Studie Masters in Slovenië

Master's Opleidingen in Slovenië 2018

Studie in Slovenië

Hoger Onderwijs in Slovenië

Het nationaal belang in het onderwijs voor alle leeftijden maakt Slovenië een ideale college bestemming. Sloveense onderwijssysteem als beoordeling # 12 beste in de wereld en # 4 in de EU. De nationale alfabetiseringsgraad is 99,6%.

De Universiteit van Ljubljana, in de stad met dezelfde naam, wordt beschouwd als het centrum van de universiteit van Slovenië en is uitstekend, in de top 3% van beste universiteiten in de wereld. Andere grote universiteiten zijn:

 • De universiteit van Maribor (openbare)
 • De Universiteit van Primorska (openbare)
 • De Universiteit van Nova Gorica-systeem (private)
 • De Euro-mediterrane universiteit van Slovenië (EMUNI), de enige internationale universiteit in Slovenië

Collegegeld tarieven variëren afhankelijk van vakgebied en worden hier genoteerd aan de Sloveense tolar (SIT) tarief, dat is vervangen door de Euro (€). Met ingang van dit schrijven, een euro is gelijk aan $ 239,649 SIT. De Euro: Amerikaanse dollar wisselkoers is 0,77 €: $ 1.00.

 • Sociale wetenschappen opleidingen voor een jaar = $ 1.500 SIT = 8,19 $ US
 • De kunsten, natuurwetenschappen en technologie opleidingen voor een jaar = $ 2.000 SIT = $ 10,92 US

Sommige buitenlandse studenten collegegeld vrijstelling te verkrijgen in bepaalde omstandigheden. Meer informatie over deze vrijstellingen van de Dienst Internationale Samenwerking van het Sloveense Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Sport.

Divers de natie dierlijk leven maakt het een uitstekende plek om de veeartsenijkunde studeren tijdens de overvloed aan bossen en planten leven bieden de ideale setting om plantkunde en tuinbouw te bestuderen. Studenten die geïnteresseerd zijn in de studie van de natuurwetenschappen vindt opmerkelijke biodiversiteit van Slovenië wordt het een levend laboratorium vol met unieke studie mogelijkheden.

Rijke geschiedenis van Slovenië brengt de kunsten tot leven. Veel studenten kiezen Sloveense universiteiten voor een diepgaande studie van de Europese cultuur, waaronder taalkunde, geschiedenis, en de geesteswetenschappen. De Universiteit van Ljubljana opereert zelfs een eigen kunstgalerie.

Culturele diversiteit van Slovenië maakt het een uitzonderlijke locatie aan de internationale betrekkingen, buitenlands beleid, en taal kunsten studeren, maar wetenschap en technologie bezit een sterke plaats in het Sloveens academici, ook, waar de studie van de geneeskunde en tandheelkunde worden aangemoedigd.

 

Student Visa

Studenten die zich inschrijven voor een Sloveense universiteit moet een tijdelijke verblijfsvergunning te verkrijgen, voordat u het land voor de eerste keer. De volgende vijf voorwaarden moet worden voldaan voordat een student visum zal worden afgegeven:

 • Bewijs van de aanvaarding van een Sloveense onderwijsinstelling
 • Het bewijs dat de student heeft het geld om de kosten van levensonderhoud in Slovenië te dekken tijdens het onderwijsproces
 • Bewijs van ziektekostenverzekering
 • Het bewijs dat de student heeft geen strafblad in zijn of haar moeder land
 • Bewijs van een geldig paspoort

Sloveens is de officiële nationale taal, maar Italiaans, Hongaars, en Romani zijn wettelijk beschermd, ook. 

Over Slovenië

De Republiek Slovenië ligt op het kruispunt van Zuid Centraal-Europa, grenzend Oostenrijk, Kroatië, Hongarije en Italië. Geografische diversiteit - bergen, bossen, zee - maakt de regio aantrekkelijk voor velen. Historisch gezien, het is al een gevestigde handelsroute tussen Europa en Azië en een belangrijke zeehaven voor de handel langs de Adriatische en Middellandse Zee.

Deze parlementaire republiek was het eerste voormalige communistische land tot de Europese Unie (EU) aan te sluiten en het is een lid van Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO).

