msc internationale vintage: wijnstok, wijn en terroir beheer

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

MSc 'International Vintage': Vine, Wine Terroir en management

&nbsp

> Cursus voor toekomstige leidinggevenden die gespecialiseerd is in internationale wijnen en wijn-producerende sectoren

> Student studiepad

> Niveau I - 5 jaar van het hoger onderwijs

> Erasmus Mundus-programma

&nbsp

&nbsp

MSC-programma Doelstellingen

&nbsp

Op te leiden studenten op tot deskundigen die gespecialiseerd zijn in de wijn sekte ultraperifere regio's, bewust te maken van de Europese dimensie van de wijnproductie, en hen met kennis van technieken, technologie, economie, organisatie, strategieën, marketing, en de consument aanpak. Te bereiden studenten voor op een cross-culturele benadering: vreemde taal lessen, programma's aangeboden in verschillende landen en lezingen gegeven door docenten en deskundigen van diverse nationaliteiten.

&nbsp

&nbsp

Leerplan

&nbsp

7 modules in drie verschillende landen, twee vreemde talen naast de moedertaal; Integrated oenologie (wijn-proces, de milieueisen, experimenteren plan, sensorische analyse), Wijn economie en marketing; Kennis van wijn terroirs (karakterisering van de terroirs, wijn "typicity" , kwaliteitsbeoordeling), wijnbouw en milieu; Course op de wetenschappelijke benadering (bibliografie, statistieken, pro Ject management). Studiereizen in drie landen. Professioneel project in een bedrijf.

&nbsp

&nbsp

Vacatures


Wijn en wijn maken consultant in een handelsonderneming of een kamer van de landbouw, de wijnboer, manager van een wijnbouwers vakbond, kelder meester in een wijndomein, technisch manager in een wijndomein, quality manager in een handelsonderneming, hoofd van de sector in een handelsonderneming, communicatie manager in een technologisch instituut, commercieel manager, markt manager bij een software bedrijf, druiven inkoopmanager.

&nbsp

&nbsp

Voorwaarde voor toelating

&nbsp

Om een ​​Bachelor of Science (of gelijkwaardig) een goede beheersing van het Frans en het Engels (Spaans is optioneel) vast te houden. Aanvraag moet worden gestuurd door: - 15 december voor de niet-Europese Erasmus Mundus-beurzen - 10 april voor de Europese Erasmus Mundus Scholarship - 01 juni voor andere toepassingen. - Toepassing kosten: 50 € te betalen bij het verzenden in de schriftelijke aanvraag formulier.

Laatst bijgewerkt op okt 2011

Over de school

Als het uw wens om te studeren in Frankrijk, in het gebied van landbouw, wijnbouw, agribusiness, ruimtelijke ordening of het milieu ... bent u van harte welkom om ESA Ecole Superieur d'Agriculture. &a ... Lees meer

Als het uw wens om te studeren in Frankrijk, in het gebied van landbouw, wijnbouw, agribusiness, ruimtelijke ordening of het milieu ... bent u van harte welkom om ESA Ecole Superieur d'Agriculture. &nbsp Gelegen in het westen van Frankrijk, eerste regio in Europa als het gaat om de landbouw en de voedingsindustrie, de ESA-groep op de eerste plaats op nationaal niveau zoveel hoger agrarisch onderwijs betreft, is met meer dan 2600 studenten, 10% van wie zijn internationale studenten. &nbsp Indien u wenst voor te bereiden op een graad in Frankrijk, de ESA-groep biedt verschillende mogelijkheden: &nbsp - Undergraduate, Graduate of Postgraduaat Cursussen in nauwe samenwerking met bedrijven en industrieën, en die leiden tot diploma's die door de Franse en Europese autoriteiten erkend als de hele wereld. - Studies in het buitenland in het kader van de Europese Unie SOCRATES-programma, of bilaterale overeenkomsten ondertekend door de ESA-groep en uw eigen universiteit. - Stages. &nbsp&nbsp De ESA-groep stelt ook voor ... - Onderzoek activiteiten, onderzoeken en consultancy-activiteiten, die onderzoeksactiviteiten, student de opleiding en nauwe banden met de professionele sector te combineren. - Betrekkingen met 136 partner universiteiten in het buitenland - Een internationale betrekkingen team van 18 leden die gericht zijn aan elke internationale student een persoonlijk onthaal. &nbsp Gelegen in Angers in het hart van de Loire-vallei, 90 minuten van Parijs en 60 minuten van de Atlantische Oceaan met de trein, de ESA-groep heeft een grote campus in de buurt van de CIDEF (Centre International d'Etudes Françaises), een Frans centrum hosting 1.700 studenten per jaar, die uit alle uithoeken van de wereld om Frans te leren. Lees Minder
Angers , Nanjing + 1 Meer Minder