Oostenrijk

Studie in Oostenrijk

Hoger Onderwijs in Oostenrijk

Oostenrijk biedt postsecondary onderwijs toezicht en gefinancierd door het federale ministerie van Wetenschap en Onderzoek. Oostenrijk 's 11 prive-universiteiten en 23 openbare universiteiten bieden studenten met een uitgebreide lijst van opleidingen en een hoger onderwijssysteem dat nu dienst doet de massa in plaats van de elite, zoals zij heeft gedaan voorafgaand aan de jaren 1960. Alle studenten op een bepaald moment waren vrij staat om een ​​openbare universiteit en de grote op elk gebied van studie zij wensten, een procedure die onlangs heeft ervaren een aantal veranderingen. Hoewel Oostenrijk laat nog steeds in aanmerking komen studenten tot grote in meerdere vakken tegelijk, de sector overheid die verantwoordelijk is voor het onderwijssysteem heeft nu beperkingen in het leven geroepen voor de verschillende gebieden van de studie. Momenteel, deze onderwerpen zijn onder meer: ​​psychologie, biologie, tandheelkunde, Menselijke Geneeskunde, Economische Wetenschappen, Journalistiek en Diergeneeskunde.

Vanaf 2001, studenten van een Oostenrijkse universiteit niet langer genieten van gratis onderwijs. Echter, studenten uit de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte (EER), die hun diploma programma te eindigen in de minimale hoeveelheid tijd (drie jaar) niet hoeven te betalen voor hun opleiding. Andere studenten moeten een collegegeld van € 370 ($ 500) per termijn te betalen als ze de Oostenrijkse burgers en € 700 ($ 950) als ze niet Oostenrijkse burgers.

Het verkrijgen van een bachelor 's degree in Oostenrijk duurt meestal drie jaar. Het verdienen van een master of een doctoraat over het algemeen duurt nog twee tot drie jaar, afhankelijk van het type onderwerp en de specificaties waarin de student zich inschrijft.

 

Universities of Applied Sciences (Fachhochschulen)

Hogescholen verschillen van traditionele Oostenrijkse universiteiten in dat ze zijn afgestemd op studenten die een praktische vaardigheid dan academische kennis leren tegemoet.Als student het bijwonen van een Fachhochschule, zult u niet worden toegestaan ​​om je vakken als vrij te kiezen als je zou kunnen worden aan een academisch georiënteerde universiteit. Dit is om ervoor te zorgen dat alle studenten die een University of Applied Science diploma binnen de aanbevolen drie jaar.

 

Oostenrijkse Prive Universiteiten

Sinds 2001 moeten alle prive-universiteiten worden erkend voordat zij wettelijk toegestaan ​​om academische graden te geven. Het federale ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft de bevoegdheid om accreditatie te bieden. Momenteel zijn 13 prive-universiteiten die actief zijn in Oostenrijk volledig geaccrediteerd. Sommige van deze zijn de Europese Peace University, het Sigmund Freud Universiteit (Wenen) en het Paracelsus Medizinische Privatuniversität (Salzburg).

 

Academische graden

Een Magister graad is de eerste graad gegeven aan studenten die een 4-6 jaar cursus te voltooien in de sociale wetenschappen, natuurwetenschappen, geesteswetenschappen, rechten of economie. Studenten hoofdvak in de landbouw of techniek zal een Diplom-Ingenieur ontvangt bij het beëindigen van een opleiding. Onlangs hebben een aantal Oostenrijkse universiteiten begonnen Bachelor 's graden voorafgaand aan de Magister, of master ' s degree geven.

Geneeskunde is het enige gebied van studie, waarin een student een doctorsgraad kunnen verdienen na ten minste zes jaar van het bijwonen van een universiteit. Vele vakgebieden, waaronder medicijnen, eisen dat studenten schrijven en leveren een research paper genaamd een Diplomarbeit, die gewoonlijk gemiddeld ten minste 100 pagina's.

 

Prominente Oostenrijkse Universiteiten

Opgericht in 1365, de Universiteit van Wenen is de meest bekende van Oostenrijk 's universiteiten en biedt drie centra en 15 faculteiten die faculteiten Informatica, Psychologie, Economie en Bedrijfswetenschappen, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde omvatten. Er zijn ook Centra voor Moleculaire Biologie, Translation Studies en Sportwetenschappen. Twee andere top Oostenrijkse universiteiten zijn de Universiteit van Innsbruck en de Karl-Franzens-Universität Graz.


Solliciteren bij een Oostenrijkse universiteit

Om te solliciteren als een undergraduate (genaamd de "eerste cyclus "), moet een student beschikken over een geldig certificaat van hun vorige scholen waaruit blijkt dat zij beschikken over de kwalificaties van een instelling voor hoger onderwijs in te voeren. Studenten die lid zijn van de EER moet hoger secundair onderwijs hebben afgerond voor de kwalificatie aan een Oostenrijkse universiteit te gaan.Je zal ook worden gevraagd te bewijzen dat je kunt spreken Duits en Engels alsmede extra kwalificerende lessen te nemen indien noodzakelijk.

