MSc Psychologische Geneeskunde / Aanvullende Geneeskunde

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Duurzaam London Metropolitan University
In samenwerking met AIHE Academic Institute for Higher Education GmbH (Lübeck)
Geregistreerd Aan de London Metropolitan University
Titel toekenning Na afronding van de masterscriptie reikt de London Metropolitan University de masteropleiding uit
Academische graad Master of Science / MSc Psychologische Geneeskunde / Complementaire Geneeskunde
titel MSc
Britse kwaliteit Kwaliteitsrichtlijnen voor universiteiten in het VK: de herziene Britse kwaliteitscode voor hoger onderwijs | UKSCQA / 02
aanwezigheid Afstandsonderwijs zonder aanwezigheid (100% afstandsonderwijs)
Studieplekken 50 studenten per jaar
Taal van instructie Duits of Engels
Start van studies 1 september 2020
Toepassing
Periode
Tot 15 juli 2020
Toewijzing van plaatsen De toewijzing van plaatsen gebeurt volgens de volgorde van de binnenkomende sollicitaties, rekening houdend met kwalitatieve criteria en een telefonisch interview.
Waar je studeert Afstandsonderwijs ingeschreven als student aan de London Metropolitan University.
London Metropolitan University.
166-220 Holloway Rd
Londen N7 8DB
Verenigd Koningkrijk.
Looptijd 2 semesters (1 jaar)
reikwijdte 10 - 25 werkuren per week
180 CP = 90 ECTS
Toelatingseisen Eerste graad (minimaal Bachelor) van een erkende Duitse of vergelijkbare buitenlandse universiteit of
Ten minste zes jaar relevante beroepservaring wordt gelijkgesteld met de eerste universitaire graad ( zonder eerste graad / zonder bachelor ).

Daarnaast zijn de volgende aanvullende kwalificaties wenselijk: Kennis van de zorgsector, inclusief huidige en / of toekomstige
 • verpleegkundigen
 • Medisch personeel,
 • Artsen,
 • psychologen,
 • PharmakologInnen,
 • Maatschappelijk werkers,
 • verpleegkundigen,
 • en toekomstige studenten uit gerelateerde velden.Alle geïnteresseerden die niet beschikken over een eerste academische graad, leggen een schriftelijke toelatingstest en een kort telefonisch toelatingsexamen af.
Certificatie Dit programma wordt erkend door het Duitse Centraal Bureau voor Afstandsonderwijs (ZFU) onder het registratienummer 1106520.
Toezichthoudende autoriteit De toezichthoudende autoriteit is het ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid, Wetenschap en Gelijkheid van de deelstaat Sleeswijk-Holstein (MSGWG).
kosten Collegegeld inclusief collegegeld 794,88 euro per maand (vrijgesteld van btw) x 12 maanden. Houd er rekening mee dat er geen reis- of verblijfkosten zijn, aangezien de aanwezigheid uitsluitend online plaatsvindt.

Wetenschappelijke basis voor ervaren professionals zonder een eerste graad of zonder een bachelor

Holistische, wetenschappelijke en evidence-based, goed onderbouwde masteropleiding voor ervaren professionals in de gezondheidszorg. Voor geïnteresseerde partijen die uitgebreide professionele ervaring en managementverantwoordelijkheid hebben en hun praktische werk op een wetenschappelijke basis willen zetten.

Ontwikkeling van sleutelcompetenties Master's degree door afstandsonderwijsSystematische uitbreiding van de bestaande specialistische competenties en hun grondbeginselen door inzicht in theoretische, praktijkrelevante inhoud en methoden met een focus op klassieke en actuele kennis en benaderingen in de psychologische geneeskunde. Gebruik van moderne communicatiemedia in de vorm van afstandsonderwijs.

