Ruimtelijke planning met Environmental Assessment MSc

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De vader van de stadsplanning, Patrick Geddes was een professor in de botanie aan deze universiteit, vandaar onze sterke historische banden met het planningsberoep. De universiteit van Dundee beheert al meer dan vijftig jaar de stads- en regionale planningprogramma's met een trotse lijst van afgestudeerden die vervolgens invloedrijke posities innamen bij het vormgeven van de ontwikkeling van hoogwaardige steden en ruimtes over de hele wereld. Dundee, de stad, bevindt zich op een idealistische locatie voor leerplanning.

Deze cursus trekt studenten uit een breed netwerk van landen en verschillende professionele achtergronden en dit is een unieke omgeving om samen te werken aan verschillende ervaringen met andere studenten.

Dit programma is geaccrediteerd door het Royal Town Planning Institute en biedt opties voor specialismen in Environmental Assessment, Marine Spatial Planning, Sustainable Urban Design en Urban Conservation. Onze wetenschappelijke staf heeft een sterke onderzoeks- en praktijkachtergrond op deze specialistische gebieden. Het programma heeft sterke banden met praktijkmensen, zodat onze studenten de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan 'live' projecten als onderdeel van hun leerproces.

De cursus biedt mogelijkheden voor deeltijdstudie voor mensen met een volledige baan.

De idealistische locatie van Dundee stelt studenten in staat om 'te leven wat ze leren'. Dit wordt mogelijk gemaakt door samenwerkingsverbanden die het programma heeft met de belangrijkste planningsbureaus in en rond Dundee en waardoor studenten in contact kunnen komen met artsen door middel van lezingen, seminars en veldwerk. Het programma heeft toegewijde leer- en IT-faciliteiten om de leerervaring van studenten te verbeteren.

57397_pexels-photo-459728.jpeg

Hoe je wordt onderwezen

Deze cursus kan voltijds (1 jaar) of deeltijd (2 jaar) worden gevolgd. De manier van lesgeven is in het algemeen door middel van hoorcolleges, gastsprekerseminars en door studenten geleide seminars. Tijd is toegestaan ​​om individuele studie aan te moedigen met behulp van de bibliotheek en andere faciliteiten.

De cursus duurt meer dan drie semesters. Het eerste semester behandelt kernmodules in processen van wettelijke planning, ruimtelijke analyse en vastgoedontwikkeling. Het tweede semester omvat twee kernmodules: Concepten van planning en duurzaamheid in hedendaagse steden en een optionele specialismodule. Het derde semester is het proefschrift gebaseerd op de specialistische optie. Elk semester biedt 60 studiepunten die leiden tot een totaal van 180 credits voor de volledige MSc Award.

Hoe je beoordeeld wordt

Deze cursus heeft een gemengde benadering van beoordeling, waaronder het schrijven van rapporten, essays schrijven, mondelinge presentaties en groepswerk. Het proefschrift is een individueel onderzoek dat door de student is onderzocht in overeenstemming met het geselecteerde specialisme. Alle beoordelingen zijn 100% cursussen zonder examens.

Wat ga je studeren

Semester 1

Ruimtelijke analyse heeft twee hoofdcomponenten. Het eerste onderdeel analyseert gebouwde en natuurlijke omgevingen, met name vanuit het oogpunt van behoud. Het tweede deel van de module richt zich op de socio-economische analyse van gegevens op stadsschaal en de relevantie hiervan voor planning.

Wettelijke planning. is een praktijkgerichte benadering van leerprocessen van het maken van plannen en het management van ontwikkeling.

Property Development Processes behandelt complexiteiten en uitdagingen in de sector vastgoedontwikkeling en de rol van verschillende betrokken stakeholders.

Semester 2

Concepten van ruimtelijke planning introduceren studenten in de rol van plannings- en planningssystemen. Het andere deel van deze module introduceert studenten in verschillende planningstheorieën en hun relevantie voor de praktijk.

