Research Master in Management Sciences

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Management Science Research Master

Universiteit Paul Cézanne Aix-Marseille

De Research Master in Management Science Universiteit Paul Cézanne - Aix-Marseille voor te bereiden op de beste voorwaarden voor toegang tot een doctoraal programma dat aan de eisen van de internationale zoektocht ontmoet; maakt het mogelijk om een ​​academische route voort te zetten tot het beroep van universitair docent en onderzoeker. Het leidt ook tot de posities van grote verantwoordelijkheid op het gebied van het bestuur, maar ook leidinggevende posities in de nationale en internationale organisaties.

De bouw van deze Meester, met de ene hand de essentiële kern methodologisch onderzoek in Management Science, en andere gespecialiseerde cursussen, kan voldoen aan de verwachtingen van organisaties en onderzoeksinstellingen.

Structuur en inhoud van de training

Kernleringen: Methodologisch bases Onderzoek (semester 3)

  • Methodologie en onderzoeksopzet
  • Kwalitatieve onderzoeksmethoden
  • Kwantitatieve analyses van kwalitatieve gegevens
  • Gegevensanalyse
  • Bewustzijn seminar op verschillende specialiteiten, bruggen met professionele Masters (statistische en econometrische methoden, de grote uitdagingen van het openbaar bestuur, internationaal management Major onderzoek trends).

Specifieke lessen voor elke specialiteit (semester 4)

- Specialty Financieel Management - IAE Aix

- Bijzonder Beheer van human resources en organisatiestrategie - IAE Aix

- Specialisatie Marketing - IAE Aix

- Specialisatie International Management - FEA

- Public Management Specialiteit - IMPGT

Research Paper

Het geheugen is ontworpen als een onderzoeksproject op zich. Het moet daarom consistent, compleet en tonen het vermogen van de student om een ​​relevant onderwerp te bouwen en strikt uitvoeren van de onderzoeksmethode die ermee verbonden zijn. Het geheugen bevat dus een probleem en rente, een literatuurstudie, hypotheses empirisch onderzoek en veldonderzoek. De student (en) in een positie van onderzoeker die werkt onder toezicht van een scriptie directeur, met het oog op een mogelijke wetenschappelijke publicatie te bereiken. Het geheugen wordt oraal ondersteund voor een jury bestaande uit twee docenten.

Mondeling examen

Het Grand Oral gebruikt om de omvang van de kennis en kunde van de kandidaten te presenteren beoordelen, in een synthetische en educatieve manier een onderwerp gerelateerd aan hun specialiteit. Daarom wordt voorgesteld om de kandidaten een onderwerp dat zal zijn, in beperkte tijd na de bereiding van een mondelinge presentatie voor een panel van twee docenten.

Evaluatie

De evaluatie-systeem bevordert het begrip van de concepten en methoden van management wetenschappen, en de mogelijkheid om ze te ontmaskeren.

Aan het eind van het programma, moeten de studenten:

* Beheers de fundamentele methoden van het management onderzoek, kwalitatief en kwantitatief,

* Ken de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied,

* Hebben gedaan rigoureus onderzoek als onderdeel van haar korte,

* In staat zijn, tijdens de Grand Oral, bouwen en een hoog niveau bespreking van een beheer onderzoeksthema te ontwikkelen.

Toelatingseisen

Inwerkingtreding Research Master - Beheer Sciences (M2) vereist een baccalaureaat niveau 4 diploma. De meerderheid van de aanvragers zijn van traditionele opleiding in Management en Economie (Universiteiten en Grandes Ecoles). De Master of Research staat ook open voor studenten uit verschillende disciplines (technische school, sociologie, wiskunde, filosofie, rechten, politieke wetenschappen, enz.) En hun toepassing wordt aangemoedigd.

Recruitment applicatie (Tests Tage-MAGE of GMAT, TOEFL, TOEIC of IELTS, DELF / DALF voor niet-Franstalige kandidaten - TCF 4 of vergelijkbare opleiding -, diploma's, brieven van aanbeveling en motivatie en test) en interview jury.

Graad (s) nodig: Universitaire graad of diploma niveau Bac + 4 of meer (240 ECTS) of gelijkwaardig (buitenlands diploma VAE ...).

Laatst bijgewerkt op jan 2016

Over de school

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix w ... Lees meer

IAE Aix Graduate School of Management, part of Aix Marseille University, is located in the South of France, within France’s second largest metropolitan area after Paris. Founded in 1955, the IAE Aix was the first Graduate School of Management in the French public university system. Lees Minder