SINReM - International Master of Science in duurzaam en innoverend beheer van natuurlijke hulpbronnen

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bekroond met het EIT-label in 2017

De uitdaging

Duurzaamheid is meer dan alleen een buzzword. Grondstoffen zijn een van de snelst uitputtende bronnen op aarde. Een gestage en duurzame levering van veel van deze materialen is van vitaal belang voor een koolstofarme samenleving, duurzame energie-infrastructuur, elektrische mobiliteit maar ook consumentenproducten en elektronica. Het verouderde make-take-use-dispose-model is niet langer geldig in een wereld van eindige hulpbronnen. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, hebben drie vooraanstaande Europese universiteiten meegewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw Erasmus Master-programma, de International Master of Science in duurzaam en innovatief natuurbeheer (SINReM). SINReM is opgericht om een ​​nieuwe generatie van professionals te onderwijzen die technologie kunnen ontwerpen om materiaalwetenschap opnieuw uit te vinden en bekwaamheid, expertise en vertrouwen te verwerven in het ontwikkelen van oplossingen voor duurzaam gebruik van materialen.


SINReM - International Master of Science in Sustainable

en Innovative Natural Resource Management SINReM geeft haar studenten een brede kijk op de hele waardeketen en de verschillende aspecten ervan, maar ook op de kansen en beperkingen. SINReM-studenten verwerven kennis over de verschillende (technologische) opties voor het optimaliseren van stromen van natuurlijke hulpbronnen in de verschillende delen van de waardeketen, gaande van grondstofverkenning tot duurzaam materialengebruik en gebruik van hulpbronnen in productieprocessen tot terugwinning / recycling van hulpbronnen van eindgebruikers. levensechte producten.

Als onderdeel van SINReM werken studenten samen met leeftijdsgenoten met verschillende achtergronden om zorgvuldig te beoordelen hoe de hulpbronnen van de aarde op een economisch duurzame manier kunnen worden beheerd, zonder negatieve milieu- en maatschappelijke impact. Studenten zullen een paradigmaverschuiving in de industrie initiëren door een holistische kijk op de verwerking van grondstoffen te ontwikkelen.

Innovatie- en ondernemerschapsopleiding

SINReM-afgestudeerden zijn getraind om uit te blinken in creativiteit, hebben een ondernemersgeest, een multidisciplinaire kijk en innovatieve probleemgebaseerde technologieontwikkeling.

Verschillende geïntegreerde cursussen in het hele programma stimuleren de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de studenten, docenten en niet-academische belanghebbenden die actief zijn in de waardeketen, en dagen studenten uit om multidisciplinaire en creatieve probleemoplossende technieken te ontwikkelen en toe te passen.

Het SINReM-programma biedt ook aanvullende vaardighedentraining om studenten te leren de milieu- en maatschappelijke impact van interventies in de waardeketen te beoordelen (bijvoorbeeld resourcebeoordeling) en om creatief en innovatief te zijn, niet alleen in een academische onderzoeksomgeving, maar ook in zakelijke omgevingen. Deze cursussen omvatten een module over innovatiemanagement, intellectuele eigendomsrechten en ondernemerschap en een cursus over projectmanagement en businessplanontwikkeling die de studenten voorbereiden op hun masterthesisonderzoek en voor de start van een toekomstige start-up of spin-off.


Professionele profielen na afstuderen

Ben jij een student die is:

  • Geïnteresseerd om te onderzoeken hoe technologieën kunnen worden ontwikkeld om het gebruik van eindige grondstoffen te verbeteren?
  • Wil je leren hoe competenties en vaardigheden op het gebied van innovatie en ondernemerschap je kunnen positioneren om bij te dragen aan zowel de huidige industrieën als je eigen start-up te creëren?
  • Gemotiveerd om nauw samen te werken met de industrie en onderzoek te doen naar het ontwikkelen van op wetenschap gebaseerde oplossingen voor urgente uitdagingen?