Trends en onderzoeksonderwerpen van de toekomst Psychologische geneeskunde / aanvullende geneeskunde

Omgaan met huidig onderzoek en diepgaande onderwerpen na het verwerven van de nodige medische basiskennis. Kritisch denken en de wetenschappelijke basis maken het bewust gebruik en de verdere ontwikkeling van kennis en vaardigheden mogelijk, evenals het verwerven van nieuwe perspectieven.

Voor wie is deze master bedoeld?

De masteropleiding is gericht op (potentiële) managers en besluitvormers uit de gezondheidszorg. Dit omvat artsen, verpleegkundigen, medisch personeel, alternatieve zorgverleners, psychologen, farmacologen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen en toekomstige studenten uit gerelateerde vakgebieden.
Onze doelgroep
 • zelfstandig
 • Medewerkers in bedrijven
 • Klinische psychologen
 • psychotherapeuten
 • psychologen
 • artsen
 • therapeuten
 • trainers
 • coaches
 • ...

Leren concept van het afstandsonderwijs programma

Hoge praktische relevantie Innovatief afstandsonderwijs | Individuele en gespecialiseerde studentondersteuning Geen aanwezigheid

Het leerconcept van de MSc Psychological Medicine / Complementary Medicine wordt gekenmerkt door zijn hoge relatie tot praktijkgerelateerde inhoud en innovatieve onderwijs- en leermethoden. Het ontwerp als puur afstandsonderwijs betekent de optimale afstemming op de behoeften van de doelgroep.

De combinatie van begeleide zelfstudie, individuele studentondersteuning en e-learningeenheden biedt studenten de mogelijkheid om overal en altijd te studeren, op basis van hun eigen professionele vereisten en behoeften.

Het gebruik van moderne e-learningcomponenten garandeert studenten interactief leren, de duidelijke presentatie en discussie van abstracte inhoud. Interactieve webinars en discussies in virtuele ruimte bevorderen de integratie van theoretische grondslagen en methoden in de professionele praktijk. Het gebruik van een virtuele tutorial in de vorm van een online leerplatform maakt flexibele en netwerkachtige kennisoverdracht mogelijk, die optimaal kan worden gevarieerd en aangepast aan individuele leerbehoeften en vooruitgang.

Het aanbieden van de conserven van alle interactieve live-aanbiedingen zoals webinars of online lezingen en al het leermateriaal in elektronische vorm vergemakkelijkt het kennisbeheer en asynchroon leren voor de studenten in een leergroep met verschillende professionele raamvoorwaarden en vrijheid. Dit betekent bovendien eenvoudigere en tijdonafhankelijke documentatie en herhaling van de cursusinhoud.

leerplan

Het trainen van prioriteiten:

De inhoud en structuur van het masterprogramma ondersteunen een evidence-based begrip van psychologische geneeskunde. Op basis van de inleiding tot de basis van de cursus, worden de inhoud en vaardigheden van psychologische geneeskunde systematisch meegedeeld. De volgende modules hebben tot doel de kennis die in de vorige module is opgedaan analytisch te koppelen om het begrip van de deelnemers te vergroten en hen voor te bereiden op de volgende module.

Afhankelijk van professionele vereisten en verantwoordelijkheidsgebieden ontwikkelen de studenten een theoretisch inzicht en gerelateerde vaardigheden op het gebied van psychologische geneeskunde.

focus

De inhoud van het eenjarige masterprogramma is gebaseerd op de volgende zes prioriteiten:

 • Basis van wetenschappelijk werk
 • Inleiding tot geestelijke gezondheid
 • Psychologische maatregelen voor geestelijke gezondheid
 • Neuroscience
 • Voeding en geestelijke gezondheid
 • Hormoon en immuunsysteem
Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The AIHE Academic Institute for Higher Education GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 years ... Lees meer

The AIHE Academic Institute for Higher Education GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 years. Online Master's programs with practical relevance and skillful didactics. Exciting, scientific and practice-oriented at the same time. In exceptional cases, professionals have the opportunity to be admitted to the Master's programs without a first degree (without a Bachelor's degree). Lees Minder