Officiële master in marketing

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wat is de officiële masteropleiding in marketing?

De officiële Master's Degree in Marketing (MSc in Marketing) wordt aangeboden door de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van Comillas Pontifical University via ICADE business school .

Dit officiële programma biedt gespecialiseerde training om met succes een professionele carrière te leiden op het gebied van marketing, verkoop en marktonderzoek. Het programma wordt bijna volledig in het Engels gegeven, aangezien volledige competentie in deze taal een essentiële vereiste is om de arbeidsmarkt te betreden en een carrière te ontwikkelen.

Laboratoria Casestudy's onder toezicht van professionals van bedrijven om echte cases en problemen op te lossen

Deze masteropleiding legt de nadruk op de vaardigheden die het meest gewild zijn bij bedrijven: data-analyse, voorbereiding van documenten, een brede kijk op kansen, innovatie, een kritische en constructieve geest en leiderschap. Het programma is ontwikkeld door middel van vier hoofdmodules: de markten begrijpen, waardepropositie definiëren, waardepropositie leveren en meten, aangevuld met 'laboratoria' / casestudy's onder toezicht van professionals, waarin studenten cases en problemen moeten oplossen en moeten reageren op levenssituaties.

Onze studenten zeggen het volgende

Veel mensen zoals jij halen al het meeste uit hun masterdiploma. Hier zijn hun ervaringen.

"Deze graad biedt een uitstekende opleiding en training, die de basis vormen voor het ontwikkelen van een succesvolle professionele carrière in een gebied waar veel vraag naar is bij bedrijven." Guillermo Sánchez

"Het heeft me in staat gesteld me te specialiseren in een bloeiende sector met veel werkgelegenheid." Paula Conejos

"Met deze studies kun je je talenten optimaal ontwikkelen en perfect inspelen op de behoeften van de markt, gezien hun internationale perspectief." Giorgo Bertelli

Profiel van de aanvrager

De officiële masteropleiding in marketing is bedoeld voor kandidaten die:

  • Onlangs hun universitaire opleiding hebben afgerond. De masteropleiding is specifiek gericht op afgestudeerden in bedrijfskunde en management, handel, economie, communicatie en andere disciplines in de sociale wetenschappen.
  • Voor studenten uit andere disciplines maken we een opleidingsplan op maat.
  • Omdat het is ontworpen als een Master Pre-Experience, is het niet nodig om een professionele carrière op dit gebied te hebben.

Toelatingseisen

Het volgende kan worden toegelaten tot officiële masteropleidingen in marketing:

  • Houders van een officiële Spaanse universitaire bachelordiploma (bij voorkeur op het gebied van economie en bedrijfskunde) of een andere (bij voorkeur ook in hetzelfde gebied) uitgereikt door een instelling voor hoger onderwijs binnen de Europese hogeronderwijsruimte die de student recht geeft op toelating tot het masterniveau programma's in het uitgevende land.
  • Bovendien, en zonder verdere vereisten, houders van een licentiaatsdiploma, een diploma in ingenieurswetenschappen of een diploma in architectuur in overeenstemming met het universitaire systeem dat bestond vóór het systeem dat werd uiteengezet bij Koninklijk Besluit 1393/2007.
  • Bij wijze van uitzondering kan toelating worden verleend aan houders van een bachelordiploma (bij voorkeur op het gebied van economie of bedrijfskunde) van een niet-geaccrediteerd onderwijssysteem buiten de Europese hogeronderwijsruimte, zodra het programma en het studieniveau van deze graad zijn vergeleken tegen de equivalente Spaanse graden, en het buitenlandse diploma wordt bewezen dat het de student het recht geeft te worden toegelaten tot hetzelfde niveau van postdoctorale studies in het uitgevende land. Toelating via dit kanaal impliceert in geen geval accreditatie van de vorige graad of erkenning voor andere doeleinden dan die welke betrekking hebben op de toelating tot de masteropleiding.

Carrière en academische vooruitzichten

Afgestudeerd profiel:

Afgestudeerden van het programma kunnen een professionele carrière in marketing nastreven, aangezien deze masteropleiding zijn studenten de juiste persoonlijke en professionele competenties biedt om leiderschap en leidinggevende functies te verwerven op elk marketinggebied: onderzoek en analyse, merkbeheer en verkoopbeheer . Op het gebied van onderzoek en analyse hebben studenten toegang tot functies zoals accountmanagers, marktonderzoekers, marketinganalisten, leidinggevenden op het gebied van markt- of klantinformatie, of planners. In Brand Management stelt ons afgestudeerde profiel onze studenten in staat om te werken als managers, zowel bij merken als bij adviesbureaus, of bij elk ander bedrijf van de merkconstellatie, zoals communicatiebureaus. Ten slotte kunnen ze op het gebied van verkoopbeheer en klantrelatiebeheer zowel in het vak Handel en Verkoop als in distributiebedrijven als categoriemanagers werken.

Hoewel de meeste afgestudeerden ervoor hebben gekozen om een carrière binnen een bedrijf en op de drie hierboven beschreven gebieden na te streven, biedt deze masteropleiding studenten die kennis en vaardigheden die onmisbaar zijn om succesvol te zijn in verschillende professionele sectoren, zowel nationaal als internationaal, en zowel in de publieke als de private sector. of non-profitorganisaties.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Lees Minder