Msc kwantitatieve financiën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom deze cursus?

Wereldwijd, financiële instrumenten, producten en software worden steeds complexer en geavanceerder. Er is een vraag naar de markt-aware afgestudeerden die een goed begrip van wiskundige modellen die in deze producten kunnen aantonen.

De MSc in Quantitative Finance - Een innovatieve cross-faculteit alliantie tussen de Strathclyde Business School en de Faculteit Wetenschappen - is ontwikkeld om aan deze behoefte te pakken. De cursus is zo ontworpen dat studenten die een sterke aanleg voor wiskunde, statistiek en informatica, maar die hebben niet deze onderwerpen in detail bestudeerd in de eerste graad kan de nodige vaardigheden te leren om te verhuizen naar de financiële sector.

Deze cursus bereidt je voor op een carrière in de financiële engineering en risicomanagement. Carrière omvatten rollen als een hedge fund manager of financieel analist.

U zult krijgen:

  • een goed begrip van de financiële theorie en analyse
  • een appreciatie van de financiële markten
  • een praktische kennis van numerieke methoden in de financiële wereld
  • een inleiding tot de programmering voor financiële toepassingen
  • een goed begrip van de rol van computers in bedrijfsprocessen

Wat u zult bestuderen

Het leerplan biedt een evenwicht tussen finance en wiskundige theorie, computer implementaties van deze theorie, en praktische vaardigheden en kennis.

Core klassen worden uitgevoerd in het eerste semester, en het adres van thema's zoals principes van financiën en kwantitatieve methoden voor de financiën, evenals Foundation Classes in wiskunde, statistiek en Informatica.

Stage

U kunt in staat zijn om een ​​industriële basis MSc-project uit te voeren. Dit vindt plaats in het derde semester van de cursus tussen juni en september. De plaatsing kan worden gebaseerd in het Verenigd Koninkrijk of in een ander land en zijn meestal betaalde stages. In 2014 hadden we studenten geplaatst in banken in Frankrijk en Malta.

Inrichting

De Faculteit Wiskunde & statistiek heeft lering kamers die u toegang tot de moderne didactisch materiaal en informatica laboratoria met alle benodigde software beschikbaar.

Je hebt ook toegang tot een gemeenschappelijke ruimte faciliteit die u een moderne en flexibele omgeving die gebruikt kunnen worden voor individuele en collectieve studie werk geeft en is ook een ontspannende sociale ruimte.

Toelatingseisen

Een Honours diploma, of in het buitenland equivalent, in de boekhouding, economie, techniek, business studies of een gebied met een sterk kwantitatieve element.

Toepassingen zijn ook welkom van degenen met voldoende beroepskwalificaties, of degenen die relevante praktijkervaring kunnen aantonen.

Pre-Masters voorbereidingscursus

De Pre-Masters-programma is een voorbereidingscursus voor internationale studenten (niet-EU / UK), die niet voldoen aan de toelatingseisen voor een master aan de Universiteit van Strathclyde. De pre-master biedt progressie naar een aantal graden opties.

Carrière

Financiële instrumenten, producten en software worden steeds complexer en verfijnd en er is een noodzaak voor de financiële sector om zichzelf te reguleren als het getuigen ongekende groei. Market-aware financiën afgestudeerden, die begrijpen de wiskundige modellen gebruikt om deze producten en hun computer implementaties te ontwikkelen zal veel in de vraag door internationale organisaties.

Op basis van deskundige wetenschappelijke inbreng van drie afdelingen - Accounting & Finance, Wiskunde & statistiek, en Computer & Information Sciences - dit eenjarige programma is ontwikkeld om de deelnemers voor te bereiden voor een loopbaan in gebieden zoals financiële engineering en risicobeheer, en voor zeer kwantitatieve rollen, zoals hedge fund managers en financiële analisten.

We werken ook nauw samen met de Universiteit van de Carrière Dienst. Zij bieden advies en begeleiding op carrièreplanning en het zoeken naar en solliciteren. Bovendien zijn ze beheren en publiceren afgestudeerd en werkervaring kansen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Faculty of Science investigates the challenges and possibilities of the natural and technological world, from drug discovery and public health to environmental concerns, tackling cybercrime and un ... Lees meer

The Faculty of Science investigates the challenges and possibilities of the natural and technological world, from drug discovery and public health to environmental concerns, tackling cybercrime and understanding space. Lees Minder