Msc. materiaal kunde

Algemeen

7 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Over de cursus

materiaal kunde is een spannende, multidisciplinair veld dat materie en materialen onderzoekt in een breed scala van weegschalen, interacties en toepassingen. Naarmate de behoefte aan lichtere, kleinere en slimmere materialen en apparaten groeit, aanzienlijke vooruitgang in de technologie is increas¬ingly vertrouwen op materialen wetenschappers en ingenieurs voor het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe materialen en apparaten, krachtige karakterisering technieken en nieuwe verwerking en fabricage technolo¬gies. Van nanotechnologie tot biomaterialen, materialen wetenschappers ontwikkelen van nieuwe materialen en technieken, en het verbeteren van bestaande producten. Om aan de vraag voor onderzoekers en wetenschappers op dit gebied te voldoen, Hindustan University biedt een innovatieve, interdisciplinaire M.Sc. programma gericht op de fundamentele wetenschap van materialen. Bedoeld voor afgestudeerden van de wetenschap programma, die een carrière in interdisciplinair onderzoek, de M.Sc. willen in Materials Science is een tweejarige functie gradu¬ate programma dat kennis en onderzoekservaring op het grensvlak van natuurkunde, scheikunde, biologie en techniek zal ontwikkelen.

Dit programma bieden studenten met

  • Een interdisciplinaire begrip van de fundamentele wetenschappelijke principes, analyse tech-nieken en onderzoeksopzet methodieken die nodig zijn voor zowel de praktijk en gevorderde studie op het gebied van Materials Science.
  • Een solide basis in de fundamenten van het Materials Science onderzoek en een kans voor een diepgaande studie van een bepaald probleem in Materials Science.
  • De fundamentele kennis, vaardigheden en opleiding die nodig zijn voor een succesvolle carrière in de industrie of academische rollen.

Carrièremogelijkheden:

Dit programma zal aantrekkelijk zijn voor studenten die geïnteresseerd zijn in het verplaatsen rechtstreeks in de industrie of de publieke sector, of verder naar een Ph.D. programma in Materials Science of Physics. Post Gradu-Ates van het Materials Science Program zullen goed voorbereid zijn om samen te werken, uit te voeren onafhankelijk en multidisciplinair onderzoek en hun rol te erkennen bij het oplossen van mondiale Chal-blemen. Na succesvolle afronding van de cursus kan de kandidaat het nemen van banen in de industrie als Scientific Officer (Quality Assurance / Quality Control), Materialen Project Manager en Scientist Materials Research en ook academici als Junior Research Fellow in het Nationaal Laborato-Ries, universitair docent het Department of Materials Science in verschillende universiteiten in India en daarbuiten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the a ... Lees meer

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the academic year 2008-09 and under the name HITS (Hindustan Institute of Technology and Science). Lees Minder
Chennai , Chennai , Delhi , Coimbatore , muskaatdruif , Colombo , Kochi + 6 Meer Minder