Scheikundige Technologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc in Chemical Engineering

Locatie: Abu Dhabi

Chemical Engineering is een discipline die gevolgen tal van gebieden van de technologie. Chemische ingenieurs bedenken en ontwerpen processen voor de productie, verwerking en levering van materialen. Deze activiteiten omvatten experimenten in het laboratorium evenals implementatie van technologie op volledige schaal productie.

Meerdere sectoren zijn afhankelijk van de synthese en verwerking van chemicaliën en materialen en deze afhankelijkheid plaatst chemisch ingenieurs in de voorhoede van technologische innovatie. chemisch ingenieurs van vandaag zijn toonaangevende nieuwe ontwikkelingen in de geneeskunde, biotechnologie, micro-elektronica, geavanceerde materialen, energie, consumentenproducten, productie en milieuoplossingen. De multidisciplinaire training van het chemisch ingenieur is essentieel voor de ontwikkeling van een proces dat de chemische of fysische transformatie van materie omvat.

De missie van de Chemical Engineering Program van Masdar Institute is om studenten te voorzien van de fundamentele kennis, vaardigheden en professionele ervaring die nodig zijn voor een succesvolle loopbaan in de industriële en academische rollen die alternatieve energie en duurzame technologieën te betrekken. Academici en onderzoek zal gezamenlijk creëren van een educatieve omgeving die technische wetenschappen en design vormen door middel van interfaces met alle technische disciplines. Afgestudeerden van het programma zal de technologische behoeften van de wereldeconomie en de menselijke samenleving aan te pakken en tegelijkertijd leren om samen te werken, uit te voeren onafhankelijk en multidisciplinair onderzoek, en effectief te communiceren.

ACADEMICS

De academische curriculum in de Chemical Engineering programma is ontworpen om studenten met een diepgaande kennis van de fysische en chemische processen en hoe deze processen met betrekking tot technisch ontwerp en de synthese te bieden. kernvakken van het programma in eerste instantie richten op geavanceerde techniek fundamenten door het bedekken van een onderwerp in de thermodynamica, transport verschijnselen, chemische reactor engineering en numerieke methoden. Verder biedt bieden diepte in essentiële chemische technologie onderwerpen als systems engineering en proces chemie. Deze cursussen bieden gezamenlijk studenten de mogelijkheid om vorm te geven en complexe problemen, zoals het vertalen van moleculaire informatie in nieuwe producten en processen op te lossen.

Onderzoek

Chemical Engineering onderzoek aan Masdar Institute benadrukt energie en het milieu door het toepassen van technische fundamentals om 's werelds meest dringende problemen in de ontwikkeling en productie van brandstoffen op te lossen, de verbetering van de energie-efficiëntie, en de beperking van de milieu-effecten van technische processen. Dit wordt bereikt door laboratorium onderzoek naar katalyse en reactietechniek, transportprocessen, materialen, polymeren en oppervlakten en structuren. Buiten het laboratorium, systeemontwerp en engineering gebruikt wiskundige methoden om het gedrag van het te simuleren en zoeken optimale werkomstandigheden. Effectief gebruik van simulatie en optimalisatie tools maakt verkenning van optimale instellingen op micro- en macro niveau verbeterde efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van chemische processen te bereiken.

Leerplan

Alle studenten voor alle programma's zijn verplicht om vier programma kern cursussen te nemen. Bovendien moet elke student volgende doen:

 • Drie keuzevakken uit een programma met de goedkeuring van adviseur
 • Één universiteit kernvak - Sustainable Energy
 • 24 studiepunten van de thesis (3 voor 1 jaar Fall, 3 voor 1 jaar van de lente; 6 voor de zomer, 6 voor het 2e jaar Fall, 6 voor het 2e jaar Spring)

Programma Core Cursussen

 • Chemical Engineering thermodynamica
 • Analyse van Transport Phenomena
 • Chemische Reactortechnologie
 • systems engineering

Toelatingseisen

 • Een relevante undergraduate degree - undergraduate graden moet zijn op het gebied van wetenschap, techniek of informatica
 • CGPA - De minimaal vereiste voor overweging voor opnames is 3,0 op een schaal van 4,0
 • GRE scores - De minimale score vereist op de GRE Quantitative ligt op 700 (of 155 op de nieuwe schaal). Er is geen cut-off score voor de verbale en analytische, maar deze scores zijn ook belangrijk en geëvalueerd. De GRE examen kan geen afstand worden gedaan.
 • TOEFL (of academische IELTS) - De minimum TOEFL-score nodig is 91 (Internet-based) op de internationale TOEFL. Equivalent papier / computer-based TOEFL wordt ook geaccepteerd. De TOEFL kan alleen worden afgeweken voor Engels als moedertaal. De minimale academische IELTS score nodig is 6,5.
 • Hoge cijfers en scores zijn een voorwaarde, maar zijn geen garantie voor toelating. Toelating normen zijn in overeenstemming met die van het MIT.
Laatst bijgewerkt op feb 2016

Over de school

Masdar Institute of Science and Technology is the world’s first graduate-level university dedicated to providing real-world solutions to issues of sustainability. A world-class research-driven univers ... Lees meer

Masdar Institute of Science and Technology is the world’s first graduate-level university dedicated to providing real-world solutions to issues of sustainability. A world-class research-driven university, the Institute focuses on the science and engineering of advanced alternative energy, environmental and sustainability technologies. Lees Minder