Studie Masters Opleidingen in Quatar

Masters in Quatar 2018

Studie in Qatar

Hoger Onderwijs in Qatar

Qatar heeft een instelling van hoger onderwijs, Qatar University, opgericht in 1973. Echter, veel westerse universiteiten hebben vestigingen in het land, als onderdeel van het werkprogramma "Onderwijs Stad" opgericht door de Qatar Foundation. De Education City omvat zowel onderwijs-en onderzoeksfaciliteiten en heeft het doel om het educatieve centrum van uitmuntendheid in de Perzische Golfregio. Momenteel ongeveer 2.500 studenten studeren aan Education City, ongeveer de helft van zijn Qatari onderdanen en de andere helft zijn internationale studenten.Docenten, medewerkers en studenten in het onderwijs Stad komen uit 45 verschillende landen.

 

Waarom studeren in Qatar?

De belangrijkste reden voor internationale studenten om te studeren voor een master's degree in Qatar is voor de Arabische culturele onderdompeling in een veilige omgeving. Studenten die Arabisch spreken of die willen hun Arabisch vaardigheden te verbeteren zal veel interessante masteropleidingen vinden in Qatar. Studenten niet bedreven in het Arabisch zal ook een gastvrije omgeving vinden, zoals Engels gebruikelijk is in Qatar en wordt behandeld als een tweede taal. Veel masteropleidingen worden in het Engels, met name in de natuurwetenschappen, techniek en bedrijfskunde.

 

Universiteiten in Qatar

Qatar University biedt masteropleidingen op verschillende gebieden, waaronder bedrijfskunde en milieustudies.De Westerse universiteiten in Education City aanbod masteropleidingen in een breed scala aan wetenschappelijke disciplines, met inbegrip van kunst, techniek en bedrijfskunde. Veel masters kunnen worden ingevuld op ofwel een full-of part-time basis en sommige programma's worden online aangeboden.

 

Collegegeld en Programma Duur

Collegegeld aan Qatar University is QR 1250 (ongeveer 350 USD) per credit uur. Het aantal uren krediet nodig is verschilt per masteropleiding, maar is meestal 30-35. De meeste masteropleidingen duren twee jaar in beslag, en vele bieden de mogelijkheid om een ​​scriptie (onderzoeks-optie) te voltooien of richten zich op de praktische toepassing door middel van aanvullende cursussen of stages.

 

Academisch Jaar

Het studiejaar bestaat uit twee semesters, herfst en lente. Val semester loopt van september tot januari en voorjaarssemester loopt van februari tot juni. Sommige cursussen worden aangeboden in de zomer ook.

 

Post-Graduate Kansen

Er zijn vele mogelijkheden voor studenten om te werken in Qatar na het afstuderen, in feite, vreemdelingen overtreffen Qatari onderdanen in de beroepsbevolking. Arabisch is de officiële taal van het land, maar Engels wordt gesproken. Hoewel de toerisme-industrie is booming in Qatar, zullen de meeste mensen postdoctoraal werk vinden in de natuurlijke olie-en gassector. Werkvergunningen nodig zijn en de werknemer moet een sponsor (de potentiële werkgever) moet men verkrijgen, maar zal sponsor een persoon normaal bieden hulp bij het verkrijgen van de werkvergunning.

 

Visa Requirements

Studenten moeten een sponsor om een ​​visum te krijgen voor het bestuderen in Qatar. Studenten die nog niet over een sponsor in Qatar (bijvoorbeeld, als medewerkers van een internationale business) kan normaal worden gesponsord door de school waar de student gaat studeren. Het verkrijgen van een studentenvisum is eenvoudig.Zodra de student een bevestigingsbrief van hun school, kunnen ze een aanvraag voor het visum bij de Qatarese ambassade of consulaat in hun thuisland. Studenten zijn ook verplicht om aan te tonen dat zij over voldoende middelen van bestaan ​​om hun studie te voltooien.

