Social Work

SRH University Heidelberg

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Social Work

SRH University Heidelberg

Master studies - Social Work

De opeenvolgende toepassingsgerichte masteropleiding in Social Work aan de SRH University duurt twee jaar. Hij eindigt met de academische graad Master of Arts MA (Maatschappelijk Werk) en het recht op promotie. Baseline 1. Oktober van elk jaar, de volgende cursus start op. 1 Oktober 2012 Design.

De ontwikkeling van het sociaal werk in de gezondheidszorg is vandaag de dag een centrale maatschappelijke betekenis. Gezonde publieke taken worden steeds meer de focus van het sociaal werk. Postmodernisme samenleving wordt gekenmerkt door een ongelijke verdeling van onderwijs, gezondheid en participatie. De resulterende maatschappelijke behoeften en problemen leiden tot meer behoefte aan psychosociale begeleiding en ondersteuning. Psychosociale begeleiding en de bevordering van de gezondheid zijn cross-sectionele taken van professionele maatschappelijk werk.

Psychosociale begeleiding en de bevordering van de gezondheid zijn gebaseerd op een bio-psycho-sociale fundamenteel begrip van gezondheid, ziekte, arbeidsongeschiktheid en ziekte. Psychosociale diagnostiek, begeleiding en behandeling zijn gebaseerd op een concept van het leven oriëntatie. Preventieve, curatieve en rehabilitatie taken van maatschappelijk werk zijn altijd verlicht in de context van sociale relaties. Dus, op alle terreinen van het maatschappelijk werk in de gezondheidszorg gezondheidsbeleid en de bevordering van de gezondheid speelt een centrale rol.

De masteropleiding stelt studenten, cliënten en patiënten

 • geestelijk gestoorde mensen
 • alcohol- en drugsverslaafden
 • Mensen in crisissituaties
 • mensen met een handicap
 • Kinderen en jongeren uit disfunctionele gezinnen Multi
 • getraumatiseerde mensen
 • Migranten
 • delinquent mensen, slachtoffers en daders van geweld
 • oa

in intramurale, gedeeltelijke klinische en poliklinische faciliteiten voor revalidatie, psychiatrie, consultatiebureaus, welzijn familie, de instellingen van de daders te helpen u. een te adviseren, begeleiden en behandelen.

Sociaal werk als beroep en beroep kan terugkijken op een lange traditie van onderzoek. Onderzoek en praktijk nauw met elkaar verbonden in de masteropleiding samen. Studenten voeren in samenwerking met huisartsen en artsen onderzoeksprojecten in de revalidatie klinieken voor verslaving, psychiatrische ziekenhuizen, consultatiebureaus, instellingen voor delinquenten te helpen u. een door. De resultaten van het onderzoek kan leiden naar de uiteindelijke scriptie toepassingsgerichte masteropleiding.

Daarnaast zijn afgestudeerden van de masteropleiding onderwezen management vaardigheden, zodat zij meer dan verantwoordelijkheden als het management en leidinggevenden kan nemen.

Hoe lang is het programma?

Een succesvolle opleiding is mogelijk na 20 maanden.

Wat doet het onderzoek?

Het collegegeld is € 670 per maand (vanaf 1 januari 2010).

Wat zijn de mogelijkheden van de financiering ervan?

Het onderzoek kan worden gefinancierd door middel van opleiding bijstand en beurzen van de verschillende stichtingen. Daarnaast bieden verschillende financiële diensten als partner van de SRH University Heidelberg op de mogelijkheid van financiering van studies.

Wanneer de studie begint

Am. 1 Juni van elk jaar. Omdat de plaatsen beperkt zijn, raden wij vervroegde toepassing. Alle kandidaten worden onderworpen aan een selectieprocedure; daarmee ook later toepassingen succesvol zijn.

Wat zijn de voorwaarden?

Een van de vele succesfactoren van onze universiteit is de persoonlijke aanpak: Studenten werken in kleine groepen en worden beheerd en intensief gecontroleerd en doelgericht.

Wat is de conclusie?

Ze klaar zijn met hun studie de staat erkende Master of Arts in sociaal werk met toegang tot hogere ambtelijke en promotie wet.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
 • Duits
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
20 maanden
Voltijd
Price
Prijs
670 EUR
per maand
Locations
Duitsland - Heidelberg, Baden-W├╝rttemberg
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan