Studie Masters Programma's in Servië

Master's Opleidingen in Servië 2018/2019

Studie in Servië

Hoger Onderwijs in Servië

De Servische hoger onderwijs systeem voldoet aan de Europese normen uiteengezet in het Bologna-proces en maakt gebruik van het European Credit Transfer System (ECTS). Servische instellingen verlenen de traditionele drie niveaus van graden, bachelor-, master-(wetenschappen of de kunsten) en doctor in de wetenschappen. De meeste cursussen worden gegeven in het Servisch, maar sommige programma's en cursussen zijn beschikbaar in het Engels. Internationale studenten die van plan zijn om te studeren in Servië moet een jaar normaal van taaltrainingen in Servië voor het begin van studies in hun vakgebied.

 

Waarom studeren in Servië?

Servische instellingen bieden een lange geschiedenis van hoogwaardig onderwijs, en velen werden opgericht in de jaren 1800.Servische instellingen bieden een breed scala aan master-opleidingen, met inbegrip van programma's in het management, het bankwezen, economie, politieke wetenschappen, de kunsten, de landbouw, communicatie, informatica en techniek, onder anderen. Studenten verkrijgen van masters in Servië zal een volledige onderdompeling in de multi-etnische Midden-Europese cultuur, alsmede de mogelijkheid om gemakkelijk reizen naar andere Europese landen tijdens de pauzes uit hun studie halen.

 

Universiteiten in Servië

Er zijn drie types van instellingen voor hoger onderwijs in Servië: universiteiten, hogescholen, hogescholen en universiteiten van academische studies. Sommige internationale universiteiten bestaan ​​ook, zoals de Universiteit van New York in Belgrado, die MBA's in het Engels gedoceerd biedt. Universiteiten zijn de enige instellingen die alle drie niveaus van het hoger onderwijs te bieden.Colleges van hogescholen en universiteiten van academische wetenschappen kunnen toekennen zowel de bachelor-en gespecialiseerde graduate graden, maar niet masters of PhD.

Servië heeft 17 universiteiten; 8 zijn openbaar en 9 zijn prive. Er zijn ook 47 openbare en 17 particuliere hogescholen van toegepaste wetenschappen, evenals 3 publieke en 5 private colleges van academische studies.

 

Collegegeld en Programma Duur

Bij openbare universiteiten, Servische studenten normaal gesproken gratis studeren, met uitzonderingen voor bepaalde programma's; collegegeld is ook zeer laag is voor internationale studenten. Collegegeld op particuliere scholen varieert sterk, maar kan oplopen tot € 20.000 voor een aantal programma's. Masteropleidingen te nemen van 1-2 jaar en 60-120 ECTS te voltooien, afhankelijk van het programma en het type instelling.

 

Academisch Jaar

Het academisch jaar begint normaal gesproken aan het begin van oktober.Individuele instellingen hebben grote vrijheid in de structuur van het academisch jaar, die moet bestaan ​​uit 30 weken van de studie. De meest voorkomende systemen gebruiken semesters (twee 15-weekse periodes) en trimesters (drie 10-weekse periodes). Scholen zijn echter toegestaan ​​om te ontwikkelen, zolang zij voldoen aan de 30-week totale behoefte.

 

Post-Graduate Kansen

Hoewel de werkloosheid in Servië is momenteel erg hoog, worden buitenlandse werknemers nog steeds welkom. Studenten met een master-opleidingen kunnen vinden dat ze meer inzetbaar, vooral door bedrijven die uitgebreide zaken doen met de EU-landen. Zowel verblijfs-en werkvergunningen voor buitenlandse werknemers zijn gemakkelijk te verkrijgen, meestal binnen 2 dagen. Werkvergunningen zijn geldig voor 3-12 maanden en zijn gemakkelijk vernieuwd. Individuen die een werkvergunning moet eerst een werkaanbieding en een verblijfsvergunning, die wordt afgegeven door het ministerie van Binnenlandse Zaken.Het bedrijf waar de persoon zal worden ingezet en het individu moet zowel een aanvraag indienen voor de werkvergunning, die wordt uitgegeven door de Arbeidsmarkt kantoor.

