Studie Master's Programma's in Pakistan

Master's Opleidingen in Pakistan 2018

Studie in Pakistan

Pakistan Education System


De Pakistaanse onderwijssysteem is vergelijkbaar met die van het onderwijssysteem in de VS en vele andere landen.
Sinds de Grondwet 1973 werd goedgekeurd, heeft de Pakistaanse federale regering verstrekt gratis onderwijs voor iedereen tussen de vijf en 16 jaar oud, hoewel slechts ongeveer 66 procent van de Pakistaanse kinderen naar school gaan vanaf de eerste tot en met achtste leerjaar en slechts 30 procent naar school gaan van de negende door 12de rang. Deze percentages zijn significant lager dan de vier andere Zuid-Aziatische landen - Bangladesh, India, Nepal en Sri Lanka - volgens "Onderwijs en groei van diensten."


Na de 12e klas, de Pakistaanse onderwijssysteem heeft twee niveaus. De Degree Colleges Onderwijs systeem is vergelijkbaar met de Amerikaanse community college systeem. De natie heeft 1.238 graad hogescholen met 205 gestart sinds 2008, volgens de Pakistaanse ministerie van Financiën .Rangen 15 verder zijn onderdeel van de universiteiten Opleiding systeem, dat 132 universiteiten omvat.


Islamitische scholen die zich richten op het lesgeven aan leerlingen, veelal arme mensen, de Koran en andere religieuze onderwerpen - in de afgelopen jaren, heeft het hoger onderwijs een toestroom van madrassa's gehad. Er zijn grofweg 40.000 madrassa's in Pakistan.


Pakistan is zo'n divers land dat 60 talen worden gesproken in de natie. De lessen worden gegeven in vele regionale talen evenals de nationale en officiële talen - Engels en Urdu. Engels is meestal de taal die wordt gebruikt door overheden, bedrijven en universiteiten.

Buitenlandse studenten Schaarse

Hoewel de Pakistaanse hoger onderwijs is het verbeteren, zijn zwaktes aansporen een zeer groot percentage van de Pakistaanse studenten in het buitenland studeren en een zeer klein aantal niet-Pakistanen te studeren in Pakistan, volgens verschillende bronnen.
Het percentage van de Pakistanen die wonen college is lager dan het percentage van de Bengalezen die universiteit bij te wonen, maar het percentage van de Pakistanen op de universiteit die in het buitenland studeren, 3 procent, is ongeveer drie keer hoger dan het percentage van de Bengalezen op de universiteit die in het buitenland studeren, volgens het UNESCO Institute for Statistics . In 2007, 24.617 Pakistanen studeerde in het buitenland met 9307 studenten in Engeland en 5520 in de VS UNCESO bevat 41 naties die minstens 1.000 studenten uit andere landen studeren in hun land hadden. Pakistan is niet een van hen.

UNESCO meldt dat hoge 'inkomende mobiliteit "tarieven zijn een indicatie van een superieur onderwijssysteem, terwijl het tegendeel waar is van hoge" uitgaande mobiliteit "tarieven.Terwijl Pakistan uitgaande studenten overtreffen haar inkomende studenten met een verhouding van ten minste 24:1, de VS heeft 50.265 uitgaande studenten en 595.874 inkomende studenten.
Er zijn vier programma's voor niet-Pakistanen die willen studeren in Pakistan, volgens ministerie van Financiën van Pakistan . Het grootste programma werd na rapport UNESCO 2007 gelanceerd en is voor 1000 Afghanen geïnteresseerd in landbouw, Engineering and Information Technology. Er zijn ook programma's voor 300 studenten uit Bangladesh en Kasjmir geïnteresseerd in de geneeskunde, Engineering and Information Technology, en culturele beurzen voor 78 studenten uit elke natie.

De kostprijs is niet de reden dat Pakistanen hebben meer kans om het buitenland te studeren dan niet-Pakistanen zijn waarschijnlijk studeren in Pakistan.In feite, "Onderwijs en groei van diensten" auteur Carl Dahlman, een Amerikaanse professor, dringt Pakistan aan meer kwaliteit van scholen te bouwen, zodat de leerlingen niet hoeven om zoveel geld in het buitenland door te brengen.

Specifieke Scholen

Mensen die geïnteresseerd zijn in het studeren aan uitstekende scholen in Azië hebben meer kansen buiten Pakistan.
De QS (Quacquarelli Symonds) World University Rankings 2012/2013 rang voornamelijk Amerikaanse scholen als de beste in de wereld, maar er zijn scholen in het Hong Kong, Australië, Singapore, Japan, Zuid-Korea en China in de top 50. De top Pakistaanse school is de Nationale Universiteit van Wetenschappen en Technologie, die wordt gerangschikt tussen de 401 en 450.Het is in Islamabad en kost $ 6.000 tot $ 8.000 per jaar voor studenten en $ 4.000 tot $ 6.000 voor afgestudeerde studenten.