Sloveense bossen zijn uitzonderlijk in hun biodiversiteit, die meer dan 24.000 soorten dieren omvat. Hoewel het een zeer klein deel van het uitgestrekte gebied van de Aarde (0.004%), een volle 1% van de aarde levende organismen zijn afkomstig uit Slovenië, waar 12,5% van de natie valt onder de ecologische wetten ter bescherming.Alleen Finland en Zweden hebben een hoger percentage van forestland dan Slovenië 58,5%.

Misschien wel het meest opvallende van Slovenië dieren is de Lippizaner paarden, geliefden over de hele wereld voor haar buitengewone schoonheid en uitzonderlijke prestaties in entertainment en sportprestaties. Eerst gefokt in het Kras plateau regio, het paard dankt zijn naam aan de Italiaanse spelling (Lipizza) van het dorp naam - Lipica.

Slovenen zijn dol op hun auto's, verdringing snelwegen en autowegen de natie op een hoger dan gemiddelde dichtheid dan de rest van de EU.

 

Klimaat

Van de kusten van de Alpen, Slovenië biedt een diversiteit in geografie en het klimaat die zelden elders wordt gevonden. Het gematigde klimaat wordt in toom gehouden door vier grote geografische kenmerken die buffer strenge winter uitersten en een lange uitgestrektheid van Zeekust dat extreme zomerse hitte vervangt met het zwoele weer Slovenen houden.Hoger gelegen gebieden doen zien sneeuw in de winter, echter, maar bergketens rondom de natie beschermt het van de harde wind meegemaakt elders in Europa.

 

Samenleving

Door Europese normen, Slovenië heeft een lage bevolkingsdichtheid, maar 262 mensen per vierkante mijl. Ongeveer 83% van de mensen zijn van Sloveense afkomst; 57,8% te identificeren als rooms-katholiek (2002).

Zijn hartgrondige omhelzing van de kunsten komt Slovenië aan de bovenkant van de kaart voor de culturele diversiteit gevierd in grootse stijl. Zo populair zijn evenementen met zang en dans, proza ​​en poëzie, theater en film, eten en plezier dat de stad Maribor werd herdacht als de EU Hoofdstad van Cultuur in 2012. Slovenen genieten van festivals in overvloed, waaronder de heerlijke jaarlijkse Festival van Geroosterde Aardappelen.

Sport fans houden van studeren in Slovenië, waar de geografie en het klimaat bieden de ideale speelveld voor vele team-en individuele sporten.De viering van indoor en outdoor sporten, zomer en winter, heeft zijn vruchten afgeworpen voor Slovenië, dat 22 olympische medailles en 19 Paralympische medailles gewonnen sinds 1992 beweert.

 

Economie

Hoewel het hard werd getroffen door de wereldwijde economische crisis van 2007 - 2010, Slovenië blijft een van de rijkste Slavische staten, met een BBP van $ 22.192 per hoofd van de bevolking. Welvaart niveaus variëren sterk in het hele land, dat wel. Slepende economische ellende worden toegeschreven aan de relatief hoge belastingen, een inflexibele arbeidsmarkt en een vergrijzende bevolking.

Ongeveer twee derde van de bevolking is in dienst van de service-industrie en de resterende eenderde door de bouw en de industrie (voornamelijk automobiel, elektrische / elektronische apparatuur, machines, farmaceutische producten, brandstoffen).

Bijna iedereen ouder dan 64 is met pensioen. Lage geboortecijfers in de laatste paar generaties hebben het personeelsbestand kort op de werknemers die nodig zijn om banen beschikbaar gesteld door gepensioneerden te vullen verlaten.Kansen voor het werk na het afstuderen zijn er in overvloed.

 

Feiten over Slovenië

Slovenië, officieel de Republiek Slovenië, is een natiestaat in Centraal-Europa   op het kruispunt van de belangrijkste Europese culturele en handelsroutes.   Het grenst aan Italië in het westen, Oostenrijk in het noorden, Kroatië in het zuiden en zuidoosten en Hongarije in het noordoosten. Ten opzichte van zijn aardrijkskunde, geschiedenis, economie, cultuur en taal, het is een zeer divers land onderscheidt zich door een overgangsregeling karakter. Het wordt gekenmerkt door een hoog economisch en sociaal vlak.

 

Hoofdstad: Ljubljana
Officiële talen: Sloveens
Overheid: Unitary parlementaire constitutionele republiek
Bevolking: 2055496
Bruto Binnenlands Product: $ 57.955000000000
Valuta: Euro (€) (EUR)
Tijdzone: (UTC 1)