Msc proces veiligheid van cursussen & proefschrift

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma is ontworpen om de steeds toenemende vraag en een tekort aan procesveiligheid professionals in Maleisië en ook in de regio Azië-Pacific tegemoet te komen. De recente statistieken in Maleisië laten een enorme ontwikkeling van Major Hazard Installaties en Non-Major Hazard Installaties met vermelding van de eis voor meer veiligheid process engineers om de veiligheid proces risico's te beheren. De verplichting om bevoegde procesveiligheid beoefenaars met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen proceskennis is niet alleen aan de wettelijke vereisten te voldoen, maar ook belangrijk om grote incidenten zoals brand, ontploffing en giftige vrij te geven aan de mensen, milieu, actief en reputatie te beschermen tegen te gaan. Daarom is het door nauw samen te werken met een leidende instelling, Mary Kay O'Connor Process Safety Center (MKOPSC), UTP heeft een onderscheiden en toonaangevende MSc Process Safety-programma in deze regio ontwikkeld.

De MSc in Process Safety programma zal de recent voorgestelde vooruitgang van de veiligheidsvoorschriften in Maleisië ondersteunen door middel van de verbetering van de controle van gevaar bij zware ongevallen (Cimah) 1996 regelgeving om embed Process Safety Management (PSM) norm die door het inprenten van de PSM-elementen op alle niveaus in de levenscyclus van de plant. Studenten met een achtergrond in de techniek en wetenschap graden in staat zal zijn van de integratie van hun fundamentals kennis om verdere versterking van de industriële activiteiten van de veiligheid proces oogpunt veiliger industrieën produceren.

Het doel van het aanbieden van MSc in Process Safety is om afgestudeerden en het beoefenen van ingenieurs te voorzien van geavanceerde kennis voor een veiliger ontwerp en de werking van het verwerkingsbedrijf om zware ongevallen te voorkomen specifiek vuur, explosies en giftige release. Het doel van het programma is om afgestudeerden die in staat zijn om proceskennis veiligheid toe te passen en het beheer van risico's in de richting van preventie, mitigatie en reactie op zware ongevallen en verliezen in een procesinstallatie te produceren.

Toelatingseis

Bachelor Degree Graduate

  • Kandidaten moeten een goede Bachelor in Engineering / Science of gelijkwaardig bezitten met een minimum aan CGPA 3,00 / 4,00

of het beoefenen van ingenieurs

  • Bachelor Degree Gediplomeerde met minimaal 3 jaar werkervaring

Engels Vereiste

  • Een minimum TOEFL-score van 550 of IELTS score van 6.0 of gelijkwaardig
  • Aanvragers die Engels als moedertaal hebben of met een diploma met Engels als voertaal kunnen worden vrijgesteld van deze eis.

Cursus Structuur

De inhoud van de modules is ontwikkeld in samenwerking met Mary Kay O'Connor Process Safety Center (MKOPSC), Verenigde Staten. De modules zijn ook geëvalueerd door de deskundigen van de olie- en gasindustrie in Maleisië en buiten Maleisië, zoals Australië en de Verenigde Staten. De cursus is ontworpen om verse afgestudeerden en werkende professionals aan te trekken.

Voor de eerste partij van dit MSc, zal de instructeur van MKOPSC, terwijl andere partijen de team-teaching van UTP docenten en Process Safety praktijkmensen uit industrieën zal betrekken. Er zijn 5 kernvakken, 7 technische keuzevakken cursussen (kies 3), 2 beheer keuzevakken gangen en een project over de hele studie worden afgerond.

Programma Curriculum Structuur

Cursussen Krediet uren
KERN VAKKEN -
Principes van Process Safety Management 4
Beginselen van Hazard Analysis & Risk Management 3
System Safety Engineering 3
Safe ontwerp en de exploitatie 4
Human Factors 3
TECHNISCHE KEUZEVAKKEN (kies 3) -
Fire & Explosion Techniek 3
Industrial Hygiene Techniek 3
Quantitative Risk Assessment 3
Process Plant Integrity & Reliability 3
Incident Preventie & Emergency Management 3
Environmental Risk & Impact Assessment 3
corrosie engineering 3
MANAGEMENT KEUZEVAKKEN (Kies 1 keuzevakken) -
Project Management (Core) 2
Engineering Economy (keuzevakken) 2
Strategic Management (keuze) 2
PROJECT -
Industrieel / Research Project Based 10
Totaal kredieten 40

plaats

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP), Perak, Maleisië
Menara Bank Rakyat, Kuala Lumpur, Maleisië

Programma manager:
Dr Risza Rusli (risza@petronas.com.my)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) was established in 1997 and has grown to be one of the most prominent private universities in Malaysia. UTP offers a wide range of industry-relevant engineering, s ... Lees meer

Universiti Teknologi PETRONAS (UTP) was established in 1997 and has grown to be one of the most prominent private universities in Malaysia. UTP offers a wide range of industry-relevant engineering, science and technology programmes at undergraduate and postgraduate levels and aims to produce well-rounded graduates with excellent leadership qualities and communication abilities. UTP has produced more than 10,000 graduates and currently has an enrolment of over 6,000 undergraduates and 1,200 postgraduates from more than 66 countries around the world. Lees Minder