 

Zorgverzekering

Internationale studenten moeten de ziektekostenverzekering van hun thuisland of de particuliere ziektekostenverzekering hebben tijdens de studie in Servië. De zorgverzekering is verplicht en studenten moeten een bewijs van verzekering te dienen wanneer zij van toepassing voor hun visum of verblijfsvergunning. Het wordt aanbevolen dat de studenten hebben dekking voor maximaal € 20.000.

 

Tips

Internationale studenten die verblijven bij vrienden, familie of sponsors in particuliere woningen moeten zich registreren bij het lokale politiebureau binnen 24 uur na aankomst in Servië.

Over Servië

Servië is een Centraal-Oost-land dat grenst aan Hongarije, Kroatië, Roemenië, Bosnië en Herzegovina, Kosovo en Bulgarije. De hoofdstad is Belgrado. Natuurlijke hulpbronnen omvatten steenkool, aardolie, aardgas en vele metalen; belangrijke industrieën onder meer landbouw, voedselverwerking, metalen, textiel, mijnbouw, auto's en meubels. Centrale ligging van Servië geeft het een groot voordeel in het vervoer van goederen in Europa, en een groot deel van de economie van het land richt zich op de export. De taal is Servisch en de munteenheid is de Servische Dinar, afgekort RSD.

 

Klimaat

Het klimaat in Servië is over het algemeen gematigd, maar varieert sterk in het hele land als gevolg van verschillen in terrein, lichamen van water en vegetatie. Hoger gelegen gebieden zijn over het algemeen Rainier en koeler. De warmste temperaturen in Belgrado plaatsvinden in juli of augustus en meestal een maximum van 28 graden C. bereikenDe laagste temperatuur in Belgrado plaatsvinden in januari en zijn ongeveer -3 graden C. De meeste maanden zal zien over 12 dagen van neerslag, hoewel februari en maart zijn de droogste maanden.

 

Cultuur

Servië heeft een zeer moderne, internationale cultuur die is een mix van oosterse en westerse culturen. Een groot deel van de Servische taal is afgeleid van de Turkse taal, en meest traditionele Servische gerechten zijn gebaseerd op Aziatische specialiteiten. Servisch-orthodoxe kloosters die teruggaat tot de 13e eeuw collecties van zeldzame kunst en boeken uit de Middeleeuwen en het land te behouden, ondanks zijn kleine formaat, heeft meer dan 2.100 culturele monumenten, 72 historische verbindingen, 167 archeologische sites en 71 monumenten.

 

Kosten van levensonderhoud

Internationale studenten in Servië moeten het algemeen vinden hun eigen huisvesting, maar de kosten van levensonderhoud is vrij laag.Een slaapkamer appartementen kunnen gehuurd worden voor ongeveer € 150-200 per maand en nutsbedrijven en internet voeg ongeveer nog eens € 125 per maand. Studenten mogen in deeltijd te werken aan hun studentenvisum als ze vinden dat ze extra inkomsten nodig hebben.

 

Visa Requirements

Internationale studenten studeren in Servië voor langer dan 90 dagen zal een tijdelijke verblijfsvergunning visum nodig. Naast een paspoort, aanvraagformulier en foto, moeten aspirant-studenten een bewijs van hun geplande studies in Servië en het bewijs dat zij over voldoende middelen voor hun verblijf te bieden. De aanvraag dient in het thuisland van de student om de Servische ambassade of het consulaat worden ingediend, maar is het toegelaten om Servië te voeren op een toeristenvisum en gelden voor de tijdelijke verblijfsvergunning na aankomst. De tijdelijke verblijfsvergunning duurt normaal ongeveer 3 weken te verkrijgen.

Feiten over Servië

Servië, officieel de Republiek Servië, is een land gelegen op het kruispunt van Centraal-en Zuidoost-Europa, die het zuidelijke deel van de Pannonische vlakte en het centrale Balkan. Het is een land, begrensd door Hongarije in het noorden, Roemenië en Bulgarije aan het oosten; Macedonië naar het zuiden, en Kroatië, Bosnië en Montenegro naar het westen. Servië is een upper-middle inkomen economie en heeft grootste vooruitgang in de regio in termen van algemene democratie scores en de algemene economische en governance transformatie.

 

Hoofdstad: Belgrado
Officiële talen: Servisch
Overheid: Parlementaire republiek
Bevolking: 7186962
Bruto Binnenlands Product: $ 96.760000000000
Valuta: Servische dinar (RSD)
Tijdzone: (UTC 1)