Msc in wetenschap, behoud en valorisatie van mariene hulpbronnen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Neem deel aan een interdisciplinaire aanpak om de biologische rijkdommen van de zee en hun wetenschappelijke, economische en sociale waarden te beoordelen.

  • Graad: Master of Science (MSc)
  • FI (initiële opleiding) / FC (uitvoerende opleiding) / FP (bijscholing)
  • Duur: 2 jaar
  • Locatie: Sophia Antipolis (campus Lucioles), Nice (campus Valrose)
  • Taal Engels
  • Website: href = "http://app.univ-cotedazur.fr/marres

Speciale mededeling met betrekking tot de huidige Covid19-situatie: voor de intake in het najaar van 2020 wordt een oplossing voor afstandsonderwijs ontwikkeld voor het geval internationale studenten moeilijkheden kunnen ondervinden bij het bereiken van de Côte d'Azur in september.


Nu we de rol van de oceaan in onze samenleving beginnen te ontdekken, is het cruciaal om wetenschappelijke, economische en maatschappelijke belanghebbenden bij elkaar te brengen. Het grotere begrip van mariene ecosystemen dat door wetenschappers wordt geboden, opent nu geheel nieuwe sociaal-economische kansen. Het idee: onze kennis van de oceaan ontwikkelen om haar bronnen beter te waarderen en te beschermen.

Toekomstige loopbaan

Met het MSc MARRES-programma kunnen de studenten doorgaan met Ph.D. programma's, als opmaat naar hun toekomstige academische carrière. Studenten krijgen de kans om lokale of internationale projecten voor natuurbehoud te ontwikkelen. Ze kunnen ook werken in de privésector, bij het modelleren van het mariene milieu, projectleiders worden, projectmanagers of auditors voor organisaties die te maken hebben met milieukwesties. Ten slotte kunnen ze ondernemer worden door groene (of blauwe) start-ups te maken die de talloze mariene hulpbronnen die ze zullen helpen beschermen, valoriseren.

meer informatie: href = "http://app.univ-cotedazur.fr/marres


Programma en inhoud

De innovatieve en interdisciplinaire benadering is bedoeld om de verweven wetenschappelijke, maatschappelijke en economische aspecten van de oceaan te begrijpen. In MARRES combineert mariene wetenschap met biotechnologie , wetgeving , analyse-instrumenten en ondernemerschap . 10 cumulatieve maanden van stages, real-life en langetermijnprojecten ontwikkeld met laboratoria, NGO's, overheden en bedrijven stellen studenten in staat om zich te specialiseren in wetenschap, behoud of valorisatie van mariene hulpbronnen.

meer informatie: href = "http://app.univ-cotedazur.fr/marres

toepassingen

MARRES is een wetenschappelijk programma voor afgestudeerden. Het vereist een solide achtergrond in de levenswetenschappen, verkregen dankzij een 3- of 4-jarige bachelor of licentie (Franse term) in een verwante discipline (biologie, conservering en / of biochemie). Hoe dan ook, we stellen ons programma regelmatig open voor studenten met andere achtergronden (zoals techniek, management, economie, communicatie), op voorwaarde dat ze uitstekende niveaus van volwassenheid, motivatie en een reeds goede kennis van biologie in het algemeen, of mariene wetenschappen in het bijzonder, kunnen aantonen, verworven uit niet-academische pijpleidingen (zoals geweldige duikervaringen en programma's voor het behoud van de zee).

De Engelse taalvaardigheid van aanvragers moet overeenkomen met een B2-niveau (bij voorkeur C1). Het moet worden erkend door een officiële test (zoals Toefl iBT> 60, Toefl ITP> 520 of IELTS> 6.0), door met succes deel te nemen aan een volledig in het Engels gegeven undergraduate of graduate programma, of door een native speaker te zijn.

Het inschrijfgeld voor niet-EU-studenten is vastgesteld op 5000 euro per jaar. De kosten voor Franse en EU-studenten variëren van 300 tot 5000 euro, afhankelijk van het gezinsinkomen van de ouders.

meer informatie (inclusief video-tutorials): href = "http://app.univ-cotedazur.fr/marres

neem direct contact op met de studentenambassadeurs, academisch team en studentenbureau via Facebook messenger: @ucamarres

Sociale media

Website - Facebook - Instagram - Youtube

 

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Université Côte d’Azur is a recently created cluster of higher education establishments on the French Riviera that brings together all the major players in higher education and research in the region. ... Lees meer

Université Côte d’Azur is a recently created cluster of higher education establishments on the French Riviera that brings together all the major players in higher education and research in the region. Université Côte d’Azur aims to develop a new, 21st-century model for French universities, based on new interactions between disciplines, a new form of coordination between research, teaching, and innovation, and strong partnerships with the private sector and local authorities. In January 2016, Université Côte d’Azur won a prestigious “IDEX” award from the French government for its UCAJEDI project, placing it among the top 10 world-class, comprehensive universities in France. Lees Minder