Nederlanden

Studeren in Nederland

Hoger Onderwijs

In Nederland biedt bachelor-, master-en PhD graden. Graden worden aangeboden in twee grote categorieën:

1. Research-georiënteerde programma's op universiteiten. Universiteiten zijn instellingen met zowel algemene programma's en degenen die gespecialiseerd zijn in gebieden zoals engineering en de landbouw.

2. Professionele opleidingen in het hoger onderwijs in hogescholen. Universiteiten met hogescholen programma's voor te bereiden studenten om te werken in specifieke beroepen, zoals beeldende kunst of onderwijs.

Alle masteropleidingen vereisen een bachelor's degree voor toelating. Een bachelor's degree van een research-georiënteerde programma is vereist voor de toelating tot een research-georiënteerd programma op masterniveau, maar kandidaten met een bachelor diploma van een hbo-programma kunnen worden toegelaten, indien zij voldoen aan aanvullende eisen.

 

Waarom studeren in Nederland?

Studeren in Nederland biedt uitstekende waarde door een combinatie van lage collegegeld, top-notch universiteiten, en een multiculturele levensstijl die internationale studenten omarmt. In 2012, de Nederlandse universiteiten hield 12 van de top 200 posities in het Times Higher Education World University Rankings .

Hoewel studenten die Nederlands spreken kunnen verkiezen om in te schrijven voor een opleiding in het Nederlands gegeven, veel programma's in Nederland worden in het Engels. Internationale studenten zijn welkom en maken ongeveer 13 procent van de leerlingen in het land. Bovendien hebben sommige instellingen bieden programma's die speciaal voor internationale studenten. Elke Nederlandse instelling die internationale studenten werft moet zich houden aan een gedragscode die counseling en selectie van deze leerlingen dekt.De meest populaire opleidingen voor internationale studenten zijn in economie, techniek, de sociale wetenschappen en talen.

 

Universiteiten

Nederland heeft 13 universiteiten, 39 hogescholen en 14 andere instellingen. Drie universiteiten gespecialiseerd in technologie en een onderzoeksuniversiteit, Wageningen, gespecialiseerd in de landbouw. Universiteiten krijgen financiering uit verschillende bronnen, waaronder de overheid subsidies, collegegeld, kosten, en contracten met externe organisaties.

 

Collegegeld, Programma Duur en Academisch Jaar

Het collegegeld voor een EU-student is ongeveer € 1.800 tot € 12.000 per jaar afhankelijk van het type programma en school. Tarieven voor niet-EU-studenten zijn ongeveer € 8.000 tot € 20.000 per jaar.Hoewel opleidingen alle Nederlandse masteropleidingen bieden uitstekende waarde, zijn de Nederlanders vooral bekend om hun expertise in duurzame energie, waterbeheer, en Art & Design.

Programma Een onderzoeksgerichte masteropleiding vereist 60-120 krediet uur, die duurt 1-2 jaar om te voltooien. Techniek, landbouw, wiskunde en de wetenschappen vereisen dat alle 120 credit-hour/2-year programma. Onderzoek graden worden toegekend als ofwel een Master of Science of een Master of Arts.

Toegepaste kunst en wetenschap graden vereisen ook 60-120 krediet uur, afhankelijk van de academische discipline. De verleende graad is specifiek voor de academische specialiteit, zoals een Master of Architecture.

Een credit uur duurt over het algemeen 28 uur in beslag, en het academisch jaar is 42 weken lang. Een full-time student vult normaal 60 credit-uren in een academiejaar.Het studiejaar bestaat normaal uit twee semesters, met de val semester loopt van september tot januari of februari en het tweede semester loopt van februari tot juni.

 

Post-Graduate Kansen

Na het afstuderen, krijgen alle studenten een diploma dat hun graad, alsmede een beschrijving van het verloop van de studie geeft aan dat potentiële werkgevers in eigen land een internationale student kan de mate begrijpen. Daarnaast kunnen alle internationale studenten in Nederland blijven tot maximaal een jaar na het afstuderen werk te zoeken. Er zijn geen beperkingen op de werkgelegenheid in dat jaar. Afgestudeerden zijn ook aangemoedigd om te solliciteren voor PhD-programma's of onderzoeksfuncties.

 

Visa Eisen en werkvergunningen

EU-studenten hebben geen visum nodig, maar zijn vereist bij de Nederlandse immigratiedienst (IND) worden geregistreerd door de gastinstelling en hun gemeente melden. Studenten uit niet-EU-landen moeten een verblijfsvergunning met een geldigheidsduur van 12 maanden en kan worden verlengd. Gastinstelling de student dient te gelden voor deze vergunning nadat de student arriveert.

 

Zorgverzekering

Alle internationale studenten moeten een soort van ziektekostenverzekering, die kan worden verstrekt door het land van herkomst. Toch moet iedereen die raakt werkzaam in Nederland inschrijven in Nederlandse openbare ziekteverzekering. Werkvergunningen zijn niet vereist voor studenten uit EU-landen, maar zijn nodig om andere internationale studenten.

 

Tips

Top universiteiten in Nederland zijn zeer concurrerend, dus aankomende studenten moeten toelatingseisen vroeg om ervoor te zorgen dat zij in aanmerking komen controleren. Engels-talige programma's vereisen studenten uit landen waar Engels niet de moedertaal om vaardigheid door de TOEFL of andere erkende taaltoets Engels aan te tonen.

Over Nederland

Van Nederland ligt in Noordwest-Europa met grenzen aan de Noordzee, België en Duitsland. Naast tulpen en molens, het land is beroemd om zijn dijken - ongeveer een vijfde van het land, in Nederland ligt onder de zeespiegel en het uitgebreide dijk systeem houdt overstromingen op de baai. Den Haag, een van de grootste steden van Nederland, is gastheer voor het Internationaal Strafhof en verscheidene andere internationale hoven en tribunalen. Toonaangevende industrieën omvatten scheepvaart, visserij, handel en het bankwezen. Opmerkelijke Nederlandse kunstenaars zijn Vincent van Gogh en MC Escher.

 

Klimaat

Het Nederland heeft een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn relatief koel, met een gemiddelde zomer highs rond de 23 graden C in augustus en de gemiddelde wintertemperatuur dieptepunten rond 0 graden C in februari. Regen kan worden verwacht op ongeveer de helft van de dagen in een bepaalde maand, en sneeuwval treedt ongeveer 25 dagen elke winter.

 

Cultuur

Hoewel het Nederlands de officiële taal van Nederland, de meeste Nederlandse burgers spreken Engels. De Nederlanders zijn bekend om het hebben van een open samenleving die innovatie stimuleert en omhelst meerdere culturen. Daarnaast heeft Nederland een zeer lage criminaliteit.

 

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud is relatief laag in Nederland, in vergelijking met veel West-Europese en Noord-Amerikaanse landen. Studenten zullen ook een warm welkom en kortingen in vele restaurants, theaters en musea. Daarnaast is Nederland uitermate fietsvriendelijke en veel studenten vinden dat ze hebben geen behoefte om het openbaar vervoer te gebruiken.