Ondernemer - SINReM bereidt u voor op het starten van uw eigen bedrijf. Je communiceert met oprichters uit de grondstoffensector, krijgt de nodige kennis en vaardigheden voor innovatiemanagement en intellectuele eigendomsrechten, leert bedrijfsmodellen ontwikkelen en analyseren en hoe je de resultaten van onderzoek in praktijk kunt brengen. Industriële partners en de afdelingen voor onderzoeksoverdracht / bedrijfsontwikkeling van de drie partneruniversiteiten zijn er ook om u te ondersteunen.

Werk in de industrie - maak een spin-off van een bestaand bedrijf of word Resource Engineer in onderzoeksafdelingen of technologische afdelingen van kleine, middelgrote en grote bedrijven wereldwijd.


Programmastructuur

SINReM - International Master of Science in duurzaam en innoverend beheer van natuurlijke hulpbronnen

SINReM biedt haar studenten een brede kijk op de hele waardeketen en de verschillende aspecten ervan, maar ook op de kansen en beperkingen. SINReM-studenten verwerven kennis over de verschillende (technologische) opties voor het optimaliseren van stromen van natuurlijke hulpbronnen in de verschillende delen van de waardeketen, gaande van grondstofverkenning tot duurzaam materialengebruik en gebruik van hulpbronnen in productieprocessen tot terugwinning / recycling van hulpbronnen van eindgebruikers. levensechte producten.

Als onderdeel van SINReM werken studenten samen met leeftijdsgenoten met verschillende achtergronden om zorgvuldig te beoordelen hoe de hulpbronnen van de aarde op een economisch duurzame manier kunnen worden beheerd, zonder negatieve milieu- en maatschappelijke impact. Studenten zullen een paradigmaverschuiving in de industrie initiëren door een holistische kijk op de verwerking van grondstoffen te ontwikkelen.


Vereisten

Een bachelordiploma (minimaal 180 ECTS) in techniek of wetenschap inclusief 15 ECTS in wiskunde en / of natuurkunde en 10 ECTS in de chemie, of een gelijkwaardige kwalificatie van een erkende universiteit of ingenieurscollege.
Bewijs van vaardigheid in het Engels - voor gedetailleerde vereisten, bezoek de website van het programma: sinrem.eu/admission


vergoedingen

  • Europees (EER): € 6.000 / jaar
  • Alle andere: € 12.000 / jaar


Beurzen

Voor studenten die in september 2020 beginnen, zijn EIT-Label-beurzen van EIT RawMaterials van € 13.500 per student beschikbaar. Voor informatie over hoe EIT-Label-beurzen worden toegekend en wie in aanmerking komt, neemt u rechtstreeks contact op met de coördinerende universiteit: [email protected]

Naast EIT-beurzen kunnen Europese studenten een vrijstelling van (gedeeltelijk) collegegeld aanvragen.

Er zijn een aantal Erasmus Mundus Joint Master Degree-beurzen beschikbaar die alle collegegeld en kosten van levensonderhoud dekken - kijk op https://sinrem.eu voor meer informatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

EIT RawMaterials Academy - SINReM connects universities, research institutes, and companies to equip students with the technical knowledge, entrepreneurial skills, and industry connections to boost th ... Lees meer

EIT RawMaterials Academy - SINReM connects universities, research institutes, and companies to equip students with the technical knowledge, entrepreneurial skills, and industry connections to boost their careers in raw materials. We bring together and train students to drive innovation that positively impacts the raw materials value chain, and tackle pressing societal challenges in order to contribute to a more sustainable, green, and digital future. Lees Minder
Espoo , Stolberg (Rijnland) , Delft , Bordeaux , Darmstadt , Grenoble , Luik , Metz , Luleå , Freiberg , Gent , Uppsala , Leuven , Leoben , Trento , Milaan + 15 Meer Minder