Er zijn 873 scholen in het klassement. Vier andere scholen in Pakistan zijn op de lijst. Ze zijn allemaal gerangschikt op 601 of hoger. Hun collegegeld wordt niet vermeld, maar de scholen zijn:

* De universiteit van Lahore
* De University of Engineering and Technology
* De Universiteit van Karachi
* Lahore University of Management Sciences

Daarnaast Dahlman schreef dat Allama Iqbal Open Universiteit is Azië de grootste open afstandsonderwijs universiteit en "deze technologie het potentieel heeft om de kosten van het leveren van tertiair onderwijs diensten aan vele studenten aanzienlijk te verminderen.

Conclusie

Pakistan heeft haar inzet voor en investeringen in het hoger onderwijs steeg in de afgelopen jaren.
De inzet werpt zijn vruchten af.In feite, ambassadeur van Pakistan aan Saoedi-Arabië, Muhammad Naeem Khan, stelt dat Pakistan is in het midden van twee revoluties die tot wederzijds voordeel - het hoger onderwijs en informatie-en communicatietechnologie.
Maar veel meer objectieve bronnen dan Khan geconcludeerd dat de Pakistaanse hoger onderwijssysteem is nog steeds inferieur aan de meeste van zijn Zuid-Aziatische en Oost-Aziatische buren.
Bovendien, Pakistan is nog steeds een politiek instabiel land dat nog dit jaar moorden op belangrijke juridische en politieke figuren heeft gehad. De CIA "The World Factbook" heeft regelmatig zijn openbare analyse van de Pakistaanse stabiliteit en geeft ook informatie over het dagelijks leven in Pakistan.

Over Pakistan

Het verhaal van Pakistan is een verhaal van vele landen - of 'stans' omdat Pakistan betekent "Land van de Zuivere 'in het Perzisch en Urdu. Pakistan, dat is de wereld 's zesde meest bevolkte land met meer dan 183 miljoen mensen en is gelegen ten westen van India en oosten van Afghanistan, inclusief het verhaal van vele grote steden, het verhaal van veel plattelandsgebieden, het verhaal van de mannen leven, en het verhaal van het leven van vrouwen.
Het is belangrijk om al deze verhalen te begrijpen als je bedenkt of je moet studeren in Pakistan, omdat het begrijpen van de verschillende Pakistans is cruciaal voor het begrip van de natie onderwijssysteem. Pakistaanse Federale Bureau voor de Statistiek meldde dat 58,5 procent van de Pakistanen waren geletterd in 2011, maar de prijzen varieerden van 80,5 procent bij de stedelijke mannen tot 35,6 procent onder de landelijke vrouwen.


Vergelijkbare stad en platteland en de man-vrouw verschillen bestonden in schoolbezoek op alle onderwijsniveaus. UNESCO gemeld dat 8,9 procent van de mannen en 3,5 procent van de vrouwen waren universitair afgestudeerden in 2007. Er zijn ook aanzienlijke verschillen in geletterdheid en onderwijsprestaties tussen mensen van verschillende leeftijdsgroepen met UNESCO melden dat 6 procent van de Pakistaanse 55 - tot 64-jarigen had een universitair diploma in 2007, maar 16 procent van de 25 - tot 34-jaar- jarigen had een universitair diploma.

De verschillende Pakistans hebben tegenstrijdige pressies gemaakt op de regering om het onderwijs te verbeteren. Historisch gezien, heeft de overheid weinig geld besteed aan onderwijs, ondanks het ontbreken van een sterke particuliere school onderwijs.Slechts 8 procent van de Pakistaanse studenten in het hoger onderwijs zijn in prive-scholen in vergelijking met 47 procent in Bangladesh, volgens de "Onderwijs en groei van diensten," een essay in een boek over Zuid-Azië.
Al met al, Pakistan rangschikt 155 van 194 naties in procenten van het bruto binnenlands product dat wordt besteed aan onderwijs met 2.7 procent uitgegeven in 2009, volgens de Wereldbank, maar de groeiende percentage jongeren die willen een opleiding wordt veroorzaakt veranderingen

"Hoewel de Pakistaanse hoger onderwijs werd verwaarloosd voor twee decennia, in de vroege jaren 2000 de overheid meer financiële middelen en creëerde de HEC (Hoger Onderwijs Commissie)," volgens het essay over het onderwijs in Zuid-Azië. "Inschrijving groeide aanzienlijk toe en er waren verbeteringen aan de procedures en een grotere focus op kwaliteit en verdienste. Echter, er blijft nog veel te doen. "

Feiten over Pakistan

Pakistan, officieel de Islamitische Republiek Pakistan, is een soeverein land in Zuid-Azië. Met een bevolking van meer dan 180 miljoen mensen, het is de zesde meest bevolkte land ter wereld. Pakistan is een zich snel ontwikkelende land   en is een van de Volgende Elf, de elf landen die, samen met de BRIC-landen, hebben een hoog potentieel om de wereld 's grootste economieën in de 21ste eeuw te worden. Pakistan is een van de grootste producenten van natuurlijke grondstoffen, en de arbeidsmarkt is de 10e grootste in de wereld.

 

Hoofdstad: Islamabad
Officiële Talen: Engels en Urdu
Overheid: Federale parlementaire republiek
Bevolking: 180440005
Bruto Binnenlands Product: $ 514.559000000000
Valuta: Pakistaanse rupee (Rs.) (PKR)
Tijdzone: (UTC 5)