Sociale onderzoeksmethoden MSc

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Sociale onderzoeksmethoden zijn een middel om bewijs te leveren om ideeën over de samenleving te onderzoeken - ze zijn een manier van 'weten'. Deze cursus wil je kennis laten maken met een portfolio van onderzoeksvaardigheden die je helpen niet alleen een bekwaam onderzoeker te worden, maar ook om je werkhorizon te vergroten.

Sociale onderzoeksmethoden zijn niet alleen belangrijk voor sociale wetenschappers die een bepaald probleem willen bestuderen of een theorie willen testen op een manier die als rigoureus wordt beschouwd. Ze zijn ook fundamentele instrumenten van waarde voor de overheid, dienstverleners en bedrijven. Je zult vaardigheden opdoen in een breed scala aan kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden, gegeven door onderzoek-actieve staf in Geografie. Wat de universiteit van Dundee onderscheidend maakt, is de nadruk op de toepassing van onderzoek om 'echte wereld'-problemen te begrijpen en aan te pakken. Gedurende de MSc Social Research Methods, zul je je bezighouden met 'live' onderzoeksproblemen en externe organisaties. Onze studenten gaan door bij de overheid, onderzoeksorganisaties en bedrijven; sommigen gaan verder met hun studie en gaan doctoreren.

De doelstellingen van het MSc / Diploma-programma in Social Research Methods zijn:

 • Om uw kennis en begrip van de aard van onderzoek in de sociale wetenschappen te vergroten.
 • Om uw vaardigheden te verbeteren op gebieden die u als sociaal wetenschapper uitrusten voor werkgelegenheid in een overheid, bedrijf of een openbare beleidsomgeving, evenals in een academische context.

57376_pexels-photo-212286.jpeg

Specialisme in bevolking en welzijn

De MSc in Social Research Methods biedt een specialisme in bevolking en welzijnskwesties onder de titel MSc Social Research Methods (Population and Welfare). Deze optie is een geaccrediteerde cursus voor financiering door de ESRC Population Investigation Council. Dit specialisme is met name relevant voor studenten die geïnteresseerd zijn in demografische en welzijnsproblemen.

Het personeel dat de MSc in Social Research Methods-cursus doceert, heeft ruime ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden en heeft deze vaardigheden niet alleen ingezet om frontlinieonderzoek in de sociale wetenschappen te verrichten, maar ook als deskundige adviseurs voor overheden en als adviseurs voor lokale, nationale en internationale organisaties.

Deze cursus benadrukt dat het niet alleen belangrijk is om te begrijpen hoe een specifieke onderzoekstool moet worden gebruikt, maar ook om de bredere betekenissen te overwegen van hoe kennis op verschillende manieren en voor een uiteenlopende reeks doeleinden kan worden geconstrueerd. Een bijzonder kenmerk van de cursus is de uitgebreide en diepgaande dekking van een verscheidenheid aan onderzoeksmethoden, waaronder etnografische en participatieve instrumenten en de analyse van grote datasets. De cursus wil studenten aanmoedigen om kritisch na te denken, niet alleen over de methoden die ze gebruiken, maar ook om na te denken over de beperkingen van wat kenbaar is uit het bewijs dat door anderen wordt gepresenteerd.

Wie zou deze cursus moeten volgen?

Deze cursus is bedoeld voor studenten met een afgeronde undergraduate degree die hun kennis en vaardigheden op het gebied van sociaal onderzoek willen ontwikkelen en die werk zoeken in verschillende sectoren, of verder willen studeren voor een doctoraat in de geografie of een andere sociale wetenschappen.

Hoe je wordt onderwezen

Modules starten aan het begin van de academische sessie in september en worden gegeven door hoorcolleges en tutorials, plus onafhankelijke en groepsstudie. Er is altijd een nadruk op studentenparticipatie en klassendiscussie. Vanaf september 2014 heeft een nieuwe optionele module 'Onderzoek in de praktijk' betrekking op studenten die stage lopen bij een lokale organisatie die sociaal onderzoek gebruikt, bijvoorbeeld een lokale autoriteit of liefdadigheidsinstelling.

Hoe je beoordeeld wordt

De cursus wordt beoordeeld door cursussen (essays, praktische lessen, projecten), examen en proefschrift (voor Masters studenten).

