transport en supply chain management (Master of Science in Business Administration

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Beslissingsproblemen in supply chains en vervoersnetwerken zijn standaard veelzijdig. Onderlinge relaties tussen de actoren in een supply chain - bedrijven, overheidsinstanties, non-profit organisaties - zijn uiterst complex. Besluiten kunnen niet worden beoordeeld op een enkel aspect alleen; focus alleen op winstmaximalisatie is niet genoeg voor het bereiken van duurzame groei.

Door het bestuderen van dit programma zult u een brede en diepgaande kennis van de verschillende gebieden, zoals strategie, economie, financieel management, human resource management en logistiek. Dit zal u toelaten om problemen voor bedrijven of overheidsinstellingen op te lossen, maar ook om deel te nemen in onderzoek naar transport-en supply chain management.

Als een student in specialisatie van de Master in Transport & Supply Chain Management aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, zal je goed te leren kennen met de organisatie van stromen van goederen en diensten en de daarmee samenhangende stromen van geld en informatie in supply chains en vervoersnetwerken. Je studeert belangrijkste aspecten inclusief de organisatie, ontwerp, onderhoud, gebruik en optimalisatie van supply chain-strategie, processen en samenwerking in deze netwerken. U zult kijken naar supply chains en transport netwerken zowel vanuit een micro-en meso-perspectief (bijvoorbeeld transport-en logistieke processen) en op macroniveau (bijvoorbeeld regelgeving van de overheid en het milieu).

Waarom Vrije Universiteit Amsterdam?

Toepassing van de theorie in de praktijk
Nederland is de hele wereld bekend om haar expertise in de handel, transport en logistiek. Grote havens in Nederland overslaan enorme stromen van goederen en passagiers van en naar Europa en de rest van de wereld. Supply Chain Management is de sleutel tot het beheersen van deze stromen. Met behulp van een brede definitie van Transport & Supply Chain Management, pakken we de supply chain problemen in zowel profit als non-profit omgevingen.De voormalige omvat luchtvaartmaatschappijen, retailers, groothandels, logistieke dienstverleners, het spoor operators en short-sea-en scheepvaartverbindingen over lange afstand, terwijl de laatste omvat de gezondheidszorg, de publieke sector, maar ook non-gouvernementele organisaties die zich bezighouden met humanitaire hulp, bijvoorbeeld . Ons personeel heeft een sterke ervaring in het veld, die zichtbaar is in een overvloed aan projecten samen uitgevoerd met overheid en industrie, evenals in de eerdere en de huidige posities in de industrie of de overheid gehouden door leden van onze medewerkers.


Een kleine, maar internationale groep
Supply chains en vervoersnetwerken zijn internationaal van aard en dus is onze groep studenten. Je maakt deel uit van een relatief kleine groep studenten met een uitgesproken internationaal karakter zijn. Ons onderzoek en docenten hebben ook een sterke internationale focus.Onze groep doet onderzoek, dat niet alleen in de voorhoede van academische kennis, maar dat is ook relevant voor de samenleving als geheel.

Carrièremogelijkheden

Je zou kunnen beginnen aan een carrière als een supply chain manager voor een internationale organisatie, waar u verantwoordelijk voor het beheer van de internationale stroom van goederen van leveranciers aan klanten. Je zou in de wereld van consultancy, het adviseren over supply chain management de praktijk voor een groot adviesbureau. De overheid is ook een optie: je zou kunnen worden een regionale of nationale beleidsmaker op het gebied van ruimtelijke ordening, vervoer & infrastructuur. Een andere mogelijkheid zou zijn om een ​​logistiek manager bij een service provider verantwoordelijk voor de wereldwijde warehouse en transport operaties.

&nbsp

Toelatingseisen en de toepassing

Kandidaten met minimaal een bachelor 's diploma van een geaccrediteerde universiteit zijn ontvankelijk indien ze een specialisatie in Business Administration, blijkt uit een grondige kennis van de standaard literatuur hieronder beschreven (of het equivalent daarvan):
Operations Management Heizer, J., Render, B. (2008), Operations Management (9e ed..), USA: Prentice Hall
of:
Slack, N. Chambers, S. Johnston, R. (2007), Operations Management (5e ed.), USA: Prentice Hall
Fysieke distributie beheer Van Goor, A., Ploos van Amstel, R. Ploos van Amstel, W.(2003), Europese Distributie en Supply Chain Logistics, Nederland: Stenfert Kroese
of:
Ballou, R. (2003), Business Logistics Management (5e ed.), USA: Prentice Hall
Inleiding tot de economie vervoer Cole, S. (2005), Toegepaste Transport Economics: Beleid, management en besluitvorming, (3e ed.), Verenigd Koninkrijk: Kogan Page
Procurement Van Weele, A.(2004), Inkoop en Supply Chain Management, Thomson Learning
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vrije Universiteit Amsterdam heeft de ambitie om inspirerende, innovatieve en betrokken. &nbsp Inspirerende Vrije Universiteit Amsterdam wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat al haar opleidi ... Lees meer

Vrije Universiteit Amsterdam heeft de ambitie om inspirerende, innovatieve en betrokken. &nbsp Inspirerende Vrije Universiteit Amsterdam wordt hard gewerkt om ervoor te zorgen dat al haar opleidingen behoren tot de beste in het land. Vrije Universiteit Amsterdam biedt een inspirerende leeromgeving kunnen de studenten met de meest geschikte cursus voor hun behoeften. &nbsp Innovatieve Vrije Universiteit Amsterdam staat voor hoge kwaliteit, fundamenteel, innovatief en maatschappelijk georiënteerd onderzoek. De universiteit heeft een aantal vooraanstaande onderzoeksgroepen, die allemaal genieten van internationale erkenning. In de afgelopen jaren, hebben een capaciteit en expertise gebundeld in grootschalige programma's, waardoor interacties tussen de verschillende disciplines kunnen worden benut om de volledige. &nbsp Betrokken VU De oorsprong van zijn geworteld in het christelijke geloof. Dit is waarom we zo'n groot belang hechten aan onze maatschappelijke rol. Wij zijn van mening dat de academische werk niet kan worden gezien van de bezorgdheid van de samenleving, in termen van normen, waarden, filosofie en religie. &nbsp&nbsp Vrije Universiteit Amsterdam, Faculteit Economie en Bedrijfskunde &nbsp De Faculteit Economie en Bedrijfskunde probeert aan kwalitatief hoogwaardig onderwijs te combineren met excellent onderzoek. De faculteit is de grootste faculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam. FEWEB huisvest ongeveer 4000 studenten, 1450 postdoctorale studenten en 460 medewerkers. De wetenschappelijke staf bestaat uit professoren, docenten, onderzoekers en promovendi, en is verbonden met de verschillende afdelingen. Het ondersteunend personeel is ondergebracht bij de Faculteit Office. Het faculteitsbestuur leidt de faculteit. &nbsp&nbsp Amsterdam &nbsp Amsterdam heeft de grootste concentratie van studenten en jongeren in Nederland. Werken of studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam biedt u de mogelijkheid om de verschillende culturele, sportieve en sociale activiteiten van deze stad te verkennen. Het totaal aantal inwoners bedraagt ongeveer 750.000. Nederland is bekend om zijn hoge levensstandaard. Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een compacte en gebruiksvriendelijke stad. Amsterdam heeft veel te bieden: een verscheidenheid van woonwijken, internationale scholen, internationale sociale clubs, cultuur, (water) sporten, golfbanen en vele andere recreatieve voorzieningen. Lees Minder