Ontwikkelingspsychologie MSc

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Met een focus op de ontwikkeling van baby's en kinderen, behandelt de cursus een uitgebreid scala aan onderwerpen rond typische en atypische ontwikkeling. Verschillende theoretische benaderingen van ontwikkeling zullen worden onderzocht in samenhang met vergelijkende en interculturele benaderingen. Je wordt onderwezen door wetenschappelijk personeel in de voorhoede van psychologisch onderzoek en voert een proefschrift onder hun toezicht uit.

Een onderscheidend kenmerk van onze cursus is de mogelijkheid om deel te nemen aan lopend onderzoek dat de universiteit uitvoert in samenwerking met de lokale onderwijsdiensten voor de module Onderzoek in de praktijk. Dit biedt praktische ervaring met het uitvoeren van psychologisch onderzoek met jonge kinderen. Het biedt ook de kans om psychologisch werk te ervaren in 'echte' omgevingen en in samenwerking met multidisciplinaire teams van professionals.

Bij Dundee hebben we de gespecialiseerde apparatuur, speciale laboratoria en onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse. Deze omvatten EEG-laboratoria, een verscheidenheid aan oogvolgtechnologieën, 2D- en 3D-bewegingsvolgsystemen en externe fMRI-toegang via het Clinical Research Center van het Ninewells Teaching Hospital.

Wij zijn een kleine, vriendelijke afdeling die gericht onderwijs en onderzoek in de psychologie biedt. Dit betekent dat we onze studenten leren kennen en hen tijdens hun studie de individuele ondersteuning kunnen bieden die ze nodig hebben. Dit wordt bewezen door onze ranglijst in de top 10% van de afdelingen Psychologie in het VK voor studenttevredenheid (Nationale Studenten Enquête 2016).

Onze MSc-studenten hebben hun eigen speciale sociale en studiegebieden binnen het psychologiegebouw. Er is een actieve student Psychology Society, die sociale evenementen organiseert. Omdat Psychologie gesitueerd is in de School of Social Sciences, is het gemakkelijk om studenten uit andere disciplines te ontmoeten (bijvoorbeeld architectuur en stedenbouw, bedrijfsleven, aardrijkskunde, rechten, politiek en economie) en om seminars buiten de psychologie bij te wonen. Dit stelt je in staat je leren te situeren in een bredere sociale context, en om contact te leggen met andere studenten die van over de hele wereld zijn gekomen om in Dundee te studeren.

57393_bonnie-kittle-302772.jpg

Hoe je wordt onderwezen

 • Lezingen en seminars
 • In-class groepswerk
 • workshops
 • Onderzoeksseminars door uitgenodigde sprekers
 • Opleidings- en ontwikkelingskansen (bijv. Loopbanen, cv's, presentatie / interviewvaardigheden)

Je neemt ook deel aan een onderzoekspracticum dat is gebaseerd op een laboratorium in de psychologie of in een 'echte' onderwijsomgeving, waardoor het een unieke kans biedt om rechtstreeks met kinderen en beoefenaars samen te werken.

Hoe je beoordeeld wordt

Al onze beoordelingen zijn 100% op cursussen gebaseerd, waaronder:

 • essays
 • kleine presentaties in seminarstijl
 • statistische oefeningen en quizzen
 • onderzoeksvoorstellen / rapporten
 • poster presentatie
 • onderzoek proefschrift

Wat ga je studeren

Core Modules

 • PY50003 - Onderzoek in de praktijk
 • PY51001 - Onderzoeksstichtingen
 • PY51002 - Kwalitatieve onderzoeksmethoden
 • PY52004 - Demonstratie van onderzoek
 • PY52007 - Geavanceerde kwantitatieve methoden

Geavanceerde modules

U selecteert ook twee geavanceerde modules, meestal uit de volgende:

 • PY50031 - De ontwikkeling van zelfbewustzijn
 • PY50404 - Ontwikkeling en handicap lezen
 • PY50428 - Ontwikkelingspsychopathologie
 • PY50441 - Sociale, emotionele en morele ontwikkeling
 • PY54008 - Ontwikkeling van de baby

Careers

Studenten van deze cursus hebben de kwalificatie gebruikt om hun kansen op het volgen van cursussen in de educatieve en klinische psychologie te verbeteren. Anderen gebruiken de onderzoekstraining als opstap naar promotieonderzoek.

Verschillende studenten hebben de cursus gevolgd om te gaan werken als ondersteuner, assistent-psycholoog of zijn opgeleid tot spraak- en taaltherapeut. De hogere graad verbetert over het algemeen de baanvooruitzichten bij het concurreren met afgestudeerden in de psychologie in andere vakgebieden.

Toelatingseisen

Je moet een eerste of tweede graad honours degree in Psychology hebben, of verwachten te behalen, wat normaal gesproken in aanmerking komt voor Graduate Membership of the British Psychological Society.

Engelse taalvereisten

IELTS totaal 6.5

 • Luisteren 6.0
 • Het lezen van 6.0
 • Schrijven 6.0
 • Spreken 6.0

Engelse taalprogramma's

We bieden Pre-sessie en Foundation-programma ('s) het hele jaar door. Deze zijn ontworpen om u voor te bereiden op universitaire studie in het VK als u nog niet hebt voldaan aan de taalvereisten voor directe toegang tot een opleiding.

Over Dundee

Fantastische cultuur, prachtige landschappen en beroemd vriendelijke mensen, Schotland heeft passie en innovatie in het hart en dit zijn slechts enkele van de redenen waarom het een geweldige plek is om te wonen en te studeren.

Dundee ligt aan de oevers van de rivier de Tay aan de oostkust van Schotland. Het verschijnt regelmatig aan de bovenkant van 'kwaliteit van leven' enquêtes in het Verenigd Koninkrijk - biedt alles wat geweldig is aan het stadsleven, maar is vriendelijk, compact en gemakkelijk te navigeren.

The Wall Street Journal heette Dundee als een van hun tien warme bestemmingen voor 2018.

De bevolking van Dundee is ongeveer 150.000. Met studenten die 1 op 5 van de bevolking vormen, richt onze stad zich op het studentenleven.

Onze campus ligt in het hart van het bruisende en leuke West End van Dundee, met winkels, cafés en restaurants allemaal op een steenworp afstand.


“Schotse mensen zijn aardig en vriendelijk. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik aankwam, de kerel die mij moest ontmoeten nog niet was. De taxichauffeur zette me af, ik klopte op de deur en hij was er niet, dus ik zat buiten te wachten. Iemand kwam en vroeg of het goed met me ging en nodigde me uit terwijl ik wachtte. Hij verwelkomde me en gaf me eten en drinken, dus vanaf de eerste dag dat ik kwam begon ik van de mensen in Dundee en Schotland te houden. '
Willy William Mrema komt uit Tanzania en studeert MSc Geotechnical Engineering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Lees meer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Lees Minder