 

Zorgverzekering

Ziektekostenverzekering is niet verplicht in Qatar. Echter, is het sterk aanbevolen dat de studenten ziektekostenverzekering te krijgen in hun eigen land voor aankomst in Qatar als de gezondheidszorg is niet gratis. Artsen en ziekenhuizen normaal verwachten contante betaling wanneer diensten worden verleend, zelfs wanneer de patiënt verzekering.

 

Tips

Bescheiden jurk moet het hele jaar door worden gedragen uit respect voor de islamitische cultuur.

Studenten van plan om te rijden, terwijl in Qatar moet rijbewijs van een Qatari bestuurder, die zowel een schriftelijk examen en een proefrit nodig te verkrijgen.

Studenten die huiskatten met hen brengen zal er geen problemen met het verkrijgen van een invoervergunning van de Qatarese ministerie van Landbouw vindt. Toch zijn niet alle rassen van honden toegestaan.

Over Qatar

Qatar is een klein Arabisch land gelegen op een schiereiland in de Perzische Golf. Het land heeft een grens met Saoedi-Arabië. Belangrijkste industrieën in Qatar omvatten olie, aardgas en toerisme. Bovendien, de hoofdstad Doha, is de thuisbasis van de Al Jazeera nieuws netwerk. Het land is zeer vlak en bestaat uit woestijn, het hoogste punt in het land is slechts ongeveer 100 meter. Het grootste deel van het zoet water in het land wordt geproduceerd met behulp van een ontzilting proces te wijten aan beperkte natuurlijke zoetwaterbronnen. Slechts ongeveer 40 procent van de bevolking is Arabisch, met de resterende bevolking buitenlanders, voornamelijk uit India, Pakistan en Iran. Qatar heeft het hoogste BBP per hoofd van de bevolking in de wereld.

 

Klimaat

Qatar heeft een zeer warm en vochtig klimaat. Zomer kan de temperatuur oplopen tot 50 graden C, gecombineerd met 90 procent luchtvochtigheid. De koelste maanden zijn december tot januari.In augustus, de gemiddelde hoog is ongeveer 41 graden C en de gemiddelde lage is ongeveer 29 graden C. In januari is de gemiddelde hoog is ongeveer 22 graden C en de gemiddelde lage is ongeveer 13 graden C. Bijna alle regen valt tussen december en maart .

 

Cultuur

Qatar heeft een traditionele Arabische cultuur en is een zeer veilige en vriendelijke land met een lage criminaliteit. Het land is een van de grootste afnemers van zowel islamitische en hedendaagse kunst en het Museum van Islamitische Kunst wordt beschouwd als een van de beste in de wereld te zijn. Sport is ook erg populair, vooral voetbal en autoracen. Lekker eten is ook een favoriet tijdverdrijf, en keukens aangeboden zijn onder andere traditionele Midden-Oosterse gerechten, samen met Aziatische smaken zoals Indiase, Japanse, Filippijnse en Thaise en Europese smaken, en de Franse en Italiaanse.

 

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Qatar is zeer hoog, een slaapkamer appartementen beginnen bij ongeveer $ 1300 (US) per maand. Nutsbedrijven en internet zal toevoegen over een andere $ 125 (US) per maand. Studenten in Qatar op een studentenvisum kan werken op de campus als ze het bijwonen van de Universiteit van Qatar, maar zijn niet toegestaan ​​om buiten de campus werken.

 

Feiten over Qatar

Qatar is gevestigd in een klein schiereiland, dat zich uitstrekt tot in de Perzische Golf van de oostzijde van het Arabische schiereiland. Saoedi-Arabië is in het westen en de Verenigde Arabische Emiraten naar het zuiden. Qatar heeft het hoogste BBP per hoofd in de wereld vanaf 2012, volgens het CIA World Factbook. Het leunt zwaar op buitenlandse arbeidskrachten om zijn economie te laten groeien, in de mate dat arbeidsmigranten bestaat 94% van de beroepsbevolking.

 

Hoofdstad: Doha
Officiële talen: Arabisch
Overheid: Unitary absolute monarchie
Bevolking: 1903447
Bruto Binnenlands Product: $ 182.004000000000
Valuta: Riyal (QAR)
Tijdzone: (UTC 3)