Administration (MBA) diploma groeit in populariteit, de meeste MBA-programma's maken gebruik van een case-study benadering.


Collegegeld en Programma Duur

Volgens de wet, collegegeld is gratis voor alle nationaliteiten in alle openbare instellingen voor hoger onderwijs in de Tsjechische Republiek. Sommige vergoedingen doen gelden, zoals opnames, uitbreiding van studies na oorspronkelijke datum, studies uitgevoerd in aanvulling op het oorspronkelijke plan van een student, en vergoedingen voor studeren in een andere dan Caech taal.

Particuliere instellingen elk jaar stellen hun eigen les-en collegegeld, en deze meestal variëren van $ 2.000 tot US $ US 15,000.

Master's degree programma's kunnen overal duren van een tot drie jaar. Masteropleidingen zijn erg theoretisch en studenten zijn verplicht om een ​​eindtoestand examen af ​​te leggen en een scriptie in een openbaar forum te verdedigen.

 

Academisch Jaar

Exacte startdata zijn vastgesteld door individuele instellingen, maar de meeste begint het academisch jaar in oktober. Daarnaast hebben de meeste instellingen verdeel het studiejaar in twee 20-weken winter en zomer semesters, elk met een 15 weken durende instructie periode, vijf weken examens en een vakantie. Een twee maanden vakantie wordt meestal genomen in juli en augustus.

 

Post-Graduate Kansen

Er zijn vele mogelijkheden voor de werkgelegenheid in de Tsjechische Republiek na het behalen van een master's degree voor alle studenten, ongeacht hun nationaliteit. Een derde van de bedrijfsleiders in de Tsjechische Republiek zijn buitenlanders. Hoewel het bedrijfsleven wordt in toenemende mate uitgevoerd in het Engels, zullen studenten die studies hebben verricht in het Tsjechisch of al bedreven in het Tsjechisch een voordeel bij het verkrijgen van werk te vinden.

 

Visa Requirements

Alle internationale studenten vereisen lange termijn visa voor studeren in de Tsjechische Republiek. Bijkomende informatie is beschikbaar op de website van decz / mvcren / article / informatie-voor-scholen-en-students.aspx "> Ministerie van Binnenlandse Zaken. Langdurige student visa kan 3-4 maanden duren om te krijgen, dus studenten moeten dienovereenkomstig plannen.
Zorgverzekering

Studenten uit EU-lidstaten, kan IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland de Europese ziekteverzekeringskaart die door hun land van herkomst om medische diensten te verkrijgen gebruiken.

Studenten uit andere landen hebben geen recht op openbare ziekteverzekering en moeten commerciële ziektekostenverzekering die minstens € 30.000 ter waarde van zorg omvat schaffen. Studenten op langdurig verblijf zijn verplicht om een ​​bewijs van premiebetaling te presenteren.

In aanvulling op de ziektekostenverzekering, alle grote ziekenhuizen accepteren de belangrijkste creditcards of contant geld als betaling voor behandeling.

 

 

Tips

Er zijn vele studentenorganisaties in Tsjechië gewijd aan het helpen van internationale studenten.Deze organisaties zijn het Erasmus Student Network en The International Association voor de uitwisseling van Students for Technical Experience ( IAESTE ).

Studenten niet bedreven in het Tsjechisch vindt u vele golfbanen in Tsjechië om hen te helpen. Hoewel deze cursussen vereisen meestal een extra vergoeding, worden sommige gedekt door beurzen. Het Instituut voor Taal en voorbereidende Studies biedt meerdere cursussen voor leerlingen met taalachterstanden, waaronder de intensieve cursussen en online cursussen.

Over Tsjechië

Tsjechië ligt in Centraal-Europa en heeft een rijke culturele geschiedenis en levensstijl. Het land is ingesloten en grenst aan Oostenrijk, Duitsland, Polen en Slowakije. Hoewel de Tsjechische Republiek is lid van de EU, de munteenheid is de Tsjechische Kroon (CZK). Het land is ook lid van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). De Tsjechische Republiek is vooral bekend om een ​​lange geschiedenis van de productie van hoogwaardige muziekinstrumenten zoals blaasinstrumenten, piano's, orgels en snaarinstrumenten; bekende merken zijn onder Amati, Petrof, Reiger-Kloss en Strunal.

De Tsjechische Republiek heeft een rijke cultuur van de kunsten, waaronder opera, film, dans en theater. Studenten zullen ook vele fascinerende musea en prachtige tuinen en parken te bezoeken tijdens hun vrije tijd. Beroemde Tsjechische keuken specialiteiten zijn noodle soep met lever knoedels, gebraden ossenhaas met roomsaus, goulash en gebakken kaas.

 

Klimaat

De algehele klimaat is gematigd en alle vier seizoenen plaatsvinden in Tsjechië. Gemiddelde temperaturen lopen van een dieptepunt van -4 graden C in januari tot een piek van 24 graden C in juli. Locaties in de buurt van de grens bergketens zijn veel kouder.

 

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in de Tsjechische Republiek is veel lager dan het grootste deel van West-Europa. Maandelijkse kosten, exclusief eventuele collegegeld of vergoedingen, zal ongeveer $ US 350 tot $ US 750. Internationale studenten moeten een International Student Identity Card (ISIC) krijgen voor het vertrek uit het land van herkomst, deze kaart kan worden gebruikt voor een breed scala van kortingen bij restaurants, theaters, musea, concerten, en transportdiensten.

Internationale studenten kunnen werken als aanvulling op hun inkomen, maar moet een werkvergunning hebben.De werkvergunning is niet vereist indien de student jonger dan 26 jaar oud en werkt minder dan 7 opeenvolgende kalenderdagen of 30 dagen in totaal in een jaar.