Studie Masters Opleidingen in Nigeria

Master's Programma's in Nigeria 2018

Studie in Nigeria

Hoger onderwijs in Nigeria

Het federale ministerie van Onderwijs houdt toezicht op het hoger onderwijs in Nigeria. Het land maakt gebruik van de traditionele drie-tier graad systeem van bachelor, master en PhD graden en er zijn drie soorten instellingen van hoger onderwijs - universiteiten, hogescholen en universiteiten van het onderwijs.Naast de Master of Art en Master of Science diploma, instellingen ook award gespecialiseerde masteropleidingen zoals Master of Architecture, Master in de ingenieurswetenschappen, Master of Business Administration, Master of Fine Arts, Master of Library Science, Master of Education, Master of Laws en Master of Public Administration.

Er zijn meer dan 30 federale en nationale universiteiten, waarvan sommige gespecialiseerd zijn in technologie, landbouw of andere academische disciplines. Er zijn ook meer dan 20 federale staat en de hogescholen. Samen vormen deze instellingen studeren meer dan 70.000 studenten per jaar in een breed scala aan disciplines, waaronder engineering, natuurwetenschappen, sociale wetenschappen, bedrijfskunde en architectuur. Tientallen particuliere instellingen voor hoger onderwijs bestaan ​​ook, brengen het totaal aantal universiteiten en andere instellingen om meer dan 110.

Collegegeld bij federale en nationale scholen is zeer laag, ongeveer $ US 1.000 per jaar voor Afrikaanse studenten en slechts iets hoger voor buitenlandse studenten. De academische kalender is gebaseerd op semesters en loopt meestal van september tot juni. Degree vele meesters programma's kunnen in een jaar worden afgerond.

 

Waarom studeren in Nigeria?

Naast het bestuderen van in het Engels, zullen de studenten een kwalitatief goed onderwijs te krijgen tegen een zeer redelijke prijs in Nigeria. Studenten die geen Engels spreken als eerste taal in staat zullen zijn om hun Engels vaardigheden aan te scherpen, waardoor ze meer waardevol voor internationale bedrijven. Daarnaast zullen studenten die uit Afrika of die van plan zijn om te werken in Afrika nadat ze hun studie te voltooien de multi-culturele ervaring in Nigeria vinden, samen met de sociale en buitenschoolse activiteiten, als zeer leerzaam.

 

Zorgverzekering

Hoewel Nigeria heeft een National Health Insurance System voor Nigeriaanse burgers, moeten internationale studenten van plan om particuliere ziektekostenverzekering of zorgverzekering krijgen van hun thuisland, dat geldig is in Nigeria. De Nigeriaanse gezondheidszorg maakt gebruik van zowel de overheid en de prive-faciliteiten.

 

Tips

Haast je niet introducties in Nigeria. Neem de tijd om mensen te informeren over hun familie te vragen en te leren kennen een beetje alvorens in andere discussies.

Hiërarchische structuren zijn belangrijk in Nigeria en ouderen krijgen een veel respect. Ook zeker om mensen te pakken door hun juiste academische of professionele titels.

Over Nigeria

Gelegen in West-Afrika en vernoemd naar de rivier de Niger, Nigeria is een van de meest ontwikkelde landen in Afrika. Het land heeft een uitgebreide en spectaculaire kustlijn langs de Atlantische Oceaan, naast het delen van grenzen met Niger, Tsjaad, Benin en Kameroen. Het zuidelijke deel van het land is natter en meer bebost en het noordelijke deel van het land is een droge savanne. Er is ook een regenwoud in het oostelijke deel van het land. Het tropische bos regio biedt houtproductie en fruitbomen, waaronder citrus, palmen, cacao en rubber. Nigeria heeft enorme natuurlijke hulpbronnen, met inbegrip van landbouw, mineralen, waterwegen en bossen en is 's werelds zesde grootste olieproducent. Het land heeft een goed opgeleide bevolking en wordt wereldwijd gerespecteerd als een van de belangrijkste spelers de macht in Afrika, samen met Zuid-Afrika.

