Panthéon sorbonne master in de economie (psme)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een programma op maat gemaakt voor Internationale studenten die economie willen studeren in de Sorbonne. Het PSME-programma is een eerste studiejaar (Diploma Universitaire), dat economische vakken biedt onderwezen in het Engels, Samen met intensieve cursussen van de Franse taal. De cursussen Economie komen overeen met een volledig programma van cursussen die worden onderwezen in het eerste jaar van de afgestudeerde studies, op wat bekend staat als het M1-niveau in het Europese Academische Systeem van Bologna. Het proefschrift dat moet worden voorbereid voor het einde van het eerste jaar komt overeen met een MSc. scriptie. Franse cursussen zijn bedoeld om PSME-studenten voor te bereiden om zich in te schrijven voor de 2de jaar masteropleiding (M2 niveau, MPhil.) In het Frans. PSME kan van toepassing zijn op de reguliere M2-programma's die worden aangeboden door de universiteit van parijs met lessen in frans en engels. Daarom kunnen ex-PSME-studenten die op het 2de jaar niveau komen, toegang krijgen tot een van de meest uitgebreide M2-programma's die in Frankrijk bestaan, waaronder meer dan 100 verschillende cursussen, structuren in ongeveer 20 gespecialiseerde programma's.

Doelstellingen

De Panthéon Sorbonne Master in Economie is opgericht in 2007 en is een driedubbele uitdaging:

 • Train internationale engelse sprekers op het gebied van economie op het master niveau en in het frans.
 • Bereid de student voor voor verdere specialisatie in de 2de jaar masterprogramma's in Frankrijk (Ex. Panthéon Sorbonne en Parijs School of Economics, Toulouse School of Economics) of elders in Europa (Ex. London School of Economics).
 • Bouw een wereldwijd netwerk van hoogopgeleide, openhartige personen met expertise op diverse terreinen van de economie.

Belangrijkste carrièremogelijkheden

De meeste PSME-studenten voltooien een gespecialiseerde 2e jaar van afgestudeerde studies die aan de universiteit worden aangeboden alvorens hun carrière te starten. Degenen die verder studeren in het 2de jaar afronden of verder gaan trainen in een doctoraat, behouden hoge posities in de publieke of private sector.

Sommige studenten kiezen ervoor om werk direct na het PSME te vinden en posities te houden zoals Economisch Adviseur, Analist, Associate, Officier, Consultant of Manager in overheidsinstellingen, banken of in de particuliere of publieke sector.

Het selectieproces

Internationale Engelse Sprekers

1 november-1 mei : CV, motivatiebrief, 2 brieven van aanbeveling, academische transkripsies, bachelor diploma, een Engelse taalcertificaat voor niet-native speakers, een kopie van paspoort, PSME Aanvraagformulier downloadbaar op psme.univparis1.fr.

Wij accepteren aanvragen via CEF en Campus France.

Franse studenten

Licentie in Economie + Engelse taalcertificaat, CV, motiveringsbrief, 2 brieven van aanbeveling, academische transcripties, PSME Aanvraagformulier.

 • Alle studenten moeten psme.univ-paris1.fr controleren voor actuele procedures en geaccepteerde testscores.
 • Sommige studenten kunnen worden gevraagd een interview door te geven.
 • Aanvraag wordt elektronisch en per kopie gemaakt.

Academische achtergrond

 • Studenten met een bacheloropleiding op het gebied van economie of aanverwant vakgebied met substantiële coursework en kennis in economie en wiskunde.
 • Professionals met minstens 2 jaar ervaring streven naar het verbeteren van hun oorspronkelijke achtergrond of zijn geïnteresseerd in een carrière verandering.

Hoofd gerechten

Core Cursussen

 • Micro-economie
 • Macro-economie
 • Economische groei
 • Econometrische Theorie en Toepassingen
 • Principes van Financiën
 • Globalisering en Europese Economie
 • Ontwikkeling en Transitie-economie
 • Arbeidseconomie
 • Politieke Economie
 • industriële organisatie

Talen

 • Frans / Chinees

Proefschrift

Belangrijkste partners

Fudan University (Shanghai, CN), Universiteit van Internationale Bedrijfseconomie (Beijing, CN), Centre d'Economie de la Sorbonne, Campus France Bedrijven en organisaties waar alumni werken: OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), UNESCO , Europese Commissie, Europees Parlement, Europese Centrale Bank, Internationaal Monetair Fonds, Wereldbank, Landbouwbank van China, Totaal, BNP Paribas, HSBC, Onderwijs: Toegang.

Overig

Een diploma uitreiking En jaarlijks Ontmoeten met alumni Vindt plaats in de herfst. In het hele jaar worden diverse netwerk- en alumni-evenementen gehouden, waaronder een jaarlijks liefdadigheidsgebeurtenis in de lente. Als student van het Université Paris 1 Panthéon Sorbonne heb je de gelegenheid om talrijke conferenties en speciale evenementen op de universiteit en andere instellingen in Parijs bij te wonen.

het proefschrift

Studenten selecteren een onderzoeksonderwerp in relatie tot hun professionele project en kiezen voor een adviseur onder de professoren van het programma.

De master scriptie moet worden aangepast aan het einde van het academiejaar.

Extra informatie

 • Docenten : vooral academici en sommige professionals.
 • Cursusduur : 588 uur, 60 studiepunten, september tot juni.
 • Optioneel stage : 3 maanden min of 6 maanden max. Deeltijd, geen krediet.
 • Locatie van het onderwijs : Maison des Sciences Economiques (Parijs 13e), Sorbonne (Parijs 5e), of Panthéon (Parijs 5e).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

With eight hundred years of excellence to build on, the University Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a descendant of the Faculty of Law and Economics of the Sorbonne, is one of the most famous and largest un ... Lees meer

With eight hundred years of excellence to build on, the University Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a descendant of the Faculty of Law and Economics of the Sorbonne, is one of the most famous and largest universities in France. Lees Minder
Parijs , Sjanghai + 1 Meer Minder