Voordat studenten kunnen zich aanmelden voor een Master s diploma of ander diploma gelijkwaardig aan een Bachelor 's diploma' s-programma in Oostenrijk, moet zij een Bachelor hebben verdiend 'in overeenstemming met de Oostenrijkse opleidingseisen.

Sommige van de meer concurrerende opleidingen in Oostenrijk accepteren studenten volgens puntengemiddelde geruimd uit eerdere schoolwerk. EU-studenten kunnen hun GPA converteren naar het Oostenrijkse systeem met behulp van de EGC (Europese Grade Converter). Niet-Europese studenten hebben toegang tot de standaard kwaliteiten vergelijkingstabel gebruikt door Europese studenten om hun Oostenrijkse GPA berekenen.

Duits is de voertaal in Oostenrijk. Studenten zijn verplicht om een ​​bewijs van hun kennis van de Duitse taal in te dienen door middel van ontvangen van vorige examens en diploma's behaald van het nemen van cursussen Duits resultaten.

 

Ziektekostenverzekering

Europese Unie en EER-studenten moeten hun Europese ziekteverzekeringskaart hebben met hen tijdens het bijwonen van een Oostenrijkse universiteit. Buitenlandse studenten kunnen zowel verkrijgen Oostenrijkse publieke steun ziektekostenverzekering of de aankoop ziektekostenverzekering van een eigen luchtvaartmaatschappij.

 

Waarom studeren in Oostenrijk?

Biedt een uitzonderlijk ontwikkelde sociale markteconomie, diverse kansen op werk en een van de hoogste levensstandaard in de wereld, Oostenrijk behoort tot de top 15 rijkste landen in de wereld. Met een bloeiende toeristische industrie, fascinerende historische bezienswaardigheden en het prachtige berglandschap, Oostenrijk blijft populair bij Europese en overzeese vakantiegangers als studenten die hoger onderwijs graden nastreven van een prestigieuze Oostenrijkse universiteit.

Over Oostenrijk

Oostenrijk wordt officieel aangeduid als de Republiek Oostenrijk, een land dat politiek wordt beschouwd als een federale republiek en heeft een bevolking van meer dan acht miljoen mensen burgers. Oostenrijk grenst aan de noordkant door Duitsland en de Tsjechische Republiek, Slowakije en Hongarije aan de oostzijde, Italië en Slovenië in het zuiden en Liechtenstein en Zwitserland in het westen. Negen deelstaten onderverdeeld in districten bestaan ​​uit Oostenrijk 's 84.000 vierkante kilometer land (33.000 vierkante mijl), met Vienna is haar hoofdstad en grootste stad. Een lid van de Verenigde Naties en de Europese Unie, Oostenrijk heeft de euro als officiële munteenheid in 1999.

 

Oostenrijk 's Klimaat

Het grootste deel van Oostenrijk ligt in een gematigde tot koele zone beïnvloed in de zomer door warme wind uit het westen.Omdat de meerderheid van Oostenrijk wordt overschaduwd door de Alpen, het klimaat is voornamelijk een "alpine " klimaat - vrij koud tijdens de wintermaanden (0 tot -10 Celsius of 32-15 graden Fahrenheit) en relatief warm in de zomer ( 25-40 Celsius of 77-100 graden Fahrenheit). Gemiddeld Oostenrijk ontvangt rond 660 mm (26 inch) van regen, sneeuw of ijs elk jaar, met een gemiddelde maandelijkse hoeveelheid neerslag van 55 mm, of ongeveer twee centimeter.

 

Essentiële Feiten over Oostenrijk

  • Bijna 90 procent van Oostenrijk 's burgers spreken Duits, gevolgd door Servisch / Bosnisch / Kroatisch (vier procent), Turks (twee procent), Hongaars (een half procent) en Pools (een half procent)
  • De meeste Oostenrijkers die religieus zijn rooms-katholiek
  • Negentien Oostenrijkers hebben gekregen van de Nobelprijs voor de Geneeskunde, Fysiologie, scheikunde of natuurkunde. Dit staat momenteel als een van de hoogste onderscheiding cijfers per hoofd van de bevolking voor alle landen in de wereld.
  • Hernieuwbare bronnen te leveren Oostenrijk met meer dan 60 precent van haar macht, vooral zonne-en windenergie.
  • Op bijna 650 jaar oud, de Universiteit van Wenen Oostenrijk 's grootste en oudste universiteit.

Scholen

Scholen en universiteiten in Oostenrijk

Online scholen en universiteiten in Oostenrijk