Sustainability in Contemporary Cities onderzoekt verschillende uitdagingen voor de wereldwijde groei van steden en de implicaties hiervan voor de planning van steden en het platteland.

De derde module van het tweede semester is optioneel, afhankelijk van het geselecteerde specialisme. Studenten kiezen een gespecialiseerde module uit de volgende:

  • Milieubeoordeling
  • Marine Ruimtelijke Planning
  • Duurzaam stedenbouwkundig ontwerp
  • Stedelijk behoud
  • Toegepaste geografische informatiesystemen en geospatiale data-analyse

Semester 3

Een proefschrift van 60 credits in lijn met het geselecteerde specialisme

Careers

Onze MSc-programma's voorzien onze studenten van een verscheidenheid aan vaardigheden die nodig zijn ter ondersteuning van ruimtelijke planningsvelden, zoals betrokkenheid van belanghebbenden, hernieuwbare energie, stedelijk ontwerp, stedelijk behoud, vastgoedontwikkeling, woningbouwontwikkeling, openbaar beleid en milieueffectbeoordelingen. De meeste van onze afgestudeerden gaan werken in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. Typische werkgelegenheid is bij de publieke en private sector betrokken in een verscheidenheid van gebouwde en natuurlijke omgevingen. Over het algemeen keren studenten van internationale bestemmingen terug naar hun werkgever om nieuwe uitdagingen aan te gaan of nieuwe kansen te wagen.

De Careers Service van de universiteit blijft onze afgestudeerden gedurende maximaal 5 jaar ondersteunen bij het voltooien van onze programma's.

Toelatingseisen

Aanvragers hebben normaal gesproken een hogere tweede klasse van graad of graad van verdienste in een geschikte discipline. Aanvragen van individuen, zonder een graad van verdienste, maar met substantiële werkervaring die relevant is voor ruimtelijke planning, zullen worden overwogen.

Engelse taalvereisten

IELTS totaal 6.5

  • Luisteren 5.5
  • 5.5 lezen
  • Schrijven 6.0
  • Spreken 5.5

Engelse taalprogramma's

We bieden Pre-sessie en Foundation-programma ('s) het hele jaar door. Deze zijn ontworpen om u voor te bereiden op universitaire studie in het VK als u nog niet hebt voldaan aan de taalvereisten voor directe toegang tot een opleiding.

Over Dundee

Fantastische cultuur, prachtige landschappen en beroemd vriendelijke mensen, Schotland heeft passie en innovatie in het hart en dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het een geweldige plek is om te wonen en te studeren.

Dundee ligt aan de oevers van de rivier de Tay aan de oostkust van Schotland. Het verschijnt regelmatig aan de bovenkant van 'kwaliteit van leven' enquêtes in het Verenigd Koninkrijk - biedt alles wat geweldig is aan het stadsleven, maar is vriendelijk, compact en gemakkelijk te navigeren.

The Wall Street Journal heette Dundee als een van hun tien warme bestemmingen voor 2018.

De bevolking van Dundee is ongeveer 150.000. Met studenten die 1 op 5 van de bevolking vormen, richt onze stad zich op het studentenleven.

Onze campus ligt in het hart van het bruisende en leuke West End van Dundee, met winkels, cafés en restaurants allemaal op een steenworp afstand.


“Schotse mensen zijn aardig en vriendelijk. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik aankwam, de kerel die mij moest ontmoeten nog niet was. De taxichauffeur zette me af, ik klopte op de deur en hij was er niet, dus ik zat buiten te wachten. Iemand kwam en vroeg of het goed met me ging en nodigde me uit terwijl ik wachtte. Hij verwelkomde me en gaf me eten en drinken, dus vanaf de eerste dag dat ik kwam begon ik van de mensen in Dundee en Schotland te houden. '
Willy William Mrema komt uit Tanzania en studeert MSc Geotechnical Engineering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Lees meer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Lees Minder