Wat ga je studeren

Er zijn kernmodules in:

 • Onderzoeksopleiding
 • Toegepaste theoretische benaderingen in sociale wetenschappen
 • Kwantitatieve methoden in sociaal onderzoek
 • Kwalitatieve methoden in sociaal onderzoek

Plus studenten kiezen er twee uit:

 • Onderzoek in de praktijk (stage)
 • Bevolking en welzijn
 • Transformaties voor duurzaamheid

Voor studenten die de MSc-methode voor sociaal onderzoek volgen (Population and Welfare) is 'Population and Welfare' een kernmodule en 'Qualitative Methods in Social Research' een optionele module.

Studenten die zijn ingeschreven voor het MSc-programma, voltooien ook een proefschrift.

Careers

De cursus is bedoeld om studenten een breed scala aan vaardigheden te bieden die geschikt zijn voor het betreden van een loopbaan als voorlichters en analisten, onderzoeksassistenten en experts op het gebied van geografische systemen die in een zakelijke of overheidsomgeving werken. De cursus wordt door de ESRC erkend als het leveren van de nodige onderzoeksvaardigheden om door te gaan en te studeren voor een doctoraat. Veel van onze oud-studenten zijn gepromoveerd en werken nu aan universiteiten of andere onderzoeksorganisaties.

Uit onderzoek van de Economic & Social Research Council (ESRC) blijkt dat de vraag naar masterstudenten Social Science met kwantitatieve onderzoeksvaardigheden het aanbod ver overtreft. Bij deze opleiding ligt de nadruk sterk op dit gebied, maar met de optionele modules kun je de opleiding afstemmen op je persoonlijke loopbaanambities.

Eerdere studenten zijn gaan werken voor de planningafdelingen van de lokale autoriteiten, het General Registrars Office Scotland (census office), GIS-analisten voor Tayside Police, ONS sociale analyse-eenheid, en ook als onderzoeksmedewerkers binnen de universitaire sector.

Toelatingseisen

Je moet hebben of verwachten te hebben, de eerste graad in de geografie of een cognate sociale wetenschappen zoals economie, planning, sociologie of maatschappelijk werk. Van studenten wordt verwacht dat zij al een goede tweede graads graad hebben behaald, of een gelijkwaardige norm waarbij studenten in het buitenland hebben gestudeerd.

Engelse taalvereisten

IELTS totaal 6.5

 • Luisteren 5.5
 • 5.5 lezen
 • Schrijven 6.0
 • Spreken 5.5

Engelse taalprogramma's

We bieden Pre-sessie en Foundation-programma ('s) het hele jaar door. Deze zijn ontworpen om u voor te bereiden op universitaire studie in het VK als u nog niet hebt voldaan aan de taalvereisten voor directe toegang tot een opleiding.

Over Dundee

Fantastische cultuur, prachtige landschappen en beroemd vriendelijke mensen, Schotland heeft passie en innovatie in het hart en dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het een geweldige plek is om te wonen en te studeren.

Dundee ligt aan de oevers van de rivier de Tay aan de oostkust van Schotland. Het verschijnt regelmatig aan de bovenkant van 'kwaliteit van leven' enquêtes in het Verenigd Koninkrijk - biedt alles wat geweldig is aan het stadsleven, maar is vriendelijk, compact en gemakkelijk te navigeren.

The Wall Street Journal heette Dundee als een van hun tien warme bestemmingen voor 2018.

De bevolking van Dundee is ongeveer 150.000. Met studenten die 1 op 5 van de bevolking vormen, richt onze stad zich op het studentenleven.

Onze campus ligt in het hart van het bruisende en leuke West End van Dundee, met winkels, cafés en restaurants allemaal op een steenworp afstand.


“Schotse mensen zijn aardig en vriendelijk. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik aankwam, de kerel die mij moest ontmoeten nog niet was. De taxichauffeur zette me af, ik klopte op de deur en hij was er niet, dus ik zat buiten te wachten. Iemand kwam en vroeg of het goed met me ging en nodigde me uit terwijl ik wachtte. Hij verwelkomde me en gaf me eten en drinken, dus vanaf de eerste dag dat ik kwam begon ik van de mensen in Dundee en Schotland te houden. '
Willy William Mrema komt uit Tanzania en studeert MSc Geotechnical Engineering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Lees meer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Lees Minder