 

Essentiële Feiten over Nigeria

  • Hoewel de officiële taal in Nigeria is Engels, het land bevat meer dan 250 etnische groepen die meer dan 500 verschillende talen spreken.
  • De officiële munteenheid is de Nigeriaanse Naira, afgekort NGN. De Naira wordt verder onderverdeeld in 100 kobo.
  • Nigeria is samengesteld uit 36 ​​staten en heeft een centrale hoofdstad, Abuja, gelegen in het midden van het land.
  • Met een bevolking van 10 miljoen, Lagos is de grootste stad in Nigeria en is tevens een belangrijke haven.
  • De belangrijkste religies in Nigeria zijn over de islam (ongeveer 50 procent van de bevolking) en het christendom (ongeveer 40 procent van de bevolking). De overige 10 procent van de bevolking merkt een groot aantal inheemse religies. De grondwet in Nigeria garandeert vrijheid van godsdienst.
  • Met ongeveer 150 miljoen mensen, Nigeria heeft de grootste bevolking van de Afrikaanse landen. Het land heeft ook een hoge bevolkingsgroei, elk jaar ongeveer 3 procent, als gevolg van recente dalingen in kindersterfte.
  • Meer dan 60 procent van de Nigeriaanse bevolking is betrokken bij de productie van voedsel en cash gewassen, zoals maïs, rijst, bonen, uien en katoen.
  • Nigeria heeft een zeer gevarieerde en verfijnde kunst cultuur die dateert van enkele duizenden jaren. De vroegst bekende sculpturen zijn terra cotta beeldjes die dateren uit 500 voor Christus

 

Klimaat

Door de ligging van Nigeria in de buurt van de evenaar, het klimaat is vrij warm en de temperaturen in het hele land hebben weinig variatie tussen de seizoenen. Het temperatuurbereik is ongeveer 22 tot 36 graden Celsius, met een regenseizoen dat duurt van november tot maart en een droog seizoen de rest van het jaar. Het heetste deel van het jaar is in februari en maart.

 

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in de grote steden in Nigeria is vrij hoog, en appartementen met een slaapkamer meestal kost rond de $ 1.500 per maand. Toch heeft het land recente inspanningen om meer betaalbare woningen voor studenten te ontwikkelen.

 

Visa Requirements

Non-Nigeriaanse studenten moeten een visum om het land binnen en moet ook een gecombineerde Expatriate verblijfsvergunning en Aliens Card (Cerpac) die zij ontvangen na aankomst in Nigeria.De student moet aantonen dat zij het op een Nigeriaanse universiteit is geaccepteerd en dat ze hebben hun collegegeld betalen. De Cerpac is goed voor twee jaar en heeft een vergoeding van $ US 200 per jaar. Studenten moeten een CR (Concessionary) formulier gebruiken om toe te passen voor de Cerpac en moeten rapporteren aan een Cerpac kantoor voor de vangst van hun digitale persoonsidentificatie. Nadat dit is voltooid en alle papierwerk is ontvangen, ontvangt de student een tijdelijke kaart, die geldig is tot de vaste kaart komt.

Feiten over Nigeria

Nigeria, officieel de Federale Republiek Nigeria, ligt in West-Afrika en deelt landgrenzen met de Republiek Benin in het westen, Tsjaad en Kameroen in het oosten, en Niger in het noorden. De kust in het zuiden ligt aan de Golf van Guinee aan de Atlantische Oceaan. Het is het meest dichtbevolkte land in Afrika en de zevende meest bevolkte land in de wereld. Haar oliereserves hebben grote opbrengsten gebracht aan het land en is genoemd onder de "Next Eleven " economieën. Nigeria is een lid van zowel het Gemenebest van Naties en de Afrikaanse Unie.

 

Hoofdstad: Abuja
Officiële Talen: Engels
Overheid: Federale presidentiële republiek
Bevolking: 170123740
Bruto Binnenlands Product: $ 448.495000000000
Valuta: Naira (₦) (NGN)
Tijdzone: (UTC 1)