Tolken en vertalen voor publicatie en voor speciale doeleinden (Interpretariato e Traduzione Editoriale, Settoriale)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Let op: dit programma wordt volledig in het ITALIAANS gegeven.

139667_EconomicsandManagementsalone2.jpg

Uniek in Italië, dit programma integreert vertaalvaardigheden, interpretatievaardigheden en een combinatie van Chinees of Spaans-naar-Engels met Chinees- of Spaans-naar-Italiaans in hetzelfde curriculum.

De opleiding helpt je bij het leren van de technieken en methodologieën die worden gebruikt bij professionele interpretatie en gespecialiseerde literaire vertaling, en bij het gebruik van IT-tools voor geassisteerde vertaling. Je pakt de meest uiteenlopende taal-literaire en sociaal-culturele vraagstukken aan met een vergelijkende en interculturele benadering en leert technische, literaire, redactionele en multimediateksten analyseren en vertalen.

Je leert ook hoe je liaisontolken, consecutief en chuchotage (gefluisterd) tolken en bedrijfsbezoeken moet doen, en hoe je complexe technische professionele projecten moet managen. Deze activiteiten bieden niet alleen een schat aan technische vaardigheden, maar zijn ook bedoeld om je begrip van de interculturele en interlinguïstische dynamiek waarin je na je afstuderen zult werken, te verdiepen.

CURRICULA

• Chinees-Engels (onderwezen in het Italiaans en Chinees)

• Spaans-Engels (onderwezen in het Italiaans en Spaans)

139665_44882365341_6aa4254ca6_b.jpgEen van onze collegezalen - campus Treviso

START JE CARRIÈRE

Afgestudeerden kunnen werk zoeken bij internationale bedrijven en organisaties of vertaalbureaus in verschillende capaciteiten. Carrièremogelijkheden zijn te vinden op verschillende gebieden, waaronder:

 • Tolken
 • Vertaling
 • Cross-linguïstische communicatie en reclame
 • Taalkundige of filologische advisering
 • Technische tekstredactie
 • Advies op het gebied van internationale culturele uitwisseling
 • Internationale public relations
 • Internationale journalistiek

139584_48320683476_a14718b609_h.jpgKom bij ons afstuderen op Piazza San Marco!

TOELATINGSVOORSCHRIFTEN EN TOELATING

 • Kandidaten moeten worden beoordeeld om hun bezit van de minimale curriculaire en ervaringsvereisten te bevestigen;
 • EU-burgers moeten in Italië een schriftelijke toelatingstest afleggen die hun kennis van het Italiaans en Engels en de taal van het gekozen curriculum evalueert;
 • Niet-EU-burgers moeten ofwel een mondelinge toelatingstest via Skype of een schriftelijke toelatingstest in Italië afleggen die hun kennis van het Italiaans en Engels en de taal van het gekozen curriculum evalueert;
 • Een gecertificeerde kennis op B2-niveau van zowel Italiaans als Engels is vereist, en studenten moeten een uitstekende kennis hebben van Chinees of Spaans.

BEZOEK ONS ONLINE APPLICATIEPLATFORM APPLY.UNIVE.IT !

The H-FARM campus

VERGOEDINGEN EN FINANCIERING

Afhankelijk van uw nationaliteit variëren de vergoedingen van 700 tot 2100 euro. Neem contact met ons op om te weten hoeveel uw vergoeding zou zijn!

Voor goed presterende internationale studenten biedt Ca 'Foscari:

 • vrijstellingen van verlengbare vergoedingen
 • eenmalige beurzen van € 5.000

De regionale overheid biedt ook financiële steun aan internationale studenten uit gezinnen met een laag inkomen.

STUDENTENERVARING

Het leven in Ca 'Foscari is zowel lonend als stimulerend dankzij een breed scala aan activiteiten en evenementen georganiseerd door zowel de universiteit als de studenten zelf. Je kunt deelnemen aan studentenclubs en sport, en profiteren van alles wat de stad zelf te bieden heeft, van internationale culturele evenementen tot enkele van 's werelds mooiste kunst en architectuur. En als u ervoor kiest om in het historische centrum van Venetië te wonen, zult u zeker genieten van lokaal en duurzaam leven dankzij het feit dat de afstanden beheersbaar zijn en er geen auto's of verkeer zijn om mee te concurreren.

Waarom zou u, om het perspectief van een insider te krijgen, geen online chat met een huidige internationale student boeken?

Bekijk ook zeker ons Instagram-account voor internationale studenten, @studentlifeinvenice, voor een kijkje in het leven in Ca 'Foscari!

Ca' Foscari main building - grand CanalCa 'Foscari hoofdgebouw

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Originally established as Italy’s first business school in 1868, Ca’ Foscari University of Venice is now a multidisciplinary institution offering a wide range of study programs in economics and manage ... Lees meer

Originally established as Italy’s first business school in 1868, Ca’ Foscari University of Venice is now a multidisciplinary institution offering a wide range of study programs in economics and management, modern languages, the humanities and the sciences. Globally, the QS World University Rankings place Ca’ Foscari among the top 100 universities for Modern Languages, the top 150 for History, the best 200 for Linguistics and Geography, and the top 250 for Economics and Econometrics as well as Accounting and Finance. Lees Minder
Venetië , Venetië , Venetië , Venetië , Venetië , Treviso , Roncade + 6 Meer Minder