Programma van de Europese masteropleiding in consumentenzaken (Eureca)

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Over de Europese masteropleiding in consumentenzaken (EURECA)

Consumentenzaken is een wereldwijd stijgende veld in onderzoek en hoger onderwijs. Het analyseert de consumenten in hun economische, sociale en ecologische omgeving. De studie "De noodzaak van Postacademisch Onderwijs in consumentenzaken in de Europese Unie" onderstreept de vraag van bedrijven en de overheid sectoren, alsook consumentenorganisaties voor het hoger onderwijs afgestudeerden op dit gebied. Verder wordt aangetoond een duidelijke kloof tussen vraag en aanbod van kwalitatief onderwijs afgestudeerden in consumentenzaken.

Op basis van deze resultaten de Europese Commissie steunt de ontwikkeling van masteropleidingen in de EU. Naar aanleiding van het idee om het aanbod van hoog opgeleide en gekwalificeerde medewerkers op het gebied van consumentenzaken te verbeteren, de universiteit van Aarhus (Denemarken), de Technische Universiteit München (Duitsland), Wageningen Universiteit (Nederland) en de Universiteit van Warschau Life Science (Polen) hebben vastgesteld een consortium met het oog op de ontwikkeling van de Europese masteropleiding in consumentenzaken (EURECA), die wordt gefinancierd door de Europese Commissie, directoraat-generaal Gezondheid en consumenten. Het programma wordt gecoördineerd door de afdeling Marketing en Consumer Research aan de Technische Universität München (Duitsland) en start in september / oktober 2009. De voertaal is Engels.

De basisvereiste is een bachelor's degree in een onderwerp met betrekking tot consumentenzaken, zodat de doelgroep voor de masteropleiding zijn studenten met een sociaal-economische bachelor-diploma of een ander onderwerp met betrekking tot Consumentenzaken (voor details lees de voorwaarden voor de toelating van elke deelnemende universiteit ).

EURECA start elk jaar in september / oktober en loopt over vier semesters (120 ECTS).

Naast de basisprincipes van Consumentenzaken (30 ECTS), zijn studenten verplicht om te kiezen twee van de volgende zeven specialisaties:

  • Consumentenzaken Management (Aarhus)
  • Consumer Studies (Wageningen)
  • Consument, Technologie en Innovatie (Munich)
  • Eten Bestuur en Management (Warschau)
  • Marketing (Aarhus)
  • Marketing Management (Wageningen)
  • Duurzame consumptie (Munich)

Studenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan het uitwisselingsprogramma voor een semester aan één van de drie andere universiteiten (Host Universiteiten) die zouden kunnen worden ondersteund door een royale subsidie ​​ten bedrage van 500 euro / maand!

De masterscriptie wordt geschreven in de 4e semester van het programma. Het is mogelijk om de scriptie te schrijven in het huis en gastheer universiteit om een ​​double degree (aanvullende regels voor de double degree worden gebracht) of tijdens een stage te krijgen.

Doelgroep

De masteropleiding in consumentenzaken adressen studenten die geïnteresseerd zijn in het analyseren van consumenten in hun economische, sociale en ecologische omgeving, evenals het maken van hun carrière in bedrijven, gouvernementele en niet-gouvernementele instellingen of in het onderzoek dat zich richt op de consument. Studenten die wensen om dit programma te nemen moet een sociaal-economische bachelor's degree hebben. Studenten met een bachelor's degree in de wetenschap of techniek met een oriëntatie Consumentenzaken hebben ook een kans om de masteropleiding (toelatingscriteria) bij te wonen. Zij moeten informeren bij de betreffende universiteit.

Een Master's degree in consumentenzaken biedt uitstekende carrièremogelijkheden in bedrijven, overheidsinstellingen en non-gouvernementele instellingen en in het onderzoek.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The TUM Business School, which offers the Master’s Programme in Consumer Affairs (MCA), is part of the Technische Universität München (TUM). The university was established in 1868. Since then TUM has ... Lees meer

The TUM Business School, which offers the Master’s Programme in Consumer Affairs (MCA), is part of the Technische Universität München (TUM). The university was established in 1868. Since then TUM has become an institution with a top position in the university ranking and a great international reputation. Lees Minder
München , Freising + 1 Meer Minder