Msc / PGDip psychologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc / PGDip Psychologie

Waarom deze cursus te kiezen?

 • Applied nadruk, met de nadruk op een verscheidenheid van gebieden waar de kennis van de psychologische theorie en de bevindingen zijn een duidelijk voordeel
 • Flexibiliteit in het tweede semester voor studenten om modules die het best past te kiezen met hun individuele interesses en loopbaan ambities
 • Kans om onderwezen te worden door, en werken nauw samen met, actieve onderzoekers. Toegang tot onze onderzoekslaboratoria psychologie en onderwijs laboratoria, omschreven als 'voorbeeldig' in onze meest recente onafhankelijke Onderwerp beoordeling
 • Professioneel geaccrediteerd door de British Psychological Society, verleent in aanmerking te komen voor de Graduate Basis voor Chartership (GBC)

De MSc Psychologie is ontworpen om afgestudeerden van andere disciplines introduceren in de fascinerende gebied van de psychologie. Studenten zullen worden voorzien van de mogelijkheid om de thema's die in aanmerking komen voor Graduate Basis van Chartered lidmaatschap (GBC) met de British Psychological Society (BPS) zo lang als een minimum niveau van de prestaties wordt bereikt zal verlenen bestuderen. Psychologie is een dankbare en waardevol gebied van studie. Als student van de psychologie één krijgt een wetenschappelijk inzicht van de geest, hersenen, gedrag, ervaring en van de complexe interacties tussen deze. Het programma biedt de opleiding in de wetenschappelijke methode en de geschiedenis en filosofie van de wetenschap aan studenten. Psychology hanteert een strenge wetenschappelijke methodologie om biologische, taalkundige, filosofisch, sociaal-culturele en antropologische onderwerpen. Het is dus een inherent multidisciplinair onderwerp.

Wat studeer jij
Psychologie is de wetenschappelijke studie van de geest, hersenen en gedrag. Psychologie kan worden toegepast op een verscheidenheid aan reële praktijksituaties en is belangrijk voor veel loopbanen en beroepen.

Semester 1 (September-december) maakt u kennis met de zes kerngebieden van de psychologie: de cognitieve, sociale, biologische, ontwikkelingsstoornissen, individuele verschillen, en conceptuele vraagstukken, die vooral gunstig voor de studenten die niet Psychology heeft studeren in hun bachelordiploma zijn.

Semester 2 (Januari-mei) richt zich op de manier waarop de psychologie wordt toegepast in real-world instellingen en verschillende beroepen. U kunt ervoor kiezen om te bestuderen hoe getuigen van een misdrijf zijn ondervraagd (Investigative Psychology module), de rol motivatie speelt in de sportarena (Sportpsychologie module), of het nut van psychometrische tests op de werkplek (tests op de werkplek module), om maar een paar van de mogelijkheden.

De kern Research Methods module wordt bestudeerd in beide semesters en maakt u kennis met kwantitatieve en kwalitatieve methoden. Deze analytische technieken bieden u de nodige vaardigheden om uw Master project in de zomermaanden (juni-augustus) te ondernemen.

Die het verlaten van de opleiding na succesvolle afronding van de aangeleerde component (dwz Postgraduate Diploma) in aanmerking zouden komen voor de toekenning van de Postgraduate Diploma (PGDip) Psychology.

Hoe leer je en worden beoordeeld
Een geïntegreerd programma van lezingen, seminars, groepsdiscussies en lab werk, wordt gebruikt om uw begrip van de kerngebieden van de psychologie te verbeteren. Je analyseert hoe deze kennis wordt toegepast in reële settings en in verschillende beroepen. Web-based learning biedt een virtuele leeromgeving die u toelaat om toegang te krijgen tot het onderwijs en bibliotheekmaterialen en te communiceren met het personeel en medestudenten.

Een combinatie van schriftelijke stukken, presentaties, laboratorium rapporten en formele examens worden gebruikt in de loop. Het onderzoeksproject is geschreven in de stijl van een wetenschappelijk onderzoek artikel.

Entry routes
Aanvragers moeten ten minste een lagere tweede klasse Honours graad of een equivalent daarvan in een wetenschap, sociale wetenschappen of geesteswetenschappen onderwerp te houden.

Overseas / EU
Alle aanvragers zijn verplicht om gecertificeerde proeve van bekwaamheid te bieden in het Engels.

Inhoud

 • Kern: Biologische Psychologie
 • Kern: Cognitieve Psychologie
 • Kern: Individuele Verschillen
 • Kern: Sociale Psychologie
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Psychologie Masters Project
 • Research Methods
 • Geavanceerde Biologische Psychologie: The Science of Attraction
 • Geavanceerde Forensic Psychology
 • Geavanceerde onderwerpen in de psychologie
 • Evidence Based Investigative Interviewing
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

As a university we are immensely proud of our academic achievements but there is a great deal more to us. We are a modern new university, one with a long history and have quickly become one of Scotlan ... Lees meer

As a university we are immensely proud of our academic achievements but there is a great deal more to us. We are a modern new university, one with a long history and have quickly become one of Scotland's leading universities, highly ranked for our academic performance and with a talented group of students and academics who make us the success we are. Lees Minder